ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Romana na ESC 😍

Ne znam planira li Sjeverna Makedonija da se vrati uopšte, Bugarska i Rumunija neće, o Turskoj i Mađarskoj da ne pričamo. Moldavija mi je nesigurna, kao i Crna Gora. Češku mogu da vidim van takmičenja dogodine baš
Jel' Beograd drži rekord iz 2008 po tom pitanju? Ili je držao dugo?

🇫🇷🇬🇷🇦🇹 skoro volim podjednako, ali je 🇫🇷 ostavila najveći utisak na mene večeras. 🇬🇷 sam pozitivno iznenađen jer mi slike i snimak probe nisu obećavali, a 🇦🇹 standardno odlična kao što sam i očekivao. Možda do finala zamenim Grčku i Austriju, ali Francuska mi ostaje na prvom mestu.
1000089802.webp

Ove godine ni jedna TV nije leakovala rezultate polufinala? Smor.

Odličan RO za favorite, Albanija mora da je bila top 3 pf čim zatvara finale. Da li je to Luksemburg bio 10. u pf kad su dobili death spot? Finska odlična pozicija, pobednička 😍

Finska je sigurno osvojila drugo PF čim su joj dali najbolji redosled u prvoj polovini, baš kao Kariji 2023. Lorin je tad nastupala 9. kao JJ, a Karija 12. ili 13. kao Erika. Ali mislim da JJ ispada iz trke pošto ne vidim da može da ostvari toliko jak televote kao Lorin.

Francuska posle Švedske je ludilo, ali ne verujem da će previše da utiče jer su potpuno drugačije pesme i svakako je dobar žreb za obe, pošto su pri samom kraju. Maneskin i Barbara Pravi su isto nastupali nešto vrlo blizu jedno drugog i to pri kraju finala.

Jaoo ljudi veče je bilo jako uzbudljivo. Nisam stigao da pišem previše jer sam bio u društvu pa sam bacao kratke komentare, a hteo sam da vidim šta pišete otprilke. Rezultatima sam zadovoljan, očekivao sam Australiju umesto Litvanije ili Letonije ali dobro. Za Letonke mi je najviše drago, bile su bajkovite 😍 Australijanac je mogao u mesto Litvanaca ali opet ne smetaju mi ni oni toliko u finalu. Razumem da pesma ima svoju publiku.

Inače baš komentarišem sa drugaricom, sada gledaj kada je mojih 20 glasova za Dansku ugrozilo Princa, smejao bih se 🤣 Elem @Pokahontas izvrištao sam od smeha na tvoju poruku. Ja Hallucination volim od prvog dana, i slušam od kada je izabrana kao predstavnica, znam da je šala ali me nije sramota što sam glasao i isto bih uradio ponovo. Nastup je mogao biti bolji i o tome se može diskutovati, meni je posebno drago jer je Sissal predivna osoba i malo sam više upoznao njen personaliti kroz društvene mreže i druženje sa drugim učesnicima. Neizmerno mi je drago jer je prekinula loš kurs za Dansku, iako bih voleo da je to uradila Saba prošle godine. Inače čak se i mojoj mami ne sviđa Danska i ne razume moju ljubav prema pesmi ali meni je bitno da ja sve razumem.
ŠOK!!!
To je sve Liberta kriv sa svojih 20 glasova!
Smejem se na ovo 🤣

Suma sumarum, daću detaljniji komentar za Princa, ali mi uopšte nije žao jer nismo u finalu, baš po zasluzi, pa neka budem i zao i da ne podržavam svoje, ne mogu da budem fejk u slučaju njega. Pesmu ne slušam, od PZE-a ignorišem njegov lik i delo, prosto je tako.

Pohvalio bih organizaciju, i jako mi je drago jer su dali omaž pesama iz 2020.te godine koje nikada nisu dočekale svoj red nažalost. Uzbudljivije polufinale od prvog, a i bolji nastupi.

I za kraj ovako - Najveće razočarenje - Češka, iako mi je pesma dobra, najveće iznenađenje su mi - Jermenija, Letonija, Finska i Luksemburg. Downgrade nastup od kojeg sam mnogo očekivao više je - Malta, ali njena harizma pleni pa joj ne zameram toliko. Nešto što je izazvalo reakciju u meni - Austrija, najež celog tela i moj favorit za pobedu. Grčka dobra (sa malim zamerkama) ali puno emocije i bilo je moćno. Izrael lep nastup i dobro pevanje, ali ja njihovu prljavu kampanju ne mogu da svarim. Od direktnih finalista najbolji nastup Francuska (odličan nastup) pa potom Nemačka, super žurka ali nešto je falilo - bolji vokali? UK nebitan kao i uvek, mada su dobro pevale.

Али како су ставили Естонију прије Израела као Холандију прије Израела прошле године, јасно је да су обе покидале твт у својим полуфиналима

Прејако ми је кад људи пишу као хаха то је то укопан је Из због редног броја, као да нису Украјина са #2 а Из са #6 скупиле 600+ поена заједно прошле године

Шведска и Француска једна до друге су ми нејасне али надам се да ће Луан имати шансу за побједу свакако

Back