ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

:de: je ionako generična i dosadna ESC država u dobroj većini slučajeva. Samo bez veze zauzima mesto u finalu.
Da, ali je i jedna od Big 5 država čiji je gubitak iz finansijskog ugla ravan gubitku Španije, tako da se i ovim stvara identičan problem

Jbg, Švabišama je baš zapelo da ostanu u fokusu svih zbivanja, ne dao Bog da im neko to oduzme

Da, ali je i jedna od Big 5 država čiji je gubitak iz finansijskog ugla ravan gubitku Španije, tako da se i ovim stvara identičan problem.
Rekao bih da je sa finansijske strane problem i veći.
Ali, kad su rešili da naprave haos od ovog takmičenja zbog jedne države koja nije pritom ni u Evropi, neka im ga onda!

Učešće Izraela na Evroviziji je još mnogo besmislenije nego recimo u nekim sportskim takmičenjima jer ovde uveliko manipulišu i glasovima i pometaju izvođače i pesme u kojima se prikazuju kao žrtve.

Ah, Njemačka i njena grižnja savjesti… Nikad se toga neće riješiti

Bio sam u Minhenu za vrijeme EP2024, pričali mi ljudi kako je mnoge strah da nose i rašire njemačku zastavu dok idu ulicom kad igra Njemačka da se ne bi "pogrešno protumačilo".
U Njemačkoj. 😶

Nesretna BiH. Voleo bih da ih vidim ponovo na sceni. Skoro sam slušao intervju u kome Deen priča o tome kako se uvukao u ozbiljne dugove kako bi otišao na ESC 2016-e i kako je sve iza kulisa bilo jezivo...
Inače ljetos je Vrhovni sud Republike Srpske utvrdio da je RTRS protuzakonito godinama zadržavao dio novca od RTV takse za sebe, te je naređeno nižem sudu u Banjaluci da ponovi proces i utvrdi ukupni iznos dugovanja. Taj proces će očito potrajati, ali je jedan značajan korak da se povrati novac, što bi moglo da rezultira isplatom EBU duga u konačnici i povratku na Eurosong. Mislim da bi dug mogao da se riješi do 2028., do tada ko živ ko mrtav. 🙃

Last edited:
Meni više smeta što su jednoj Ukrajini oprostili duplo veći dug, a nad Bosnom se iživljavaju. Nije fer.

Ne očekujem neka jaka imena, možda Maria Isabel iznenadi i bude na listi, ili sirota Mirela

Ni ja nemam posebna očekivanja, a još manje zbog najave o odustajanju RTVE, ukoliko Izrael ostane u igri.

Većina ovih sa liste želja teško da će ikada doći...doduše, svake godine bude barem nekoliko poznat(ij)ih imena.

Da, zbog cijele te priče ne očekujem ništa, ali ajde neka nas iznenade

Neki OT pulen će biti na listi sigurno

Šta znam, Benidorm je u poslednje vreme baš slabašan, ali uvek iznedri poneku dobru stvar. Od prošle godine, slušam samo Danielu i J Kbella. Ne očekujem preveliku zainteresovanost ni sledeće godine, zbog aktuelne situacije pogotovo.

Premijerno izdanje je stvarno bilo najjače, čak i kada stavimo po strani čitav hajp. Pa još kada se na to doda plasman u Torinu, sigurno su bili ubeđeni kako se, eto, pametnim izborima može uleteti u priču za sam vrh, ali su onda ekspresno dobili šamarčinu u vidu Blancinog nepravednog plasmana. Ako gledam poslednje izdanje, deluje kao da im je nestalo entuzijazma s početka priče i tu prvenstveno mislim na selekciju. I da, mora se podvući da su Španci, baš kao i mi, često nerealni u očekivanjama.

Indirektno će svi izbori koji nisu ime sami po sebi (dakle osim Sanrema i Melfesta) da ispaštaju zbog trenutne situacije, kao što se već videlo koliko istih je bilo lošije 2025. nego 2024. uz par izuzetaka.

Back