ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Grinning The Grinch GIF

Ja mislim da ove godine Izrael nece namestati sebi vec ce iskulirati ovu godinu da bi ‘dokazali’ da zemlje koje ne ucestvuju nisu bile u pravu i da su bezveze bojkotovali ali ako se vrati onih 5 zemalja sledece godine ce ici na sve ili nista. Taman ce tad proci neko znatno vreme od prestanka vatre.
Ovogodišnji predstavnik kad jedva prođe u finale jer se dijaspora nije organizovala kao prethodne dve godine da bi dokazali nešto Evropi:

angry hands GIF by Milestone Electric & Air

(Breskvica koncert coded)

Doduše, koliko god da je dežurni fandom, koji već sada sve prati, ciljna publika te turneje, nekako mi i normalno da neće sada planuti te karte. Nit su još sve pesme i izvođači odabrani, nit se zna tačno ko će sve biti u finalu, nit se zna ko će od tih u finalu biti odabran i pozvan da ide na turneju.
Sigurno bi, u zavisnosti od razvoja tih događaja, nakon ESC bila veća zainteresovanost, ne mogu se karte prodavati baš na toliko neviđeno i samo na osnovu (poljuljanog) ESC brenda, nije mi ni bila jasna takva strategija.

Ni meni nije bas jasno kako su ocekivali toliku prodaju s obzirom na to da preevrovijsku sezonu prate pretezno fanovi a i ne zna se cela lista izvodjaca. Plus su karte preskupe da se slusaju Johny Logan, Katrina i slicni. Pogledao sam neke fotografije gde se video floor plan, sedista i bilo je prodato tek oko trecina mesta

Back