Forumski izbor za najbolju kompoziciju Pesme za Evroviziju 2024

Profesionalna deformacija. 😁
Najjaci mi je tvoj komentar za PZE: "Hooo ljudii, zar je zaista moguce da je apsolutno, svaka baš svaka pesma sa PZE u polufinalu bila nekome u top 3" haha jos uvek je i meni čudno za neke pesme da su u top 3 :D

Zamisljam sadaa kad bude izvlacenje neke sokantne mozda finaliste kao u Hrvatskoj i NEfinalistee i zamisljam kada budu glasovi objavljeni, onoo tipa neko za kojeg smo zaboravili i da ucestvuje da dobio u polufinalu neki nevidjen broj glasova nista nije iskljuceno :D

Danas i ja obavih svoju forumsku dužnost i glasah, iskreno mislio sam da će mi biti teže rasporediti bodove po polufinalima ali valjda je prošlo dovoljno vremena i situacija se iskristalisala, slegli su se utisci i svaka pjesma mi se pozicionirala sama od sebe tamo gdje pripada.

Prvo polufinale je prilično slabije od drugog (barem ovako po kompozicijama dok ne vidimo uživo nastupe), zapravo su skoro sve pjesme pristojne ali za ovako neko čilanje kod kuće u krevetu sa slušalicama ili za puštanje po kafićima radnim danima u poslijepodnevnim časovima, rijetko koja ima bilo kakav evrovizijski potencijal (za mene samo jedna). Takođe je pregršt ovih mladih djevojaka koje su solo izvođači sa baladama ili mid-tempo elektro pjesmicama a pri tom su skoro sve nepoznate široj javnosti pa se bojim da se ne ''pokolju'' jer mi svaka njihova prija ali dobro svakako nije realno ni da prođu sve, čak 9 je žena a svega 2 muškarca.

U vezi sa drugim polufinalom - ovo će već biti baš takmičarsko veče u pravom smislu riječi, tu je dosta jasnija slika o tome ko ide dalje a ko ispada (može se desiti da neko zasjeni svojim stejdžingom pa da neočivano upadne), žene su i ovdje dominantnije od muških 'ladovina kako brojčano tako i sa kvalitetom svojih numera, žanrovski će biti raznolikije i interesantnije za praćenje te smatram da će usljed jake konkurencije nijanse presuditi.

Moglo bi se naraviti i neko forumsko glasanje gde ne bismo glasali za svoje licne favorite vec nasa prognoza kako ce glasati ziri a kako publika na PZE. Voleo bih da vidim kako bi to izgledalo

Kao po običaju, u poslednjim trenucima poslao glasove 😁 Iako mi se na prvi pogled drugo polufinale čini jačim, zapravo više pesama koje mi se sviđaju su u prvom polufinalu i tu mi je nekako teže bilo da raspodelim poene, uglavnom one sitne. Veći favoriti su se svakako izdvojili 😇

I ja vise volim prvo polufinale
Kao po običaju, u poslednjim trenucima poslao glasove 😁 Iako mi se na prvi pogled drugo polufinale čini jačim, zapravo više pesama koje mi se sviđaju su u prvom polufinalu i tu mi je nekako teže bilo da raspodelim poene, uglavnom one sitne. Veći favoriti su se svakako izdvojili 😇

Meni je isto bilo teze da glasam u prvom. U drugom sam imao clear cut.

Back