ee Estonija 2026

Slazem se da ne mora, ali sad se vec bas zaredjalo da ne bude, prosto je potrebno da se to desi u narednom periodu, neka konsenzualna pobeda. Poslednje dve godine su pobednici iz kategorije "Ja imam talenat".

Tek sam sad skontao da je Mäx u Clicherik & Mäx ustvari Kermo Murel. Topina

Sviđaju mi se Ollie, Stockholm Cowboys, Grete Paia, Getter Jaani i Clicherik & Max. Ollie mi je favorit ovde

OLLIE "Slave" ponovo pokidao nek bude treca sreca i pravac Bec.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Lux
Ima dinamike, ali je previše bučna pesma.

EESTI LAUL
Noëp - Days Like This X Himnično i feel good. Jako britanski, odlično. 9
Grete Paia - Taevas jäi üles X Odličan future house. Ne bi trebalo biti teško da se odpeva. 8.5
OLLIE - Slave X Pa dobra mu je ova, keči je pevušimo. Izabrao je godinu gde može pobediti. 8.5
Clicherik & Mäx - Jolly Roger X Očekivao sam malo više u smislu tehna, ali uživo možda dođe sve na svoje. 8
Getter Jaani - The Game X Dobar comeback, ne zvuči bajato. Fali jačine u refrenu jedino. 8
Laura Prits - Warrior X Skroz fin poprokčić, pustio bih da se malo oraspoložim. 8
Robert Linna - Metsik Roos X Ne razumem loše reakcije, super je ovo. Jeste da ovakav lowkey kapućino džez nije za ESC, ali za ličnu upotrebu ful. 8
Marta Pikani - Kell kuus X Donekle zabavno, može. 7.5
Uliana - Rhythm of Nature X Zanimljivo uključenje ukrajinskog. Fali jačine i etno fazon malo izlizan do sada. 7.5
VANILLA NINJA - Too Epic To Be True X Keči, ali outdated. 7.5
Ant & Minimal Wind - Wounds (Don't Wanna Fall) X Lepuškasto i dosadno. 7
STOCKHOLM COWBOYS - Last Man Standing X Pokušaj nečega što može biti dobro, al ne ispadne dobro. 7

Ja sam zaludeo ovom pesmom ako ne Oli sada stvarno ce biti nepravda.

Dobar je, ali bih se složio sa Milošem da je previše bučna. Mislim da će naš bend Lavina da ima bolji žanrovski kontraudar.

Generalno okej selekcija, ali kod svake pjesme kao da mi nešto fali. Svi ponavljači kao da su se istrošili, u prvom redu, nažalost, Ollie. Slave mi je slabija od My friend, a od Venom da i ne pričam. Ni da priđe toj pjesmi. Mislim, jest okej pjesma, ali jednostavno ne pali na prvu kao što je to kod njega obično slučaj. Po meni bolje da ne ode s ovime na ESC.

Grete Paia je isto došla s najslabijim pokušajem do sad. Zanimljiva je pjesma, ali suviše čudna i nekako nepovezana.

Getter Jaani je sjajna do refrena. U strofama sam baš bio kao "ok wow, ovo bi moglo biti sjajno", ali ništa, dođe refren i sve se uprska.

Noep je solidan, ali onako, mid.

Minimal Wind i Ant su puuuno bolji bili prošle godine, svatko sa svojom pjesmom.

Ostalo okej, ali nedovoljno upečatljivo.

Kad se sjetim onog prošlogodišnjeg superfinala s Espresso machiatto, Ma ei tea sind i Kulm... Kakvo kidanje, a sad ni približno.

Ne dešava mi se često da mi se na nekom NF ne dopadne baš nijedna pesma, ali ove godine je to slučaj sa Estonijom 😬 Zato nema mnogo poente da pišem pojedinačne utiske, jer iskreno nemam ništa pozitivno da kažem ni o jednoj pesmi. Najgora pesma mi je od Kauboja, potpuni audio-horor, miriše na krizu srednjih godina strejt muškaraca.

Bez obzira na to što prošlogodišnja pesma nije bila po mom ukusu, napravili su ogroman uspeh. Drugo mesto i ubedljiva pobeda kod publike, stvarno svaka čast. Izmuzli su svaki atom potencijala iz te pesme i zato sam ove godine i očekivao nešto slabije izdanje, jer je teško nadmašiti takav uspeh. Ali ovoliko slabu selekciju zaista nisam očekivao. EL inače gotivim kao NF i skoro uvek se zalepim bar za jednu ili dve pesme (pa onda, naravno, izaberu nešto sasvim drugo).

Oli ima najmanje lošu pesmu, ali je i ona po mom mišljenju dosta slabija od Venom i My Friend. Mada, realno, to i nije od presudnog značaja, jer će ga 99% publike na Evroviziji čuti prvi put tek tamo. Ipak, malo mi je žao što bi se pojavio sa svojom do sada najslabijom pesmom. Ne znam stvarno šta da rade i šta im je najbolja opcija. It’s slim pickings.

Ni meni se nesto ne dopada izbor.
Jedina pesma za koju mogu reci da mi je dopadljiva je od Getter Jaani - The Game. Ovo ostalo ili mi je ok ili slabasno. A i sa ovim, ukoliko je sasvim ok godina, ne verujem da mi se moze usunjati u TOP 10. Mozda tu negde izmedju 15-20 mesta. Naravno, mozda uzivo moze da popravi situaciju.

Back