ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Da, Sanremo (posebno) i Melfest su svakako veći od same evrovizijske priče, a mislim da bi upravo Španci verovatno najviše izgubili kada bi spucali keš na ovakav ciljani projekat bez odlaska na ESC, s obzirom na to da je njihova vlast prilično naoštrena na Izrael i da otvoreno zagovara bojkot. Irska npr. ima onaj smehotresni izbor u emisiji Ivana Ivanovića, bukvalno popunjavaju termin, pa tu šteta i nije velika.

Ma pravi cirkus zbog jedne države.
Čitala sam da i austrijski kancelar priča da Austrija treba odustati od organizacije, ukoliko Izrael bude izbačen. 🤦‍♀️ Ne znam da li je prazna priča ili ozbiljno, a i koliko im je u interesu da plaćaju kaznu (40 miliona).

Tu vest sam i ja video, mislim da ćemo imati jednu ozbiljnu dramu kakva god odluka oko Izraela da se donese.

40 milijona? Šta sebi ovaj EBU umislja. Stvarno mise gasi zelja za eurosongom
Pa ako ne banuju Izrael onda će mi se stvarno i ugasiti želja za gledanjem Eurosonga. Sama prethodna dva učešća Izraela su skandalozna.

Ако Израел буде учествовао, има да потрошим 2000 на гласове за њих. Живо ме занима оће ли и Словенија одустати или ће одржати 'реч'.

Sta god da se dogodi, EBU zasluzuje da propadne. Trenutno ne vidim perspektivnu i odrzivu buducnost ovog takmicenja, a Izrael je tu samo slag na torti od svih desavanja.

Mene zanima da li će RTS biti neutralan ili će glasati protiv izbacivanja dotične države. Teško da će podržati izbacivanje. Možda sa dva ili tri glasa. Mislim da će većina biti neutralna.

Ja posle ovogodisnjeg "spektakla" Izrahell ne mogu da smislim. Toliko su mi se zgadili da je to neverovatno.

Cak mi je i Ukrajina postala mala maca posle svega ovoga.
Ljudi, Ukrajinu bombarduju vec 3.5 godine i ima izbeglice po celoj Evropi, dok je Izrael taj koji vrsi genocid nad Palestincima i nema ni blizu toliko svojih ljudi po Evropi koliko ima glasova. Razlika je nebo i zemlja.

Los sotaneros de Espanja

Znam Huliju i drago mi je što je konačno na listi (slao sam je na FSC), Lunu jer je učestvovala već, za Funambulistu, Maya i Herzoga sam čuo, i za Oscara koji pjeva sa Mirandom jer je bio dio Varry Brava
Luna Ki 😍 Baš me vozila njena pjesma 2022. i drago mi je što je sada sigurno odlučila da ide u takmičenje svjesna pravila.

^
Slučajno znam za Rosalindu Galan. Mix elektronike sa tradicionalnim pesmama sa juga, taj neki neo-flamenco fazon. Verovatno žanrovski malo podseća na Mariu Pelae.

Ovo mi je odlično:

Back