ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Barbara Šeneberger vodi veliki šou "Mi smo Pesma Evrovizije"

Zajedno sa vrhunskim gostima, Barbara će se prisećati veoma posebnih trenutaka Pesme Evrovizije, 24. aprila, 1. i 8. maja na ORF 1 i ORF ON sa početkom u 20.15, pružajući savršen uvod u najveći svetski televizijski muzički šou. Od „Merci, Chérie“ do „Satellite“ i mnogih drugih, velike zvezde austrijske i međunarodne scene, kao što su Pizzera & Jaus (popularan austrijski muzički duo), Folkshilfe (četvrtoplasirani na austrijskom izboru 2015) ili Beatrice Egli (švajcarska pevačica, pobednica desete sezone nemačke franšize Idola, 2013) izvešće svoje verzije poznatih evrovizijskih hitova. Među gostima biće i John & Jenny Jürgens (deca Uda Jirgensa, pobednika Evrovizije 1966), Johnny Logan (pobednik Evrovizije 1980. i 1987, kao i 1992. kao kompozitor) i Felix Neureuther (nemački penzionisani skijaš, bivši svetski šampion). U brzom kvizu, evrovizijski fanovi imaće poslednju priliku da osvoje veoma željene karte za finale Evrovizije.

Svaka od tri emisije imaće svoju zasebnu temu - Šta Elton Džon ima sa Evrovizijom? Zašto Austrija nije učestvovala na prvom izdanju? Koliko često su se dešavali incidenti ulaska na binu? Najfascinantnije i najbizarnije činjenice i priče iz sedam decenija takmičenja za Pesmu Evrovizije, u fokusu su prve emisije "70 godina najvećeg svetskog muzičkog šoua", 24. aprila. "Najemotivniji austrijski trenuci" očekuju gledaoce u drugoj emisiji, 1. maja, kada će biti reči o tome ko je želeo da predstavlja Austriju, ko se zaista takmičio, i gde su oni danas. U trećoj emisiji "Najuspešniji hitovi i heroji" 8. maja, biće reči o najvećim zvezdama Evrovizije. Nisu svi postigli uspeh na takmičenju, ali su imali međunarodne karijere.

Svi koji žele da prisustvuju snimanju ovih emisija, mogu se prijaviti na backstage.ORF.at, počevši od 21. januara.

1768921249448.webp

Za 90-minutno specijalno izdanje kviza "Smart10 BIG - Kviz sa 10 mogućnosti", ORF traži prave fanove Evrovizije, koji ne samo da vole kvizove, već žive i dišu Pesmu Evrovizije. Svako ko željno prati Evroviziju, navija iz godine u godinu, sećajući se pesama, priča i nezaboravnih nastupa, i uz to živi u Austriji i govori nemački, može da se prijavi za učešće u kvizu do 10. aprila na tv.ORF.at/smarttenbig. Pobednički tim dobiće dve ulaznice za finale Pesme Evrovizije, za Golden Circle mesta ispred bine.

Svaki tim sastoji se od jedne osobe uparene sa jednom poznatom ličnošću. Drugi član tima pruža podršku iza scene i takođe učestvuje u odabranim rundama. Četiri takva tima se takmiče jedni protiv drugih, demonstrirajući svoje znanje o 70 godina istorije Evrovizije, dopunjeno klasičnim opštim znanjem.

Ovo specijalno izdanje kviza emitovaće se tokom evrovizijske nedelje, od 11. do 16. maja, na ORF 1 i ORF ON.

1769093499079.webp

Popšo moja devojčica sa avatara ima tri sise, kačiću samo top 3, za svaku siku po jedan.

Leva sisa: Albanija
Desna sisa: Moldavija
Centralna sika: Crna Gora

Za Maltu flašica i kraš ekspres

🇲🇪
🇦🇱
🇱🇺
🇲🇹
🇲🇩

Luksić ima ok pesmicu, ništa spec. Bili su bolji prošle dve godine. Za sada moje treće mesto.

Top 5 za sada. Bilo mi je teško da poređam 3-5, jer su flop.

1. :al:
2. :me:
3. :md:
4. :mt:
5. :lu:

Ne mogu da podele baš 35. mesto. Možda pre 31, tj. da zauzmu od 31. do 35, nezvanično. Mada sigurno će se naći još lošijih pesama do kraja sezone.

Ne mogu da podele baš 35. mesto. Možda pre 31, tj. da zauzmu od 31. do 35, nezvanično. Mada sigurno će se naći još lošijih pesama do kraja sezone.
Vidis da mu je samo Helena i 2005. u glavi... Decko je zaostao u 2005. i nece da ide dalje.

Pesme koje su izabrane jesu slabašne i teško da su materijal za neke visoke plasmane, ali daleko od toga da bilo koja od ovih 5 zaslužuje poslednje mesto. Sigurno će biti i slabijih.

Ih, čekajte da dođu na red one izvikane pjesme kojima će predviđati TOP 10, pa završe pretposljednje u polufinalu. 🙂

Nijedna pjesma do sad odabrana mi nije užas/loša, ali isto tako mi nijedna nije wow.

1. :mt:
2. :md:
3. :al:
4. :me:
5. :lu:

Back