ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Status
Not open for further replies.
Simboličnim dodirom zujalice, predsednik Austrije, Aleksander Fan der Belen, jutros posle 10 časova, svečano je otvorio scenu ovogodišnje Evrovizije koja će se održati u Bečkoj gradskoj dvorani.

Foto: ORF/Roman Zach-Kiesling

grossessta112.webp

grossessta110.webp

Video sa otvaranja i kako izgleda spektakularna rasveta, možete pogledati na
➡️
ORF ON

Kao što sam najavio pre nedelju dana, sinoć je održan dron-šou iznad Šenbruna. 3.000 dronova projektovali su slike, između ostalih, tri austrijska pobednika Evrovizije: Uda Jirgensa, Končite Vurst i Džej-Džeja, kao i druge evrovizijske motive.​

Foto: ORF/Hans Leitner

dieeurovis100.webp
dieeurovis106.webp
dieeurovis114.webp
dieeurovis116.webp
dieeurovis120.webp
dieeurovis122.webp

Volonteri su uskočili u radne uniforme, a koristiće i Waterdrop boce sa posebnim evrovizijskim dizajnom. Kako vam se dopada odeća? :) (Foto: ORF)

Volunteers_04.webp

Volunteers_10.webp
Volunteers_08.webp
Volunteers_12.webp
Volunteers_13.webpVolunteers_17.webp
Volunteers_21.webp

U poslednjih nekoliko godina sa ovim sarama, bojama, Evrovizija je u dizni, barbi fazonu, i uopste ne izgleda ozbiljno. Kao neki barbi crtani na minimaxu.

Izgleda prelepo bina, jedino mi se čini da će ekran iza biti premali za široke kadrove. Dakle to treba izbegavati ko kugu. Takođe mi se čini da je su bina i ekran jedan ekran, spojeni pod 90 stepeni ali to ćemo bolje videti iz nekih drugih uglova.

Pa ne mora se samo videti ekran. Mnogo toga je do osvetljenja izvan ekrana, pa valja i to videti kad god je moguće.

• Like
Reactions: FFM
Ovo je jedna od najboljih scena u poslednje vreme zbog modularnosti i moderne rasvete. Zaobljeni ekran se zapravo sastoji od nekoliko panela a ima i jedan podni delic koji moze da se podigne da baca snopove svetosti. Taj deo gde je LED je dovoljno velik da stane max 6 ljudi sto je po pravilima, i moze lepo da se snimi staticnim kadrom spreda cak i dok se izvodi koreografija a prvi put na evroviziji ce moci animacija da predje sa poda na back wall prema platonu gde se stvara inifinite 3d efekat. Ali zapravo cela poenta scene su svetla koja svaki nastup mogu da ucine verzatilnim. Istaci ce se oni koji imaju dobar lighting design. Ocekujem prilican broj sirokih kadrova

Nama će svakako odgovarati jer mi samo osvetljenje i koristimo, mi bi mogli i bez ekrana. Ali ako neko pokuša ono što je recimo imao Katarsis to neće moći na ovom ekranu. Tamo je ekran bio tri puta veći od bine pa je i u krupnom kadru nastup izgledao odlično.

Zvanična objava samo bine. Najzad!

Meni se dopada. Ima dobar potencijal. E sad, kako će ko to iskoristiti, preostalo još par dana da vidimo. 🎉

Status
Not open for further replies.
Back