fi Finska 2026: Linda Lampenius x Pete Parkkonen - Liekinheitin

Dobra mi je pesma ali, iskreno, malo je precenjena. Teško mi je da ih vidim kao pobednike, mada obzirom da je ovo svakako godina bez izrazitih favorita, svakako može da se desi i to. Ako ništa drugo, u slučaju da zaista pobede, biće mi drago zbog Finske kao Finske.

Nikad nisam imao osećaj za pobedničku pesmu (osim naravno za Loreen 🤣), ali u januaru kad sam čuo pesmu, odmah sam rekao ovo će pobediti. Bukvalno se sećam da sam rekao sebi: ne znam što čekam ostale pesme kad nijedna neće moći zameniti ovoliku napetost, muzikalnost i teatralnost i pritom sve je effortless. Hvala im na ovakvoj kompoziciji. 🥰

A i ne zaboravimo da je sledece godine 20 godina od Evrovizije u Finskoj… Previse bi bila ocigledna pobeda Finske, ali svakako je najkompletnija pesma ove godine.

Finska će pobediti zato što su odlični. Ako ova pesma nije dostojna pobede na Evroviziji ja onda stvarno ne znam šta jeste.

Jedina nedoumica oko finskog učešća ove godine je ta da li je za Lindine sike zaslužna Mother Earth ili doktor Estetikus

Stigao isečak sa prve probe:

branka-sovrlic.gif

Rezultat na televotingu ce zavisiti od toga kako ce se potencijalni tvt bejtovi prodati. Mislim da ce biti iza Izraela i Grcke kod publike svakako, ali cekamo da vidimo na sta ce liciti Italija, Moldavija, Rumunija, mozda jos poneko. Kad je rec o ziriju, tu bas nemam predstavu.

Back