ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Generalno ova evrovizija ce biti jos vise nebitna, kriza ESCa nikad veća, samo je razlika sto smo mi konkurentniji.

• Like
Reactions: FFM
Inače Meridian je objavio kvote pojedinačno za svaku zemlju u polufinalu. Ima li neko ko planira da uplati koji tiket? :) Što se pobjednika tiče kvota za Finsku kao glavnog favorita je 2.25, tako da eto mislim da je dobro ko vjeruje da će pobijediti.

NQ predvidjanja za prvo polufinale:

🇬🇪 - iako se meni svidja kako su upotrebili svetla i scenu u pojedinim momentima isuvise mi je cringe nastup, pesma limunadica svakako. Losa istorija prolazaka odnosno neprolazaka. A i nekako su medju najnebitnijima cini mi se. Gotovo garantovano ispadaju
🇵🇹 - znam da su im mnogi prosle godine predvidjali neprolazak ali cini mi se da su oni i pre takmicenja bili dobro kotirani na streaming platformama ne posle kada im je pesma postala planetarno popularna. Ove godine stvarno ispadaju, ne vidim ko bi glasao za ovu pesmu, nemas za sta da se uhvatis. Predosadno, a bar da ima neke emocije…
🇪🇪 - dated, jako nebitni, opet i ovde cini mi se ni ziri ne moze da ih spasi. Kod publike ocekujem 14./15. mesto
🇧🇪 - Svidja mi se nastup po onome sto sam video ali previse je staticna i pesma je i dalje ispodprosecna. Nikad nisam imao zelju da je pustim jos neki put. Od svih predvidjenih NQ zemalja ovde mozda vidim najvecu podrsku zirija ali nedovoljno bodova da prodje. Mozda bude 11.
🇸🇲 - Koliko god Senhit ulozila u nastup, pesma je i dalje nedovoljno dobra, mnogima se i povraca od nje. Meni je vremenom postala mnogo slusljivija. Nastup preevrovizican ali opet imaju losu istoriju prolazaka. Prosli put je jedva prosla sa Flo Ridom, ovaj George je mrtvo puvalo na sceni. Cudi me samo da ljudi nisu pisali o njegovom upitnom karakteru i zbog cega je bio hapsen.

Crna Gora je borderline qualifier. Mislim da ce se izvuci na kraju.

Situacija se malo iskristalisala u prvom polufinalu. Ja bih rekao da su kladionice poprilično tačne za prvo polufinale, ali ne bih otpisivao Gruziju još. Imam neki loš osjećaj za Litvaniju.

Ma bice miks. Ocekujem na kraju svakako kao desetu da bude proglasen neko iz top 3.

Nego, hoce li biti onog glasanja novinara u pres zoni, nakon generalnih proba?

Prvo će proći neko očigledan, tipa Švedska
Onda će neko potencijalno iznenađenje pa neko ko je u vrhu bio

Back