Valjda težimo jednakom tretmanu za sve učesnike. Naravno da će pre odjeknuti šta kaže članica velike petorke nego neko drugi, ali Slovenija i Gruzija su u sličnom rangu bitnosti, a nešto se nije isticalo da je mišljenje Slovenije irelevantno. Nama iz exYu je možda njihov stav interesantniji, ali generalno, što se tiče bitnosti na Evroviziji, tu su negde obe zemlje. Čak možda Gruzija i bolje stoji, s obzirom da je domaćin Dečje Evrovizije.Mnogi emiteri se nisu oglašavali, već samo potvrdili učešće. A Gruzija nekako ne spada u grupu zemalja od preterane važnosti, uslovno rečeno, da bi izražavala otvorenu podršku. Španija, Holandija, Irska i Slovenija su bile striktne od samog početka i iskreno, svaka im čast na doslednosti, koliko god da mi je žao što neće učestvovati.
Samo sam rekao da bi bilo lepo videti Palestinu na takmičenju, debitovali su na izboru za mis (bili bolje plasirani od Izraela) pa zašto da se ne pojave i na ESC.Pa šta mi možemo s time lolda se mi pitamo išta svirala bi se druga muzika odavno
Pa i za to se trenutno vrši pritisak na FIFU, UEFU, MOK...Pa realno, sa Izraelom ne moraju ni imati bilo kakav kontakt u Beču, jer oni su samo jedan od preko 30 učesnika. Četiri zemlje se povlače sa Evrovizije i samoizoluju, sprečavajući ujedno i svoje umetnike da se predstave široj publici, a u isto vreme, takmiče se u sportu sa Izraelom i to u direktnim mečevima poput fudbalskih. Nema doslednosti.
Stoji da su na Evroviziji dominantniji nego u sportu, ali ionako se više ističe kršenje ljudskih prava od samog glasanja.
The Football Association of Ireland (FAI) voted heavily in favour of submitting a motion to suspend Israel from all UEFA competitions. That challenge, along with another filed in Switzerland, could force UEFA to uphold a ban under international law, which would see Israel added to a list of 10 countries previously banned for 'political interference'.
Upravo zbog istog razloga zbog kog Izrael i dalje učestvuje.... Eto zašto se ne pojaveSamo sam rekao da bi bilo lepo videti Palestinu na takmičenju, debitovali su na izboru za mis (bili bolje plasirani od Izraela) pa zašto da se ne pojave i na ESC.