fi Finska 2026: Linda Lampenius x Pete Parkkonen - Liekinheitin

Zaista ne razumem fuzz oko ove pesme. Ok, dobra je. Najbolja na izboru. Ali favorit za pobedu? Pre bih stavio neke druge zemlje.
Refren nije pamtljiv, najbolji deo je violina, i scenski nastup. I to je otprilike to. Meni je sto puta lepši pokušaj Finske 2010e nego sada.

Pa ljudima se svidjela pjesma jednostavno, što pokazuju i pregledi i top liste na kraju krajeva, a i činjenica da su na domaćem terenu ostvarili rekordnu pobjedu. Nisu Finci izolirani od ostatka svijeta, tako da je i njihov odnos prema pjesmi u nekoj mjeri odraz generalnog ukusa. A i ponuda je trenutno takva da ono, koga od ovih 22 pjesme bi mogli zamisliti kao pobjednika osim Finske/Danske i eventualno Grčke?

Danska je recimo mnogo zanimljivija, iako mi ni to nije winner material više mi je Litvanija. Ne znam, stvar ukusa očigledno na kraju dana.

Danska je recimo mnogo zanimljivija, iako mi ni to nije winner material više mi je Litvanija. Ne znam, stvar ukusa očigledno na kraju dana.
Eo napisao sam na temi Litvanije, da sam delulu zbog toga :P

Biće mi bezveze ako pobijede sa ovim ako nisu sa Kaarijom ili Erikom, mada nije mi ni Nemo bolji od Gjon's Tears pa je pobijedio...

Sto se tice mene iskreno bi volio da ove godine pobjedi Finska na Evroviziji jer je pjesma doslovno remek djelo i doslovno je vidim kao pobjednicku pjesmu i po mom misljenju Lietkinheitin je miljama bolja pjesma od Cha Cha Cha.

Kraj nastupa je efektan i odličan i to ne treba menjati, ali sve pre toga mi je nekako diskonektovano.

Možda bi mi čak bila fora da se Linda ne pojavi odmah na sceni, već da naknadno uđe/izađe iz senke.

Ja sam iskreno u soku sto je ovo najveci favorit za pobedu. Mada sam sokiran i sto je Francuska drugi favorit, a Australija peti. Ova godina mi nekako evocira 2011. i ako tako bude mi mozemo lepo da pokupimo kajmak.

Verovatno ne bi mogla da se pojavi iz senke jer to onda ruši pesmu.

Pošto je reč o toplo hladnom odnosu, dobro je što je u početku ona daleko jer on iz daleka može da je vidi a ne sme da joj priđe jer zna da to nije dobro za njega. Ali vatra odlučuje da priđe iskušeniku da ponovo izazove haos.

Samo neka prenesu UMK nastup sa svim delovima i nema brige. 🥰

Pošto je reč o toplo hladnom odnosu, dobro je što je u početku ona daleko jer on iz daleka može da je vidi a ne sme da joj priđe jer zna da to nije dobro za njega. Ali vatra odlučuje da priđe iskušeniku da ponovo izazove haos
vendi-vesna.gif

Pjesma je dobra, vuče na devedesete, ali vokal je tek prosječan. Gospođa je zmaj i izvlači 90% posla. Kontam da će ovdje biti borba između Finske i Danske. Ostali favoriti su previše precijenjeni.

Trudim se da vidim pobjedničko nešto ovdje i ne uspijeva mi. 🙃 Meni se ni kraj nastup ne sviđa, Peteu jednostavno fali harizme.

Last edited:
Back