• Tokom evrovizijske nedelje strogo je zabranjeno deljenje neovlašćenih snimaka proba za Pesmu Evrovizije, kao i objava koje nisu iz zvaničnih i javno dostupnih izvora, i na javnom i privatnom delu foruma. Takvo ponašanje može za posledicu imati ban sa foruma.

ESC 2026: Polufinale i finale

ja se evo posle tri dana i ne sećam finske pesme, samo nastupa
s druge strane pustila sam ferto, daru i rumuniju, tako da najviše sam naklonjena rumuniji

Očekivani rezultati (kladionice pogodile 10/10 ovaj put)
Meni su lično pesme iz prvog pf bolje.
Sve u svemu biće zanimljivo finale.

Meni je nakon oba polufinala i dalje najjači utisak da Srbija i Hrvatska ove godine vizuelno briljiraju i imamo verovatno najbolje osmišljene i snimljene nastupe.

Favoriti su sve lepo upakovali, stvarno nema greške, ali nekako kod svakog mogu da izaberem par tupih momenata ili prazan hod, a kod ova dva izdvojena mi je sve sjajno od početka do kraja.

Sta mogu da zakljucim nakon sinocnjeg polufinala, Danska ne bi pobedila na koju god poziciju da ih stave, previse seksualan nastup za kezualce, kao da su se vise pipkali u odnosu na NF. Australiju mogu da vidim kao krajnjeg pobednika. Ona cekira sve sto jedna evrovizijska pesma iz zlatnih vremena treba da ima. Mislim da ljudima to nedostaje malo. Ali videcemo. Mogli smo bez Ukrajine ove godine, ponovo su dokazali da mogu da posalju sta god i proci ce. Prosto ne moraju vise ni da se trude. Jasno mi je i zasto je Kipar prosao.
Ostali ok, ocakivani rezultati.

I ako mi ne zavrsimo u top 10 bila bi nepravda veka. To je sada evidentno.

Odlican nam je RO obzirom da smo izvukli prvu polovinu. Mislim da nas producenti gotive.

Da, i nekako mi Finska bledi kao pobednik. Mislim da su im se malo pomrsili koncici. Bas ne bih volela da pobede jer su na ovo takmicenje dosli vec sa trofejem u ruci. A ni sama pesma nije nis posebno.

Mislim da je dobro što smo između ovih klasičnih balada, kojih god, jer svakako glasačko telo je različito. Pre će se te 4 pesme poklati međusobno, mi smo drugačiji žanr, tako da nećemo istu publiku privući.

Ne svidja mi se to sto smo posle Australije, vidim da su svi poludeli za njom. Bolje da su nas stavili izmedju Malte i Ceske.

I meni se ovo ne sviđa, Australija jeste balada ali će ona onim finišom dići ljude na noge i onda ide onaj naš spori početak. Još gori problem će imati HRV i FIN ispred kojih su stavljene najbrže pesme večeri.

Nije ni za Rumuniju sve prošlo dobro sa Norveškom pre nje ali bar je posle njih ovaj Austrijanac tako da oni u principu zatvaraju pa će kompenzovati Norvešku time, verovatno i profitirati. Švedska i Italija imaju dobra mesta i pesme pre njih koje im odgovaraju.

Dansku i Grčku su sahranili.

Last edited:
Nisam delulu da mislim da ćemo pobediti u subotu, ali zbog čega samo mi treba da strahujemo da će nas neko zaseniti ako imamo onakav *MOMENAT* u nastupu?

Nije da smo jedna od balada u nizu, pa da kao sad tu nešto treba da merimo i poredimo. Svakako ćemo ostaviti utisak i na osnovu žanra i na konto nastupa.

Pa i Kraj Mene je balada
A kakva balada? Metal balada. Dovoljno da je izdvoji od celog takmičenja, a kamoli od klasičnih ustaljenih popića.

Nemojte se opterećivati plasmanom ljudi, poslali smo momke koji su pravi dijamant naše muzičke scene. Sve što su do sada uradili bilo je za tri koplja iznad onoga što je RTS do sada radio. Bravo i hvala im za sve.

Mozda prelazi u metal momenat zadnjih 40 sekundi ali opet je balada i bolje bi se izdvojila da je medju brzim pesmama, ali ja licno svakako ne mislim da ce to nesto promeniti svakako

Moje predikcije i mišljenja (jer mi je bilo dosadno):

Dansku su ukanalili žestoko. Top 5 nije izgledan sa ove pozicije, ako ih žiri ne napuni bar delimično mogu videti situaciju kao sa Erikom prošle godine.

Izraelu je naravno top 5/10 neminovan🤡, kao i Ukrajini, pošto tu niko ne glasa za pesmu (iako mi je lično Ukrajina prijatna)

Grčka na solidnoj poziciji, pokidaće tvt i ovo je po mom mišljenju siguran vrh, za pobedu nije dovoljno rekla bih.

Australija ok redosled, siguran top 3 kod žirija i potencijalni pobednik. Publika može na ovo reagovati kao na Francusku ili ne daj Bože Švajcarsku prošle godine. Ovo će im biti najbolji rezultat posle dosta godina (ne verujem u isto/bolje od Dami Im, ali opet)

Bugarska mi je top 5 materijal kod publike, kod žirija isto jako dobro može proći i ne vidim ništa ispod minimum top 10 za njih. Bravo za Daru!! (iako mi je pesma i dalje besmislena ali šta ti je scenski nastup... Kupila me je stvarno)

Francuska - meh. Ona može ponoviti Louane scenario, ali je ipak Louane imala bolju pesmu. Lično mi nije za top 10 ali mogućnost postoji zbog žirija.

Finska - kada sagledam sve, nije mi ovo TOLIKO ubedljiv pobednik, ja se više plašim za njihov tvt? JJ i Nemo su bar bili u top 5, za ovo ne znam kako će proći. Sve u svemu, jedan od realnih kandidata ali meni nije toliko zasenilo konkurenciju.

Švedska - najveći flop nakon Tussea incoming...

Italija će biti top 10 nažalost, pored sve te jeftinoće.

Rumunija - mislim da ovde nema reči o pobedi. Ipak je EBU morao njih, Moldavce i Bugare da mole da se vrate pozajmivši im pare od Izraela. Neki plafon za njih je top 5 što je opet fantastičan rezultat posle x godina.

Srbija - iako meni mnogo draga, sa najboljim nastupom i najdražim predstavnicima ikada, nažalost nas ne vidim visoko, ali sve izvan top 15 prosto nije fer za njih.
Između nas i Hrvata, cenim da će Hrvati bolje proći jer je prosto pesma njihova prijemčivija žiriju i publici.

Pa sta znam, meni se broj devet svidja, super mi je kao prvih deset pesama svi odslusaju, sredina mi je vec mlaka, Hrvatsku jedva i nadjem u onoj guzvi, a ovaj raspored od Poljske ne kapiram, Svedska do Kipra, Norveska do Rumunije… Treba da ukinu ono izvlacenje i sami da prave raspored, vise nije ni interesantno kad je veci deo izbor produkcije.

Back