Dolaze sve toplija vremena, možda im se posreći. Mada realno, ako su već planirali tako, trebalo je da poentiraju na poslednju nedelju, a ne sredinu meseca za ovakve stvari
Bio bi red onaj William sa Wiwibloggsa da se okupa, ionako palamudi sedmicama o Burgasu Na pozitivnu stranu, baš je lijepa lokacija za ceremoniju otvaranja, pa bi trebalo biti lijepih kadrova i slika.
Ja sam se u Nici kupao u aprilu na nekih 22-23. Čak nas i kiša uhvatila. Malo alkohola pa da se još i preznojiš u moru . Takođe dosta hotela ima i bazene ....
Ja ako budem išao ja sigurno neću ići u Burgas nego Nesebar a ako bude pun onda odma pored njega u Sunčev Breg koji su nekih 30km od Burgasa. Samo ta dva mesta imaju kapacitete dovoljne za dva ESC-a. Ima i Pomorje koje je bliže Burgasu a ima verovatno i privatnog smeštaja i u tim manjim selima koje ne važe za velika letovališta ako neko hoće da prištedi. Problem će biti samo za one koji hoće 5* hotele
Eh sad, ko će doći do grada od tamo i onda se još i vratiti. Neko na Fejsbuku napisao komentar kao, ako imate para platiti kartu 300 eura imate i za taksi
Interesantan izbor grada domaćina. Videćemo kako će to na kraju da izgleda, prevashodno zbog dvorane koja mi ne izgleda baš kao neki kapacitet. Burgas i generalno ceo taj primorski deo Bugarske svakako imaju mnogo više šta da ponude nego sama Sofija koja je orilično bezveze grad.
Sad tek vidim i da je EBU doneo odluku da u budućnosti domaćini ne mogu biti zemlje u ratu, i da bi u tom slučaju novi organizator takmičenje organizovao za sebe, nikako u ime pobednika (kao u Liverpulu). Mislim da je ovo potvrda da Izrael sledeće godine pobeđuje
Sve više se priča o promjeni načina glasanja, da će biti onlajn i da će morati da se glasa bar za 3 pjesme, što mi je ok, ali kao što sam pisao u azijskoj temi, mora da se ograniči maksimalan broj glasova koji se može dati jednoj zemlji.
Ako bude 10 glasova za 3 zemlje, neka bude 5 maks za jednu.
Iritira sto se plasiraju visoko i zauzimaju boljim pesmama plasman svakako. Najblize pobedi su bili 2025. kada ih je 98 bodova delilo, a u preostale dve godine je razlika bila oko 200 poena, i vise.
Mislim da je najpravednije da svaki uredjaj ima po jedan glas. To je najefikasniji nacin da se minimizira uticaj Izraela (i Ukrajine) u celoj ovoj prici.
Jedan glas je nezgodno rešenje, jer bi u manjim zemljama možda moglo da dovede do toga da neke pesme ni ne dobiju glasove, pa da se teško sastavi rang lista. Takođe, forsiranje da se glasa za bar X pesama, takođe nije dobro.
Meni i dalje najbolje zvuči 5 glasova, ali da, najviše možeš tri za jednu zemlju, jer na taj način možeš da izdvojiš svog glavnog favorita od ostalih za koje bi možda glasao.
uglavnom, dobro je da se krenulo u razbijanje blokovskog glasovanja.. ali ga neće riješiti u potpunosti.. s druge strane trebalo bi i žiri proširiti još jer što već i žiri, objektivnija ocjena.. naravno, to ne prolazi u odnosima grčka-cipar i albanija-italija
Meni uopšte nije jasno kako mislite da će broj glasova sa jednog telefona popraviti situaciju ? Ako je iza dobrih rezultata broj Ukrajinaca i Izraelaca koji živi po Evropi to onda ništa ne menja. Te države su u takvim situacijama da su oni maksimalno motivisani ovih godina da glasaju ko ludi. Ako iza glasanja mislite da stoje države opet se ništa neće promeniti jer ti troškovi su smešni za bilo koju državu koja navodno kupuje kartice za glasanje.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.