Eurovision Song Contest Asia 2026

A da li je uopšte potvrđen taj sistem za Eurovision Asia, ili je to samo korišćeno na nacionalnom izboru Butana?

Inače, predstavnik Butana biće Nyendra sa pesmom "Lhayi Semo".

Pročitah negdje da će biti isti sistem i za nacionalna finala a i za samo takmičenje u novembru

Već vidim kako Severna Koreja proglašava pobedu svom narodu na svim propagandim televizijama kao onomad kad su rekli da su postali prvaci sveta u fudbalu pobedivši Brazil 3-0 u finalu 😆 😆

Sakrište ovu temu pa sam pisao na pogrešnoj. Ovo treba da bude tamo sa ESC temama a ne ovde :

Elem evo mojih impresija za ove dve prve pesme :

Butanac me nije impresionirao. Rekao bih neka prosečna balada, sa nikakvim nastupom. Mada sviđa mi se kako zvuči jezik u pesmi.

Filipini izabraše solidnu pesmu. Ovo već zvuči modernije. Klasičan "tresiguz" kod nas. Ovo bi moglo biti atraktivno ako promene nastup iz temelja.

Ja moram da prokomentarisem da mi se ne svidja to sto su NF nekako na sablon, nisam ih odgledao cele ali cini mi se da koriste logo i sve sto im je EBU izradio, ono genericno srce sto mnogi misle da je AI generisano. Lepo je sto prate svako NF za svaku zemlju ali nema mi tu magiju kao sto imaju NF za klasican ESC koja su nekako samostalno radjena i potpuno su razlicita i po konceptu i svemu a ova takmicenja za Asia verziju deluju kao radjena po licenci

Neću ovo pratiti detaljno, više onako u hodu. Butan mi ne izaziva emociju, skroz random balada. Filipini solidni, ali za njihove standarde koji su izuzetno visoki jer imaju brutalne vokaliste, čak bih rekao da tamo svaki drugi stanovnik razbija kako peva, ovo što su izabrali je prosek u svakom smislu. Devojci fali harizme, a i live nastup nije najsrećniji.

Filipinska pjesma mi je baš fina i catchy, bolje od većine eurovizijskih girl bopova zadnjih godina lol

Eurovision Song Contest Asia 2026
Back