FSC 283. - Eurovision Week

7f3a4f85-20dd-40e2-b3c9-88b5d1754262.webp

Poštovani forumaši i forumašice dobrodošli na još jedno izdanje u mojoj organizaciji. Budući da je ova nedelja koja je pred nama zapravo Evrovizijska nedelja odlučio sam da tema bude posvećena baš Evroviziji.

Pravila su jednostavna. Šaljete izvođače iz 37 zemalja koje učestvuju na ovogodišnjoj evroviziji. S tim što postoje dve začkoljice. Ne smeju da se šalju izvođači koji su učestvovali više od 3 puta na FSCU i takođe svaka zemlja ima ograničenje na 3 izvođača. To znači da u momentu kada 3 izvođača iz Srbije budu poslata na ovaj FSC vi više nećete moći da šaljete izvođače iz Srbije. Taj primer dakle važi i za sve ostale zemlje. Moraćete da budete brzi i spretni tokom slanja prijave da vam ne bi zemlja bila zauzeta.

Što se tiče bendova i dueta oni jesu dozvoljeni ali ako šaljete duet oba izvođača moraju biti iz iste zemlje a što se bendova tiče dozvoliću miks i da neki deo benda ne bude iz iste zemlje.

I naravno ono standardno pravilo važi da pesme sa Nacionalnih Finala ili sa Evrovizije nisu dozvoljene.

Ako nešto nije jasno slobodno pitajte!

ROK ZA PRIJAVU PESAMA: 12.05.2025 u 13:30 do 18.05.2025 u 22:00.

Spisak zemlja učesnica ovogodišnje Evrovizije

-- SPISAK PESAMA --

Attachments

Last edited:
Odlična prezentacija rezultata, odlični baneri i finalisti (većina), mada tu fali još par njih 😕

I od mene pohvale za objavu finalista. Osecaj je kao da je Evrovizija u FSC-u. Bravo.👏 Steta sto zbog tehnickih problema u 2. pf-u nisu bili komentatori.🙁

Evo da se oglasim po prvi put u temi xD
Destri bravo za prezentaciju, sviđa mi se što je ova esc21 grafika bila na prezentaciji finalista isto kao što je bila i na prezentaciji pesama 😁
Mučena RORI ispada drugi put, ovu pesmu sam hteo kod Pokahontasa ove godine da šaljem ali je bila zauzeta, posle je nisam ni na spisak stavio, tako da bravo rintintin 👏
Niste morali da me provučete u finale, smara već opet gužvanje oko 19-20 mesta u finalu, ALI kad ste već to uradili može prvi LU ove godine pa makar i sa ovom pesmom 😆

Duška je bila standardna, ono na ESC bila je dublerka 🤣🤣🤣

Destry, grafika je odlična, ne smem ni da pomislim kakvo će biti finale 😀😀😀

U finalu sam, nemam reči, hvala svima, osećaj je AMAZING 😁😁😁

Ja ove godine kad ispadnem u polufinalu, onda ga baš odradim i to pošteno. 🤣🤣 Drugi put mi se dešava i drugi put poslednje mesto u polufinalu. Ali, nisam imala niti bilo kakva očekivanja, htela sam jedino pesmu 100% na švedskom (pošto sam ga dosad slala jedino u kombinaciji sa danskim u duetu) ali nisam nešto imala inspiraciju.

Šteta za Alizza, Rosenfelda i Italijane. Plus ste mi izbacili 8 i 10 poena, dugo mi se nije desilo da mi ispadnu dvoje iz TOP3 polufinala.

Pa mislim da on zna šta bi kad trebalo da pošalje, ima već dva top 3 ove godine xD
Nebitno šta mislim o Danici i ovoj pesmi, ali ja sam je očekivao u finalu, i to čak i ne kao prvog finalistu iznad crte.
Mislim da si dodao Aleksu obicnog, u neki top Alekse 49. Ali nisam sigurna brkam.

Pa ja plasirana kao Princ, sa skoro istim brojem bodova. Rekla sam kako ću da komentarišem u tom slučaju. Moj predložio g nije za svačije uši.

Predložila sam pesmu koja ima 1900 pregleda na YouTube. Ali,ja sam htela pank. Prvobitna ideja rock iz zemalja koje nisu pobedile.
Prvo sam tražila sama, počela od Jermenije, prešla na Moldaviju, onda se setila ne može Moldavija i zadala ChatGPT temu: po 5 rock grupa iz odredjenih zemalja
Predložio je sve i svašta, a najmanje rock punk.
Na kraju od predloženog birala Liquido-Narcotic sa 56 mil.pregleda iz Nemačke i Kick meOut iz Holandije sa 1900 pregleda. Taj dan skakalo mi se u ritmu panka, pa makar zvučao kao neuspeli pokušaj srednjoškolske školske grupe.

Na nekom drugom forumu, pesma bi prošla bolje, ali na ovom sam znala da mi ne gine NQ.

Znači u Aleksa49 državi pod hitno da ne šalju etno za etnom!

6 pesama kojima sam dao poene ispalo 😭

@Filhy bravo za predlog i hvala na otkriću
Hvala DrKo! :giggle: Kod mene je za nijansu bolja situacija (ispalo mi je 5).
Tvojoj pesmi sam dao 10 poena - odličan odabir i šteta što ti je tako malo falilo za finale.
Najmanje kapiram ispadanje benda Porto Morto iz prvog polufinala! :oops: Za mene su oni pobednici izdanja, ma šta rezultati govorili i žao mi je što nemam priliku da im udelim zasluženu dvanaesticu. :mad:🏆
A izgleda da imam neki problem jer mi se dopala Daničina pesma!? :oops: Ne shvatam toliko mali broj poena jer je muzika izuzetno prijatna i lepo je zvučala u konkurenciji dosta generičnosti iz prvog polufinala, ali još manje kapiram da je proglašena trol pesmom?! o_O Volim inače ovako produhovljenu muziku, a moraću još da je slušam da proverim da li sam nešto naopako iz nje propustio da čujem ili vidim. :unsure:

Nije ipak sve na ovom FSC-u tako monotono.
Desilo mi se peto uzastopno ispadanje (to nismo imali do sada)! :ROFLMAO:

Back