ESC 2026: Polufinale i finale

I ispratismo jos jednu godinu onda sa crkavicom i mozemo na miru da cekamo sledecu. I zivot prodje, ali nasa crkavica nikada hahah
Docice i naših 5 minuta kad tad! Pojaviće se neko iznenada kao Baby Lazanja kod Hrvata ko ce se boriti za pobedu na Eurosongu. U narednih 5 do 6 godina ga osvajamo 😆

Da, novi je način proglašenja pobednika, animirano se povećava broj poena pobednika žirija i čeka se da li će da prestigne trenutnog lidera na tabeli ili će da stane i izgubi.

@Miloš, da li sam u tripu, jer nisam imao utisak da su u toku pa ni nakon samog nastupa sa tolikim oduševljenjem i bukom u areni odreagovali na Rumuniju? Možda sam ja mnogo više očekivao i jaču reakciju, ne znam.. Na defilovanje zastavama pre toga, pozdravljena je fino.

Otpevala je ona super i sve to stoji ali nije arena bila u transu kao recimo u toku i nakon Bugarske ili Moldavije? Njima zavidim i doslovno na reakciji publike.

Ja recimo Francusku ne mirišem nikako ali publika je odlično odreagovala na nju.

Australija, jeste možda jednu notu propustila, čulo se, ali bila je maestralna. Publika je voli.

Finska takodje večeras bila top. Onaj kraj mu prezahtevan i tu ne blista nikad.

Norvežanin umesto da se koncentriše na početak nastupa, on skače po bini i poziva publiku na budjenje. Presimpatičan je bio.

Šef sale, stvarno lik ima harizmu uživo i vole ga, oseća se to. Pesma bajata ali Italija je to i mora da bude nagradjena kako god i sa čim god.

Kipar, jedina za koju sam se sa društvom složio da žena nije za živo pevanje, mnogo je to tanko u odnosu na sve ostale takmičare.

Danac mi je bio bolji u polufinalu ali prvi je nastupao i bio dobar generalno ali na onoj konstrukciji kao da i nije bio u punom sjaju vokalno ali na momenat samo. Lik inače kida kao i čeh čiji nastup je skoro pa zatvorenog tipa za publiku u areni.

Ferto i Akylas standardno dobar, vole ga, posisaće glasove publike sa Izraelom a pesma mi vremenom dosadila. Ali jeste za ono ,,na prvu" i zato će odlično proći kod televotinga.

I Izrael, jednoglasno smo se svi složili da je lik pokidao vokalno pa možda i najviše od svih učesnika, taj ne ume da promaši malo bar...ali reakcija publike me iznenadila, skoro pa nikakva nakon ni u toku same pesme, iggnor. Takav utisak sam stekao. Vizuelno, Izrael jedan od najslabijih nastupa. Češka vizuelno, takodje mi se ne svidja.

Gledano iz publike jedna Velika Britanija ali doslovno najgori nastup ima. Ništa ni sa čim ni konceptualno ni bilo kako. Možda je to u prenosu bolje, zaboravih, ali ko mu je nastup radio ne razumem.

Docice i naših 5 minuta kad tad! Pojaviće se neko iznenada kao Baby Lazanja kod Hrvata ko ce se boriti za pobedu na Eurosongu. U narednih 5 do 6 godina ga osvajamo 😆
Ali ja i dalje ne mogu da podnesem da momci sa ovakvom aurom,harizmom,pesmom,nastupom,ponasanjem,stilom...brisu pod tabele.Bilo koje.Prosto stati pa gledati da takav paket nije dobio vise paznje.Stvarno ne znam sta nije u redu.Dal je do RTS promocije,dal nas stvarno mrze(u sta ne zelim da verujem),ne znam😐

Hmm mislim da mi se sviđa ova novina, ali ovo je pretpostavljam samo odluka ORF-a, tj. važi samo za ovu godinu osim ako i naredni domaćin prihvati to.

Ali ja i dalje ne mogu da podnesem da momci sa ovakvom aurom,harizmom,pesmom,nastupom,ponasanjem,stilom...brisu pod tabele.Bilo koje.Prosto stati pa gledati da takav paket nije dobio vise paznje.Stvarno ne znam sta nije u redu.Dal je do RTS promocije,dal nas stvarno mrze(u sta ne zelim da verujem),ne znam😐
Stani, ukoči, sutra tek stižu rezultati. 😊 Momci imaju solidnu pažnju generalno a našu pažnju i podršku maksimalno...Zaslužuju je više ali polako, tek su iskočilu u javnost iz skoro pa totalne anonimnosti. Oni su već odličan uspeh pobedom kući postigli i oni, a kakav god rezultat postigli sutra, mogu, moraju i biće zadovoljni na kraju. Samo pametno trebaju i posle ESC-a da nastave. Za Luku najmanje brinem jer preharizmatičan je, ima auru i biće uspešan u muzici samo ako želi da iskoristi momenat i probije se više u meinstrim mediji. Pa i Sanja tek sa HCN dobila momenat a ne nakon 2016 odmah.

Ne znam kakav ce utisak ostaviti novi nacin saopstavanja glasova publike, ali meni je ovo od 2016.bilo kul.

Ako pobijedi Finska više bih volio Tampere, ali izgleda da oni nemaju baš neku povezanost sa ostatkom Evrope i nedovoljno hotelskih soba. Ne znam otkud onda tamo onolika arena.

Pa slično je, samo je sad i bolje, jer gledaš i vizuelno da li će preći tu granicu ili ne. Nije kao na DMGP-u, vertikalno je i samo se to odnosi na pobednika žirija, jer njegove poene publike čitaju poslednje, tj. ne menja se u isto vreme za više njih.

Pa slično je, samo je sad i bolje, jer gledaš i vizuelno da li će preći tu granicu ili ne. Nije kao na DMGP-u, vertikalno je i samo se to odnosi na pobednika žirija, jer njegove poene publike čitaju poslednje, tj. ne menja se u isto vreme za više njih.
Nadjoh to na kraju za pobjednika zirija kad se pomjera u odnosu na Italiju u konkretnom slucaju (sa proba), neko objavio na tviteru.
Naravno, ne dijelim link, nije zvanicna objava esc.

Last edited:
AKo otpisemo domacina...13.mesto...pa dobro🙂Delta kod publike nece proci ni izbliza ovako,al ajd.

Back