ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Mene briga!!!
01. Bugarska
02. Grčka
03. Luksemburg
04. Litvanija
05. Danska
06. Češka
07. Jermenija
08. Švedska
09. Hrvatska
10. Rumunija (?)

Od prilike, mada mi se baš baš samo top 4 sviđa, ka 9. mestu ide za nijansu slabije, 10. mesto ajde Rumuniju sam od pre dva dana krenuo da slušam. Lavine nema u top 10 jer još uvek se nisam konektovao sa pesmom, a i nešto ne verujem da ću ako nisam do sad. Mada ako ćemo iskreno, meni od 2022. se nisu baš svidele naše pesme tj nisu bile po mom ukusu. xD

21206.webp

Zanimljivo da mi je većina pjesama okej, ali ne mogu se oteti dojmu da su pjesme rađene isključivo za euroviziju, a ne za široke narodne mase diljem svijeta

Last edited:
Ja napravio top 35, skapirao da 9 pjesama slušam, 2-3 ponekad, još 2-3 su okej ali nisu nešto što bih slušao privatno, ostalo meh

Ali poslušaću još jednom sve za svaki slučaj

• Like
Reactions: FFM
1773311799641.png

Moje neko trenutno vidjenje finalista.

Razmišljam sada, jel su sve učesnice na ESC trenutno (+pet kojih se povuklo) bar jednom u poslednjih 5 godina slali pesmu koja je makar delom na njihovom maternjem jeziku osim Bugarske, Gruzije i Irske (mada je njima i engleski zvanični)? Gruzija 2019., Bugarska 2013. (2016. ako računamo frazu u refrenu)

EDIT: Nešto mi u glavi bila Belgija na francuskom, ali ipak ne, znači i oni.

Čekaj sad, mislim da jesu. UK i Australija te Irska svage godine šalju pjesme na meterinjem, mi balkanjerosi također. Jedino za Romaniju nisam siguran i Azerbeježdan, nordik jeste, iberijanci isto, talijani jesu, švabe jesu, belgija nisam siguran kojim jezikom pričaju ..., austrija zadnje se sjecam woki mit dem po-po

E da, švicarci isto mislim da nikad nisu slali pjesmu na švicarskom

Back