Moje predikcije i mišljenja (jer mi je bilo dosadno):
Dansku su ukanalili žestoko. Top 5 nije izgledan sa ove pozicije, ako ih žiri ne napuni bar delimično mogu videti situaciju kao sa Erikom prošle godine.
Izraelu je naravno top 5/10 neminovan

, kao i
Ukrajini, pošto tu niko ne glasa za pesmu (iako mi je lično Ukrajina prijatna)
Grčka na solidnoj poziciji, pokidaće tvt i ovo je po mom mišljenju siguran vrh, za pobedu nije dovoljno rekla bih.
Australija ok redosled, siguran top 3 kod žirija i potencijalni pobednik. Publika može na ovo reagovati kao na Francusku ili ne daj Bože Švajcarsku prošle godine. Ovo će im biti najbolji rezultat posle dosta godina (ne verujem u isto/bolje od Dami Im, ali opet)
Bugarska mi je top 5 materijal kod publike, kod žirija isto jako dobro može proći i ne vidim ništa ispod minimum top 10 za njih. Bravo za Daru!! (iako mi je pesma i dalje besmislena ali šta ti je scenski nastup... Kupila me je stvarno)
Francuska - meh. Ona može ponoviti Louane scenario, ali je ipak Louane imala bolju pesmu. Lično mi nije za top 10 ali mogućnost postoji zbog žirija.
Finska - kada sagledam sve, nije mi ovo TOLIKO ubedljiv pobednik, ja se više plašim za njihov tvt? JJ i Nemo su bar bili u top 5, za ovo ne znam kako će proći. Sve u svemu, jedan od realnih kandidata ali meni nije toliko zasenilo konkurenciju.
Švedska - najveći flop nakon Tussea
incoming...
Italija će biti top 10 nažalost, pored sve te jeftinoće.
Rumunija - mislim da ovde nema reči o pobedi. Ipak je EBU morao njih, Moldavce i Bugare da mole da se vrate pozajmivši im pare od Izraela. Neki plafon za njih je top 5 što je opet fantastičan rezultat posle x godina.
Srbija - iako meni mnogo draga, sa najboljim nastupom i najdražim predstavnicima ikada, nažalost nas ne vidim visoko, ali sve izvan top 15 prosto nije fer za njih.
Između nas i Hrvata, cenim da će Hrvati bolje proći jer je prosto pesma njihova prijemčivija žiriju i publici.