ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Apsolutno sam na strani fanova koji kazu da uprezanje izraelske propagandne masinerije iz godine u godinu preti da sahrani celo takmicenje.

Medjutim tu ima jedan veliki problem. Da li je sustinski zabranjeno ulagati u reklame na internetu u svrhu promocije i privlacenja glasaca? Ja bih rekao da nije.

Ti drugi navodi o organizovanom glasanju /uplivima izraelskih ambasada i slicno je vec druga stvar - medjutim tu je isto pitanje u kojoj meri je to dokazivo i sustinski zabranjeno. Ako cemo tako gledati imali su i nasi predstavnici prijeme po ambasadama u zemlji domacinu, RTS takodje svake godine otvoreno poziva dijasporu na glasanja, neretko i u toku prenosa, kao verujem i mnoge druge zemlje, sa velikom dijasporom...Trenutni politicki kontekstu objasnjava zasto je jevrejsku dijasporu u ovom trenutku ocigledno izuzetno lako nahajpovati i mobilisti.

Na zapadu sigurno nije toliko lako kupiti sim kartice kao ovde tako da ti navodi o nekim Prestiž centrima po zapadu po meni ni piju vodu. Pre ce biti nazalost da Izrael jednostavno ima vecu podrska kezualaca nego sto mi mislimi (ali apsolutno ne na konto pesme, vec drzave, ali opet, to sustinski nije kaznjivo opet kazem, ali jeste pakao za nas fanove jer ce bukvalno unistiti ESC lol).

Ne znam, nisam pametan.

Last edited:
Па једино бан, остало је све како рече Д Код, слажем се са њим.

А ако се не варам, причало се да су и Бугари 2017. баш баш дали гас и организовали гледање у гласање по амбасадама и бугарским заједницама по Европи, што ми је једино логично објашњење за онолики број бодова од публике.

Nisam baš siguran za toliko veliku podršku kežualaca jer da im se pesma dopala slušali bi je. Ovako imamo jednu tvt nulu, Švajcarsku, koja se više strimuje od televoting "pobednice".

Ма није им битно да слушају пјесму колико да се инате и намјерно изгласају нешто у знак подршке

Zanimljivo je da je Srbija dala Neti i Noi Kirel pre ovog po 7 poena, a sada u ovom masovnom glasanju samo 3, odnosno 2 ove godine.

Mislim da su bodovi Neti i Noi bile na racun pesama koje su realno bile dobre (i kad pogledamo realno zvuce kao nesto sto bi dobro proslo kod prosecnog srpskog kezualca).

A da ih zadnje dve godine bojkotujemo verovatno iz dva razloga:

1) Srbija generalno nije toliko proizraelski nastrojena kao neke druge zemlje u Evropi pa se samim tima slabije primamo na produkte iz izraelske propagandne kuhinje

2) Mnogo ljudi u Srbiji koji gledaju ESC vec imaju taj stav da je politika presudna na Evrovizija (pogotovo nakon '22 i Ukrajine) i ne zele da svojim glasom doprinesu potencijalnoj pobedi Izraela sad

Ništa od Andore, RTVA je potvrdila u ponedeljak da se sigurno neće vraćati i da neće sarađivati sa TV3 vezano za povratak.

Sve mi se čini da bismo sledeće godine mogli imati rekordno minimalan broj učesnika u poslednjih par godina.

Ništa od Andore, RTVA je potvrdila u ponedeljak da se sigurno neće vraćati i da neće sarađivati sa TV3 vezano za povratak.

Sve mi se čini da bismo sledeće godine mogli imati rekordno minimalan broj učesnika u poslednjih par godina.
Pa kako seju tako ce i da zanju…unistise nam ovo takmicenje..jos malo pa prelazimo na novi hobi

Da sublimiramo sve promasaje kladionice na jednom mestu, odnosno sta se u stvarnosti desilo i koliko su se ti rezultati mogli naplatiti kod bukmejkerq (prema poslednjim kvotama, na dan zakljucivanja istih, prema bet365, negde su kvote i znatno vece):

Pobednik Austrija, kvota 4
Finalista Island, kvota 2.25
Finalista Portugal, kvota 6
Finalista Danska, kvota 2.22
Eliminisan Kipar, kvota 3
Eliminisana Belgija, kvota 6
Eliminisana Ceska, kvota 2.2
Pobednik prvog polufinala Ukrajina, kvota 34 (najveca je cak 101 😲)
Top 5 Izrael, kvota 2,38
Top 5 Estonija, kvota 2,88
Top 5 Italija, kvota 9
Top 10 Italija, kvota 2,75
Top 10 Grcka, kvota 2,88
Balkan najbolji plasman Grcka, kvota 5.5
Big 5 najbolji plasman Italija, kvota 11
Pobednik publike Izrael, kvota 6.5
Poslednje mesto San Marino, kvota 17

A za ostatak NF sezone:

Melodifestivalen pobednik KAJ, kvota 3.5
Dora pobednik Marko Bosnjak, kvota 4.5
Sanremo pobednik Olly, kvota 3.5
Letonija pobednik Tautumeitas, kvota 4.8
Slovenija pobednik Klemen, kvota 5.5
Irska pobednik Emmy, kvota 5
Crna Gora pobednik Neonoen, kvota 80
Srbija pobednik Princ, kvota 6

Dakle, moglo se fino zaraditi ove godine :) pogotovo pre, ovo su bas na dan dogadjaja.

Back