fi Finska 2026

Od 491 pesme primljene na konkurs, samo 7 prolazi. Haos 🤣

UMK mi je toliki seen ove godine da me ni ove reakcije ne zanimaju.
A do sada sta nije seen? Pored silnih bojkota zemalja, ove zemlje ucesnice su nam pruzile krvava nacinonalna finala, kao da na taj nacin bojkotuju ovo takmicenje.

Favoriti su mi deda Mongol i Kiki. Kiki oŔurila. Nije njena najbolja pesma, ali je dovoljno dobra. Duet mi je dosadan. Da nije na finskom i da nema violine, bilo bi joŔ dosadnije. Trudim se da shvatim mini hajp ali mi ne ide.

Da li postoji ikakva sansa da violine fejluju imajuci u vidu hype u Finskoj oko njih?

Mene bas smorila ta pesma, na prvo slusanje mi je bila OK, sad ni to vise, stvarno se nadam da nece otici oni u ovako kvalitetnoj i jakoj godini

Evo na Instagramu i Tiktoku reakcije na Takatukku imaju najviŔe pregleda i lajkova, prvi put da je Antti negdje iznad Linde i Petea.

Da li postoji ikakva sansa da violine fejluju imajuci u vidu hype u Finskoj oko njih?

Ne vidim tu mogućnost. Iza Linde je dosta nastupa, bilo bi blamantno da ne bude na nivou. Na Evroviziji svakako ide matrica umesto instrumenta.

Za Petea kažu da maestralno peva uživo, tako da ne verujem da bi sebi dozvolio fail, mada deŔavalo se.

Njih dvoje su jedini stage worthy. Ostale pesme bismo svi sluŔali ali privatno.

Ne zaboravimo besmrtne reči Petre: "Trust me, bring a violin."

Duet je odlično napisana pesma i dobiće dosta glasova žirija a definitivno će privući i neÅ”to publike. No za par godina se niko neće sećati te pesme . Ja bih dedu poslao pa Å”ta mu bog da.

Linda i Pete jedini imaju pesmu koja poseduje sve Å”to ESC traži. Sama struktura, gradacija, instrumental, harmonija vokala, ogroman scenski potencijal. Ostali su manje viÅ”e ok, ali generalno bez "tog nečeg", te smatram da bi stvarno bilo bezveze da ispuste ovu Å”ansu i nekako ne verujem da će se to desiti na kraju.

Joj ako pobijedi deda sa harmonikom i oÅ”uri tvt u Beču... Cipelu ćemo od blata praviti!

Mada stvarno, Finska, Hrvatska i Grčka imaju očigledne favorite i baŔ teŔko da može neko da ih sruŔi (na osnovu pjesama i trenutnog hajpa)

Back