2018. mi je omiljena pesma bila baš od Estonije, ona opera od Eline Nečajeve, i tad sam krenuo da malo istražujem estonsku muziku, i na koga sam naravno naleteo, na dotičnog. I baš sam tad pomislio 'zamisli ovaj da se prijavi za Evroviziju... nemoguće...'.
I evo ga, dogurao čovek i to do trenutno najzvučnijeg imena na Evroviziji i za sada potencijalnog Televote pobednika.
Ne znam čemu ovoliki hejt na forumu za Tomija, čovek je genije, jako originalan nastup, onda fantastični lyrics, onda svi volimo kafu (barem 90% nas)...
Prosto, nemoguće je ostati ravnodušan i ne obratiti pažnju ni na numeru ni na nastup.
Onda, 2.najtraženiji resurs na svetu je KAFA, odmah iza nafte! Ja očekujem neko debelo sponzorstvo (mada on već ima pare) nekog svetskog giganta za kafu za njegov nastup u Bazelu i takođe veliki uticaj na žirije širom Evrope da se glasa za ovo u finalu, a Televote bar 250-300+ glasova za sada. Onda, Kaarja je u njegovom timu da pokupi još koju simpatiju...
Ovo je ozbiljan takmac za pobedu, nikako ga ne treba potceniti, bez obzira što nema glas kao slavuj.
Za sada njega vidim kao pobednika, trenutno mu nema niko ravan, plus Estonija ima para sutradan da ugosti Evroviziju za 2026. tako da ne verujem da će da mu 'otmu' pobedu kao što su Bejbi Lazanji i siromašnoj Hrvatskoj.
Što se tiče ostalih numera sa Eesti Laula, bile su super i Frozen i od Anta ona balada, Minimal Wind me je duboko razočarala, pokušala da izigrava sexi ribu kod numere koja je za slomljena srca. Onda Elyssa, znao sam da ne može ni približno da otpeva kao u studijskoj verziji.
Ona En Marlen je baš seksipilna i prelepa, nije čudno što je ušla u super finale. Onaj par je isto moderan kul i pravi estonski ali... Ne može se protiv 83% glasova publike što je stvarno impozantno, ne znam nijedno nacionalno finale gde je neko toliko procenata uzeo kod TVT-a