ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Slabo pratim dešavanja iz Beča zbog obaveza ali koliko vidim sutra je taj tirkizni ćilim😂Ne znam u koliko sati. Pretpostavljam da ce Izraelska delegacija biti izviždana. Žao mi je tog Noama Betana, ima divnu pjesmu a mozda i on sam želi mir u svijetu. Prošle godine je bila tako turobna atmosfera sa onim DQ prezetatorima. Sretna nam svima Eurovision sedmica i uživajmo.

Od 16.55 je prenos. Pošto je defile po abecednom redu, možda će publiku više zanimati Grk pre, i šef sale iz Italije, posle Noama.

Dobro je, prva sam smena na poslu tokom ESC sedmice tako da definitivno pratim ESC. 🥰🥰🥰

Šta ćemo videi u vezi trećih proba ? Hoće biti neke slike ili video klip ?

Ne postoji treća proba. Imaju dve individualne i sad od ponedeljka idu generalne, po tri probe za svaki šou - mediji imaju mogućnost da gledaju samo drugu (žiri) i treću generalnu probu. Posle žiri probe će objaviti rekapitulaciju, standardno.

Ne postoji treća proba. Imaju dve individualne i sad od ponedeljka idu generalne, po tri probe za svaki šou - mediji imaju mogućnost da gledaju samo drugu (žiri) i treću generalnu probu. Posle žiri probe će objaviti rekapitulaciju, standardno.
OK, znaci Lavina ce jos 5 puta biti na sceni pre naseg polufinala?

Pa možda procuri, jer ide preko satelita zbog glasanja žirija. Ukoliko se desi, važno je da se bilo šta od toga ne deli na forum, jer EBU ne dozvoljava, pa bi to ujedno za posledicu imalo ban sa foruma (da napomenem, zbog iskustva ranijih godina).

@FFM Tri generalne probe znači triput na sceni. Osim ako misliš da će i tokom polufinala paradirati, to još ne znamo.

Kako ne postoji ? Uvek je bila treća proba jer su na njoj isprobavali kostime. Jedino ako je to ukinuto pošto vidimo da su svi bili non stop u kostimima ove godine.

Kako ne postoji ? Uvek je bila treća proba jer su na njoj isprobavali kostime. Jedino ako je to ukinuto pošto vidimo da su svi bili non stop u kostimima ove godine.
U ponedeljak popodne je prva prava proba (ceo show od pocetka do kraja) koja je otvorena samo za novinare. U ponedeljak uvece polufinale za ziri i i imace publiku u areni. Prenosi se preko satelita do zirija a signal je cesto neenkriptovan pa tako dobijamo te snimke celih nastupa. Utorak popodne je jos jedna proba identicna, zove se family show jer je vise namenjena porodicama, da ne bi deca gledala show do ponoci lol. I utorak uvece je pravi live show koji je prenosen na tvu. Isti postupak je za drugo polufinale i finale. Znaci da ce svaka delegacija moci jednom da proba svoj nastup jos tri puta pred live show

Na osnovu ovih proba rekao bih da se ništa naročito nije promijenilo, tj. da Finska i Danska imaju izgledno najveće šanse za pobjedu. Lično imam veći pobjednički vajb za Dansku, ali vidjećemo. Francuska mislim da nije više u igri za pobjedu, na osnovu onog klipa. :/ Lično najveći utisak na mene je ostavila proba Latvije.

Nije da mi je trebalo da vidim probe pa da dodjem do zaključka, ali niti jedna Big 4 država nije pokazala da zaslužuje privilegiju koja joj sleduje. Verujem da bi mi Španija bila #1 u toj grupi da su poslali pesmu sa Benidorma.

Isto važi i za domaćina, ali benefit za pobedničku zemlju mogu da opravdam.

ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena
Back