ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Ne znam, meni je neprijatno to da gledam, desavalo se i prethodnih godina, ali ovaj slucaj sa Svajcarskom mi je bas ekstreman.
Slažem se.
I nervira me pretvaranje ESC-a u rijaliti, jer je šou i bez toga uvek bio i zanimljiv i stresan.

Ne moramo da zumiramo izvođače koji nisu prošli u finale, ni izvođače koji su u finalu izgubili (PzE je odličan primer kako to može da se radi bez pretvaranja u rijaliti).

Malo je humanije što ih barem ne izvode na binu, što su pokušali pre par godina, ali i nije neka velika razlika da li stoje na bini ili sede u grin rumu.
Način objave rezultata u polufinalu mi je grozan, i u polufinalu, a i u finalu.

Svaka čast PzE organizaciji što nije podlegla pretvaranju izbora za ESC u rijaliti, pogotovu jer za tim nema nikakve potrebe što se televizičnosti tiče.

Tako bi trebalo da bude, ali sigurno da i članove žirija to vređa, Srbi su. Pošto političko glasanje oduvek postoji na Evroviziji, ne vidim da je smak sveta ako članovi srpskog žirija zbog toga ne žele da glasaju za njih, imaju pravo kao i svi drugi da nekoga izignorišu. To što Albanci pokazuju iz godine u godinu je ružno i bespotrebno, sami bez razloga podižu tenzije.
Znaci li to da ako nas ne vredja, onda nismo Srbi?

Znaci li to da ako nas ne vredja, onda nismo Srbi?
Naravno da ne! Nisam tako nešto ni pomislio, nemoj izvlačiti iz konteksta molim te. Očigledno samo imamo različito mišljenje oko toga i to je sve. Ja smatram da je provokacija, ti misliš da nije. Isto tako i članovi žirija.

Sad je bio prilog na blic tv iz ambasade (mislim austrijske, nisam siguran) gdje se gledala Evrovizija juce.
Dali izjave ambasadori Izraela, Ukrajine i Austrije.

Naravno da ne! Nisam tako nešto ni pomislio, nemoj izvlačiti iz konteksta molim te. Očigledno samo imamo različito mišljenje oko toga i to je sve. Ja smatram da je provokacija, ti misliš da nije. Isto tako i članovi žirija.
Razlika je što žiri, čak i da je provokacija (a nije, to smo apsolvirali više puta), ne može da to uzima kao argument za zakucavanje na dno.

Za taj argument "ako drugi rade, onda je u redu da i mi tako radimo" se od učitelja/učiteljice u nižim razredima osnovne nekad dobijao šamar.

2023. sam podržao bojkot Keljmendijevih jer su spominjali Veliku Albaniju na press konferenciji, ovo sad mi nema smisla, mada ajd, nije da su ostali žiriji svi stavljali Alb u top 3 pa samo Srbija nije. U svakom slučaju, bez veze je

Tako bi trebalo da bude, ali sigurno da i članove žirija to vređa, Srbi su. Pošto političko glasanje oduvek postoji na Evroviziji, ne vidim da je smak sveta ako članovi srpskog žirija zbog toga ne žele da glasaju za njih, imaju pravo kao i svi drugi da nekoga izignorišu. To što Albanci pokazuju iz godine u godinu je ružno i bespotrebno, sami bez razloga podižu tenzije.

Onda nemas prava da se bunis za bilo sta, jer na neki nacin jesi deo problema. Ok je onda i Izrael, ok je i Ukrajina i mnogo sto sta drugo.

A da li postoji mogućnost da se ta pesma ne sviđa svima i da je to razlog što nisu glasali za nju? Specifična je, meni vuče na etno. Neko ne sluša etno, ne pomera ga.

A da li postoji mogućnost da se ta pesma ne sviđa svima i da je to razlog što nisu glasali za nju? Specifična je, meni vuče na etno. Neko ne sluša etno, ne pomera ga.

Ne, jer kao muzicki profesionalac moras da gledas neke druge stvari a ova pesma ih ima podosta. Ni meni se ne svidja Litvanija pa da sam u ziriju morao bih da je rangiram visoko. U suprotnom mozemo i mi sa foruma da sedimo tamo i biramo na osnovu licnog ukusa.

Prosecan ucesnik FSC bi bolje glasao od srpskog zirija.

21, 24, 24, 22, 20....

Ma ja vjerujem da oni to ne doživljavaju toliko značajno. Sjede tamo, pričaju, odgledaju, glasaju, vjerujem da im je svejedno ko će im biti sedmi a ko osmi, o poretku dole posle top 10 da ne pričam.

Suviše možda pridajemo značaj tome, da ne kažem da idealizujemo.

Na kraju krajeva, to je njihovo mišljenje kao člana žirija, potpisali su i to je to.

Čitav dan razmišljam o strukturi glasača koja glasa jer ja sam poslala nekoliko sms poruka za Francusku i Litvaniju, kojima je tvt iz Srbije dao 0. Pa ako sam poslala 10 poruka za Francusku sama ja zar je moguće da nije bilo dovoljno i to za onakvu pesmu. A Estoniji dali 12?! Zar bi starija populacija glasala za to a Francuskoj nista? Očigledno klinci većinski glasaju.

Back