ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Još je rano pričati o tome. Ali mislim da će za razliku od prethodne dve godine kada su dobili oko 60tak poena žirija, ove godine dobiti bar duplo više (što možda bude dovoljno za pobedu). I tih 60tak poena im je nagrada s obzirom da svi znaju kako to dobijaju i na osnovu čega (jer nije tajna). Da neka zemlja Istočne Evrope (bez Ukrajine) ima tako nešto iza sebe dobila bi max oko 20tak poena.

Ali nažalost,pre će oni pobediti,nego mi. Nama mora da se desi neka nova Konstrakta da bismo uopšte imali nekakav hajp,a kamoli da bi pobedili. Ja sam primetio da su kroz istoriju ESC-a uglavnom pobeđivale zemlje koje su bile aktuelne u tom trenutku. Svi znamo šta je to bilo međunarodno aktuelno u vezi sa nama kada smo pobedili 2007 i bii domaćini 2008. 2007. Prvi put kao nezavisna država,2008. otcepljenje Kosova,baš smo bili u fokusu međunarodne javnosti u tom periodu 2007-2008.

Bukvalno, jos smo mi u toj medjunarodnoj zajednici bili okarakterisani kao agresori, koji je onda smisao nagradjivanja te zemlje

Joj haha i ja sam pristalica te teorije da su nam uzeli Kosovo pa za utehu poklonili pobedu na Evroviziji. 🤣

Dobro kod Marije se pogodila odlicna pesma, slabija konkurencija, njena seksualna opredeljenost, njen izgled, a pritom i tadasnja politicka situacija, i nekako se sve poklopilo.

Ma Srbija sa RTS- om je veliko pitanje da li će opet nekad da pobedi dok se javni servis ne dozove pameti...

I nesto sto je danas upecatljivo i sto ce se videti i na ESCu 2026, da je sve danas do te mere izrezirano, da se momenat spontanosti totalno izgubio na Evroviziji, faktor iznenadjenja apsolutno ne postoji, publika je do te mere uvezbana kao da je jedan deo scenaria…

I nesto sto je danas upecatljivo i sto ce se videti i na ESCu 2026, da je sve danas do te mere izrezirano, da se momenat spontanosti totalno izgubio na Evroviziji, faktor iznenadjenja apsolutno ne postoji, publika je do te mere uvezbana kao da je jedan deo scenaria…
pa-ne.gif

Organizatori zapravo koriste filtere zvuka da pojacaju ili utisaju publiku "po potrebi".

Pa ne moze biti momenta spontanosti kada je u pitanju toliko masovni program kao ESC. Momenti spontanosti su Jimmy Jump, onaj sto je upao 2018. Britanki i guzica Dzamali

Back