ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Dakle bejzik balada za Cz. Bolji su mi bili prosle godine, ali u moru non-eventa, rekao bih je finale sigurnije sada. Pevac je cute.

Meni je Češka super iskr. Uopšte nemamo jakih balada ove godine, ovo mi dođe kao oaza u Sahari. Daje mi malo vajb Repondez moi iz 2020. Godina je slaba pa oberučke prihvatam bilo koju bolju pesmu.

Čuo sam Češki leak na tviteru, u pitanju je balada. Ako otpeva ovako kao u audio verziji pobeđuje žiri garant. Lepa balada ali opet nekako mid po mom mišljenju

Čuo sam Češki leak na tviteru, u pitanju je balada. Ako otpeva ovako kao u audio verziji pobeđuje žiri garant. Lepa balada ali opet nekako mid po mom mišljenju
Jel? Mislis da ima prednost kod zirija cak i ako Monroe otpeva besprekorno uzivo?

Ja za nju zaboravio 😳
Po meni, Monroe ima za sada najvise sanse da pobedi kod zirija. Ako otpeva kao i u studijskoj verziji to je to. Pesma i jeste bukvalno pravljena za ziri, najvise potencijala za to ima. Jos pored toga je bukvalno devojcica jos. Ima koliko? 16-17 godina? Ziri ce sigurno i njene godine uzeti u obzir pa ce izbalaviti. Mozda za njom duo iz Finske ako naprave sjajnu scenografiju i zapale arenu. Ostajemo da cujemo Daniela, pa da vidimo!

I Australija je vrlo ozbiljan kandidat za pobednika zirija. Delta ima renome. Iako joj je pesma dibidus za ziri je ok, a vokal je benchmark.

Mislim da Francuska neće da pobedi kod žirija. Monro je maltene amater i nisam siguran da će uspeti da uverljivo iznese ovako ozbiljnu pesmu. Osim toga, Francuska nema baš najbolju reputaciju kada su nastupi u pitanju. Amir je 2016. imao najveći hit te godine sa J’ai cherché ali je servirao jedno veliko meh, od La Zare su od sigurnog top 5 napravili 16. mesto, a Maman koja je bila jedan od 2-3 najveća favorita za pobedu smo dobili mim o eksplozivnoj dijareji. Takođe, žiri ne gotivi operu nešto preterano. A i da pobedi kod žirija, svakako nije u trci za pobedu, jer će od publike dobiti fazon 0-50 poena.

Sa druge strane, nisam ubeđen ni da će Finska uzeti žiri, jer mi je teško da zamislim da će da izdivljaju na plejbek violinu i Pete-ov prosečan vokal. Ono što im ide u prilog je što oboje imaju dosta iskustva i što su prvi na kladionicama. Nema teorije da budu van top 4 kod žirija, kakvu god pesmu da imaju, pošto žiri ne voli mnogo da sroza glavnog favorita. Izuzetak je prošla godina, ali BBB stvarno nije imao nikakav žiri potencijal.

Za Češku je prerano govoriti, ali mislim da od njih nema ništa. Sviđa mi se pesma, ali ne znam da li je iko iz Češke dobro pevao na Evroviziji u poslednjih X godina. Predstavnici su im uglavnom kuvane noge uživo i nemaju pojma da pevaju.

Voleo bih da neko neočekivan pobedi kod žirija ove godine.

Mislim da Francuska neće da pobedi kod žirija. Monro je maltene amater i nisam siguran da će uspeti da uverljivo iznese ovako ozbiljnu pesmu. Osim toga, Francuska nema baš najbolju reputaciju kada su nastupi u pitanju. Amir je 2016. imao najveći hit te godine sa J’ai cherché ali je servirao jedno veliko meh, od La Zare su od sigurnog top 5 napravili 16. mesto, a Maman koja je bila jedan od 2-3 najveća favorita za pobedu smo dobili mim o eksplozivnoj dijareji. Takođe, žiri ne gotivi operu nešto preterano. A i da pobedi kod žirija, svakako nije u trci za pobedu, jer će od publike dobiti fazon 0-50 poena.

Sa druge strane, nisam ubeđen ni da će Finska uzeti žiri, jer mi je teško da zamislim da će da izdivljaju na plejbek violinu i Pete-ov prosečan vokal. Ono što im ide u prilog je što oboje imaju dosta iskustva i što su prvi na kladionicama. Nema teorije da budu van top 4 kod žirija, kakvu god pesmu da imaju, pošto žiri ne voli mnogo da sroza glavnog favorita. Izuzetak je prošla godina, ali BBB stvarno nije imao nikakav žiri potencijal.

Za Češku je prerano govoriti, ali mislim da od njih nema ništa. Sviđa mi se pesma, ali ne znam da li je iko iz Češke dobro pevao na Evroviziji u poslednjih X godina. Predstavnici su im uglavnom kuvane noge uživo i nemaju pojma da pevaju.

Voleo bih da neko neočekivan pobedi kod žirija ove godine.
Uvek postoji opcija da metal prvi put pobedi kod zirija :ROFLMAO:

Uvek postoji opcija da metal prvi put pobedi kod zirija :ROFLMAO:
IMG_6510.gif

Nije samo do žanra. Pesma nije na engleskom/ francuskom, nije mejnstrim i nema širok domet/ dopadljivost. Pozitivno ću se iznenaditi ako skupimo više od 30-40 poena žirija, ali aj da vidimo.

Ja generalno preferiram kako žiri glasa na Evroviziji, ali me strašno nervira kako često ignorišu skoro sve što je malo izvan standardnog. Kakva sramota da su Albaniji prošle godine uvalili 40 poena i sprečili ih da ostvare svoj najbolji plasman.

Pa Francuska je sigurno zemlja koja je precenjena i koja u poslednjih 7-8 godina najviše flopne u odnosu na (zabranjena reč) kladionice. 😃

Nisam čuo češku pjesmu još, ali i dalje mi Australija djeluje kao pobjednica žirija

Back