ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Lelek isečak izgleda odlično, ali ako je samo taj isečak dobar i ako Ferto kida kao što pričaju, a ne budu vokalno skroz mogu videti i njih da ispadaju. Male su šanse, ali nije nemoguće.
Tesko da Lelek ispada. Da je ozbiljnija godina sa 17-18 pesama bili bi borderline, jer vec u polufinalu ima velikih igraca... Ovako bukv su neki poslali bućkurise, neki imaju nastupe od pre 10 godina, koji ce se boriti za finalne pozicije.
Ja bih rekao visoka sredina i od publike i zirija, sto ih ukupno stavlja svakako visoko u polufinalu.

E pa onda se nadam da se Hrvatska povlači zauvijek
Ne bi trebalo, al ako bi neka od 8 ispala slučajno onda mi se tako čini. Svakako da su mnogo veće šanse da prođu svih 8 i da se ništa specijalno neće desiti.

Ovako mislim da je verovatan scenario za ispadke

15. Gruzija je zakucana
14. Crna Gora - predjasnji tvt rezultati, neubedljiva ziri proba, overall mlako
13. Ovde bi realno trebalo da bude San Marino - ali pesmu je radio neki sto je radio i Lux, i UK i da l jos neku ove godine, i brdo pesama ranije. Konekcije ima i on po Evropi, Senhit ima para da plati Flo Ridu, Boya, ne bi me zacudilo da podmaze tako da moze proci
12. Litvanija - mislim da skrece paznju klise robotizovanim nastupom sa inace dobre pesme, a i isfalsirao je na kraju. Ako ne kupi publiku tesko da ce ziri pojesti
Na 11om ce verovatno biti bledunjava Belgija samo zahvaljujuci ziriju inace imam utisak da od publike ide na samo dno. Mozda i nize od Gruzije.

10 i 9i Estonija i Portugal. E oni mogu da se izmeste sa Litvom i Belgijom ali mi deluju ubedljivije uzivo, generalno iskusnije na sceni i da ce svoje buckurise lakse ugurati.
Ostatak bi trebalo da je minimum siguran za 8o mesto. Cak i ako nekog izdigne ziri pa zavrsi nize od preostalih osam ne verujem da u konacnok plasmanu mogu ispod 10og zavrsiti. Kakvi god kadrovi bili 🫠

I ja mislim da će Gruzija biti zadnja kod žirija, a Belgija kod publike, ali mislim da će ukupno zadnji biti San Marino.

Pa po mom misljenju u prvom polufinalu tih ostalih 8 zemalja koje nisam pobrojao jedino i zasluzuju da se kvalifikuju. Ostalih 7 bih momentalno otpisao u nekoj drugoj godini. Kada mi npr 11, 12 zasluze finale a pored njih upadne neko neocekivan (sto se cesto desava Portugalu 😂).

Eto zelim San Marino pa i CG u finalu na konto pesama, za CG i Gruziju bih se sokirao, za SMR ne jer ono ako prodje podmazala je lepo ali ne i neocekivano 🤗

Pa što reče EvilSmile, zaista me ne bi čudilo da se SM organizovao i ugovorio glasove (izviniću im se javno ovdje ako budu ispod 14. mjesta gdje zaslužuju da završe)

Stvarno poslednje dve godine u pf takmičenje ko je manje gori da nekako prođe, a ne ko je bolji. Vratite nam ovakva pf:

Baš me zanima da li bi opet im diskvalifikovali žiri ako razmjenje međusobno bodove?

Svedska nije bila toliko dominantna do 2012e i preuzimanja Evrovizije pod svoje krilo. Anna je proizvod nerealnih ocekivanja fanova ali sasvim realnog glasanja publike (sto se ipak odrzava na nekom nivou) i, u tom trenutku, zirija (a sada bas to i nije slucaj) Cak je i Saade izgubio zbog zirija, koji je nagradjivao gore entrije iz Svedske od njegovog par godina posle...

Tkd Felicija i da flopne kod publike, nece zavrsiti na zacelju, jer razloga za to nema, a imace i vise nego dovoljno od pristrasnog zirija.

Mada bih voleo da osete da nisu nedodirljivi. I oni i Ukrajina.

Ali ispadanje Grčke i ovo smeće od nastupa koje je donio Alekseev uz najgoru verziju svoje pjesme... istraumiralo me to veče

ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena
Back