ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Ja isto mislim da Australija uzima žiri. Vidim da baš radi na promociji, očekujem savršenu vokalnu izvedbu, sveden i elegantan damski nastup, zum na njeno sviranje klavira, dovoljno da se raspameti žiri (ja hoću sigurno)
Kengurima je upala sekira u med sa vracanjem zirija u pf.

Prošla bi ona svakako u finale i sa publikom, glasaju ljudi za njih kad je dovoljno dobar paket, eto 2023. su osvojili polufinale

Ali da, uz žiri ove godine u polufinalu idu u top 3 ukupno i u četvrtak

Soren će i te kako da ide na vrh na oba polja, a sve sam uvereniji da je vrlo lako moguće da on dobije žiri.

Ja baš ne znam u kom pravcu će Soren da ode rezultatski, meni je pjesma odmah iza Srbije, ali u isto vrijeme mogu da vidim da prođe odlično a i da svima bude ok ali nedovoljno da bude u vrhu pa bude flop

Moram priznati da mi je sad malo i krivo što se nisam iscimao oko karata i smještaja, povratni let za Beč mi je bukv 30, preblizu je, a opet propuštam

Malo prije je šef hrvatske delegacije na TV-u izjavio da EBU provjerava tekstove i općenito prihvatljivost ne samo pobjedničke pjesme s nacionalnog finala, već svih pjesama koje se takmiče na, primjerice, Dori. Malo mi je čudno to, teško mi je povjerovati da zaista to rade? 🧐

Izrael definitivno u vrhu televotinga. 4.godinu za redom imaju fantastične rezultate televotinga i odlične pjesme. Šteta i tuga zbog situacije rata i svega oko toga. Ove zadnje 3 pjesme su 20 puta bolje od Toy I Nette ali šta je tu je. Italija ide u vrh televotinga kao i Finska .Skandinavija je prejaka s pjesmama. Nadam se Flopu Grčke, ne ide mi to nikako u glavu .Ukrajina takođe znamo i zašto. Ovaj put nezasluženo totalno. Logičnije mi je da kod žirija bude.
Francuska i Australija kod žirija sigurno, pretpostavljam da ce nagrađena biti i Latvija te standardno Švedska. Šteta da Francuska dolazi s ovom pjesmom godinu iza pobjede Austrije na sličan kalup. Na njima kao neko prokletstvo, teško da će pobijediti Jako neizvjesna godina bez izrazitog favorita.

Malo prije je šef hrvatske delegacije na TV-u izjavio da EBU provjerava tekstove i općenito prihvatljivost ne samo pobjedničke pjesme s nacionalnog finala, već svih pjesama koje se takmiče na, primjerice, Dori. Malo mi je čudno to, teško mi je povjerovati da zaista to rade? 🧐
Tako nešto je i Uroš, šef srpske delegacije, rekao nakon izlaska pesama za PZE a pre samog festivala, kad su ga pitali za potencijalnu kontroverzu i prihvatljivost teksta Jugoslavije. Prokomentarisao je u stilu EBU bi već reagovao da je tekst problematičan, oni su to videli i odobrili, dakle problema s time nema.
Ni meni nešto ne deluje da je to bila neka praksa generalno ranije, ali moguće je i ima nekog smisla da je uvedena skorijih godina usled poznatih nam raznih okolnosti.

Izasao pre-order za zvanicni CD koji izlazi 24. aprila, isto tako i za trostruki LP koji izlazi 22. maja.

Back