FSC 283. - Eurovision Week

7f3a4f85-20dd-40e2-b3c9-88b5d1754262.webp

Poštovani forumaši i forumašice dobrodošli na još jedno izdanje u mojoj organizaciji. Budući da je ova nedelja koja je pred nama zapravo Evrovizijska nedelja odlučio sam da tema bude posvećena baš Evroviziji.

Pravila su jednostavna. Šaljete izvođače iz 37 zemalja koje učestvuju na ovogodišnjoj evroviziji. S tim što postoje dve začkoljice. Ne smeju da se šalju izvođači koji su učestvovali više od 3 puta na FSCU i takođe svaka zemlja ima ograničenje na 3 izvođača. To znači da u momentu kada 3 izvođača iz Srbije budu poslata na ovaj FSC vi više nećete moći da šaljete izvođače iz Srbije. Taj primer dakle važi i za sve ostale zemlje. Moraćete da budete brzi i spretni tokom slanja prijave da vam ne bi zemlja bila zauzeta.

Što se tiče bendova i dueta oni jesu dozvoljeni ali ako šaljete duet oba izvođača moraju biti iz iste zemlje a što se bendova tiče dozvoliću miks i da neki deo benda ne bude iz iste zemlje.

I naravno ono standardno pravilo važi da pesme sa Nacionalnih Finala ili sa Evrovizije nisu dozvoljene.

Ako nešto nije jasno slobodno pitajte!

ROK ZA PRIJAVU PESAMA: 12.05.2025 u 13:30 do 18.05.2025 u 22:00.

Spisak zemlja učesnica ovogodišnje Evrovizije

-- SPISAK PESAMA --

Attachments

Last edited:
Juu. Bas sam sokiran sa ishodom. Ispala mi je najbolja pesma izdanja ANNA ASTI. Strasno.
A za Danicu mi je tek sok. Samo 8 poena.... Inace su mi ispale 6 pesama iz Top10.

Pa i meni je Danica trol. Tema je ESC week, to kao u školi da dobiješ zadatk letnji raspust a pišeš o zimskom. Nije u kontekstu evrovizije nikakvom. Msm oprostite što gledam formu i sadržaj, ali ne bi bilo na odmet da se odgovara na temu suštinski.

Zamialite da je neko poslao Uskliknimo s ljubavlju na ESC Week i to ne bi bilo trol

Za sada je lepo krenulo, mada su mi Pietro i Sarah malo iznenađenje ali lepo da su uspeli!

Pa i meni je Danica trol. Tema je ESC week, to kao u školi da dobiješ zadatk letnji raspust a pišeš o zimskom. Nije u kontekstu evrovizije nikakvom. Msm oprostite što gledam formu i sadržaj, ali ne bi bilo na odmet da se odgovara na temu suštinski.

Zamialite da je neko poslao Uskliknimo s ljubavlju na ESC Week i to ne bi bilo trol
Mogu da se slozim sa tim, pesma mozda nije u "kontekstu" Evrovizije, ali se etno prozima na Evroviziji. Ovako gledano, dosta pesama mozda nije odgovorilo na temu, ali ne menja cinjenicu da te pesme nisu trol.

Meni je ovo vise u stilu kao sto smo mi poslali pesmu "Mila".

Sustinski je trol, a pravilom koje dopusta bilo kojoj pesmi drzave ucesnice da ucestvuje ovde - nije. I ovo nije toliko etno da se razumemo, vise crkvena pravoslavna muzika. Etno je sirok pojam, moze biti paganski ove ili one religije. A ova pesma je cisto sakralno crkvena. @Tinte

Da, baš samo Danica nije za temu esc week ali zato svih preostalih 50 izvođača jesu. Da li gledamo i slušamo isto? Ako tako gledamo gotovo da 50% pesama i izvođača nema veze sa esc-om. Ne sećam se da je bilo gde naznačeno da moraju da se šalju isključivo esc izvođači. Tema je bila da se šalju izvođači iz država koje učestvuju na ovogodišnjoj Evrovziji.

Evo da uzmemo samo kao primer još jednog izvođača sa naših prostora, Miach (ništa lično protiv nje ili pesme nemam, u šta ćete se uveriti kada izađu glasovi za polufinala). Kakve veze ona tačno ima sa Evrovizijom? I po čemu je to on top a Danica trol?

Da nisam ispoštovao temu @Destry94 ne bi prihvatio moju prijavu. 🤷‍♂️

Sustinski je trol, a pravilom koje dopusta bilo kojoj pesmi drzave ucesnice da ucestvuje ovde - nije. I ovo nije toliko etno da se razumemo, vise crkvena pravoslavna muzika. Etno je sirok pojam, moze biti paganski ove ili one religije. A ova pesma je cisto sakralno crkvena. @Tinte
Ne znam. Iz mog ugla je reguralna i doziveo sam vise kao etno sa lepim vokalom. Nije bez nekog smisla.

Back