ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Za Australiju vidim Sam Ryder scenario 😄 U početku mi nije bio jasan hajp oko ove pesme ali kako vreme prolazi mogu da vidim dobar rezultat

Bas me zanima ako I*rael pobedi, hoce li ESC '27 biti u Nemackoj ili u drugoplasiranoj zemlji

Nema pravila, drugoplasirana se jednako tretira kao poslednjeplasirana kada je reč o domaćinstvu, osim ako se desi da je to neka jača zemlja, po mogućstvu iz BIG 4.

Samo da naglasim da je ovaj poziv na protest 28. aprila veliko licemerstvo od strane organizatora. Od pocetka agresije, ovo je trece ucesce Izraela na Evroviziji i nista sem sporadicnih storija nisu objavili. Posebno degutantno je pozivanje Lavine na odustajanje dve nedelje pred pocetak festivala. Podseca me na ono tastatura moralisanje prosle godine za PZE ucesnike tokom protesta. Lako je tudjim k* koprive mlatiti.

Videćemo koliko će ih biti, ako to ne bude nešto masovno možemo to tretirati kao lanjski sneg. I Breskvičari su se rastrčali po internetu a na kraju ih nije bilo ni 10 ispred RTS.

Pa koliko god da ih bude, nebitno je. Nisu upućeni da nema realne mogućnosti da se povuče dve nedelje pred takmičenje.

Pa ako ih bude 20k to se onda ne može baš ignorisati. Inače mi je interesantno da njima ne smeta što izvozimo ogromne količine municije u Izrael ali nastup na ESC im je rak rana preko koje ne mogu da pređu.

Može se ignorisati u smislu da se neće odustati zbog 20k, ali toliko ljudi neće ni biti. Evroviziju gleda najmanje nekoliko stotina hiljada ljudi u Srbiji, ako ne i preko milion bar na neki minut, a i argumenti koje ističu, nisu potkrepljeni činjeničnim stanjem, jer ne može se tek tako poistovećivati učešće na takmičenju sa aktivnim saučesništvom u režimskoj saradnji sa Izraelom. To su budalaštine. Srbija, kao ni ostale zemlje, ne učestvuju na Evroviziji da bi podržavali bilo kakvu režimsku saradnju, već da bi se predstavila domaća kultura Evropi i svetu.

Na onom spisku od preko 1100 muzičara koji su za bojkot, samo jedna osoba je iz Srbije, i to izvesni Žarko Ajdinović, što bi se reklo, ko je on?​

Last edited:
Samo da naglasim da je ovaj poziv na protest 28. aprila veliko licemerstvo od strane organizatora. Od pocetka agresije, ovo je trece ucesce Izraela na Evroviziji i nista sem sporadicnih storija nisu objavili. Posebno degutantno je pozivanje Lavine na odustajanje dve nedelje pred pocetak festivala. Podseca me na ono tastatura moralisanje prosle godine za PZE ucesnike tokom protesta. Lako je tudjim k* koprive mlatiti.
A pogotovo sto se niko od njih nije oglasio po pitanju agresije Rusije na Ukrajinu, dok ruski timovi dolaze u Beograd i igraju ovde prijateljske utakmice.

Mislim da iz prvog polufinala imamo 7 sigurnih finalista: Svedska, Finska, Izrael, Grcka, Srbija, Hrvatska i Moldavija.

Za preostala 3 mjesta skoro svi imaju sansu, ali negdje ocekujem ponovo da Portugal iznenadi.
Litvanija, Estonija, Crna Gora, Belgija, Gruzija i San Marino su tu negdje sa sansama za plasman.
Dobro, mozda San Marino jeste autsajder.

Aj da malo čelendžujem kladionicu, mislim da se kvote neće više menjati do proba.

PF1

Mislim da Litvanija neće proći i da će ona biti iznenađenje večeri, bar za kladionice jer vidim da to dosta ljudi misli u komentarima i kod nas na forumu. CG i Gruzija mi ne bi bilo iznenađenje da na kraju ne prođu tako da neću ni da se bakćem time. Onaj ko bi mogao da prođe a da ga kladionica potcenjuje su Estonke samo moraju da unaprede nastup dobrano.

PF2

Češka ispada, ekstra spor tempo, većina smatra da sigurno prolazi pa možda zaborave da glasaju za njega. Momak dobro peva, nastup verovatno neće biti dobar ali neće ni Maltežanski sa kojim se bije za glasove u tom PF tako da su tu bara bara dok ne vidimo probe.

Luksemburg ide u finale, mislim da ona zvuči dobro, ima taj neki zarazno interesantan izgled i svideće se mnogima da se otvore za par glasova za nju pored svog favorita.

Eto pošto dosta ljudi sumnja u kladionicu da čujemo i vaša predviđanja iznenađenja u odnosu na njihove kvote. Naravno posle proba će verovatno biti nekih izmena jer uvek neko zabrlja sa nastupom a neko ga dobrano unapredi pa promenimo mišljenje.

Mislim da će Litva prilično glatko proći, bliže top 5 polufinala nego 10. mjestu ili van istog.

Ko predvidja potpuni fijasko Kavkaza kao 2018? Ja ne, pre bih rekao da su Gruzija i Jermenija gotovo sigurne. bez obzira sta kladionice kazu.

Sto se Crne Gore tice, ne bih bas rekao da je sigurni finalista.

A sto se Baltika tice, jedino Litvaniju vidim kao finaliste, ostale dve ne.

Pa sto se tice prvog polufinala, mislim da Gruzija ne prolazi, a Portugal se uvek nekako provuce… Bilo bi lepo Tamara da prodje, valjda ce imati dosta od nas i Hrvatske da je poguramo.
A u drugom navijam za Maltu i Norvesku 😄 Cesku i ja cesto zaboravljam, mada pesma nije losa ali upravo na glasanju za polufinala zaboravila sam na nju. 😄 Msm da vece sanse imaju Luksemburg ili Svajcarska.

Kapiram da će u drugom Švica, Malta, Češka i Luksemburg biti žiriju u top 10 ali da neće sve one uspjeti ukupno da skupe dovoljno za prolaz

Zašto sumnjate u CG. Ono je tipična evrovozijska pesma, po meni siguran finalista

Back