ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Ja bih najvise voleo da se vrati stari sistem glasanja, gde bi se racunali poeni zirija i publike i tako se delili bodovi za vreme ukljucivanja, ovo podeljeno glasanje zirija, i ukupni bodovi publike iz svih zemalja mi nesto i nije zanimljivo.
Bukvalno. Ja mrtva ladna pratila glasove publike. Jedino mi šok bila 0 za Švajcarsku al nije igralo veliku ulogu kad sam znala pobednika.

Bukvalno. Ja mrtva ladna pratila glasove publike. Jedino mi šok bila 0 za Švajcarsku al nije igralo veliku ulogu kad sam znala pobednika.
Kako si znala pobednika? Ja sam tad najvise strahovao da je Svajcarska pojela previse glasova publike da Austrija nece moci da prestigne Izrael. Ta nula je bila sok, ali i blagoslov.

Pa nije podigla prasine u toj meri, ali od svih Estonija je bila najpribliznija tome, sto su i glasovi publike pokazali. Mislim da nijedna pesma sa ovogodisnjeg takmicenja nije ostavila takav utisak kao Estonija. Meni se licno ne svidja, ali cinjenice su to.
Estonija se probila u mejnstrim svakako, ali def manje nego ova dvojica. Svakako ne bih imao nikakav problem da je EM pobedio, naprotiv

Kako si znala pobednika? Ja sam tad najvise strahovao da je Svajcarska pojela previse glasova publike da Austrija nece moci da prestigne Izrael. Ta nula je bila sok, ali i blagoslov.
pa meni je bilo jasno da austrija pobeđuje, a kako ne znam, valjda iskustvo + intuicija

Je l ono među onim pesmama u mixu bila i ona od Beatshakersa - Ma cherie, ili samo tripujem?
(premotajte na 9:00 i poslušajte rif harmonike, možda vam zazvuči poznato)

Tačno sam znao. Al ovi jadni nisu Beatshakerse naveli kao izvođače, i ako su i u originalnoj(srpskoj) i ovoj stranoj verziji tako predstavljeni

To verovatno treba da sluzi kao motivacija drugim emiterima da se izjasne na slican nacin, posto drugacije ne moze da se shvati ozbiljno

Bilo kakva odluka što se tiče Evrovizije može da dođe tek kao posledica generalne političke odluke.

Ja se iskreno nadam da je evropsko javno mnjenje konačno spremno za neku vrstu sankcija Izraelu.
Proces je započet na holanski zahtev:
https://www.euronews.com/my-europe/...d-cooperation-with-israel-over-gaza-offensive

Za sada nema konkretnih posledica, ali ako izraelska vlada nastavi izgladnjivanje dece, po prvi put se otvara mogućnost nekakvih sankcija.

Bilo kakva odluka što se tiče Evrovizije može da dođe tek kao posledica generalne političke odluke.
Suština.
Tad ni Marokansko ulje neće pomoći.

Ali djeluje mi kao da do toga neće doći, iako vidjeh da je i njemački kancelar počeo da ih kritikuje (blago, naravno)

Koji sistem da uvedu?

Onaj 2009 - 2012. daje otprilike iste rezultate, ali je razumljiviji narodu, mene ljudi i dalje pitaju kako se sabiraju i dodjeljuju glasovi publike, skoro 10 godina kasnije. Neka daju sve odjednom, miks jednog i drugog, ali sumnjam da će se vratiti na to, nije im zanimljivo to a i ne stvara neizvjesnost kao aktuelni način raspodjele

Back