ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Šta je s tim Islandom?Njima je ESC jako bitan i gledan. Jedino se u rukometu i Eurosongu prepoznaju a imaju i taj tematski film. Nadam se da dovuku natrag i Mađarsku.

Nešto nije u redu. Ni mi,ni Hrvatska se još nismo oglasili,iako je već uveliko kraj septembra. Moguće da to znači da neće biti ni PZE-a,ni Dore,i da ćemo i mi i Hrvatska birati interno.

Na komšijskom forumu piše da je Dora 2027 potvrđena. Nadam se da ćemo i mi PZE iskreno. Koliko god da ja lično mislim za PZE da je loše urađen, to je ipak jedina platforma gde se alt izvođači mogu promovisati. Bilo bi loše u ionako lošoj muzičkoj sceni da je ugase.

I oni zahtevaju neki osnovni nivo kulture. Tako nesto moze samo ovde da obitava u javnoj sferi.

Nadam se da će se na Doru prijaviti neka od dosta podrumara koje obećavaju pošto do sad mahom nisu iz bilo kojeg razloga

Češka je najverovatnije baj baj

Furthermore, according to our information, Czech Television (ČT) will no longer be taking part in the Eurovision Song Contest. The editorial team at Aktuálně.cz contacted ČT’s press office to ask whether they could confirm this information, but even after several reminders, we had not received a response by Tuesday evening. However, the information has been confirmed by several independent sources, who added that the final details of the cost-cutting measures are currently being drawn up and are not yet definitive.

Navodno nema veze ni sa čim u vezi sa trenutim političkim stanjem na globalu, već sa činjenicom da je ranije ove godine Babiševa vlada promenila zakon o načinu finansiranja javnog servisa i time mu skratila finansije poprilično pa i oni krešu rashode.

Moguće da je vlast shvatila da Eurosong kao ovakav i nije vrijedan izdvajanja tolikog novca između ostalog.

ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena
Back