gr Grčka 2025: Klavdia - Asteromáta

Očekivao sam flop nakon metiljavog nastupa, pozitivno iznenađen rezultatom isključivo na osnovu odlične pesme.

I ja sam definitivno prijatno iznenadjen, pesma mi se jako svidela od starta ali sam se plasio da se biti zaboravljena i izignorisana od strane publike, nastup je definitivno mogao biti bolji.

Na kraju 126 poena od publike je sjajan rezultat!

Primetio sam da su neki forumaši u srpskoj temi pisali kako su balkanske balade zastarele i prevaziđene i da ne treba da ih šaljemo, ali ovo je savršen kontraargument na to. Ovo je klasična balkanska balada, samo dobra i kvalitetna. Nastup je stvarno mess, ali dobra i konkurentna pesma u kombinaciji sa savršenom vokalnom izvedbom je apsolutno dovoljna za top 10, čak i bez nastupa.

Prilično se dobro kotirala među fanovima cele sezone, tako da iako možda nismo očekivali 6. mesto, u retrospektivi i nije toliko iznenađenje.

Ne vidim razlog zašto npr. Zorja ili neko drugi ne bi mogao da uradi nešto slično. Ne treba dizati ruke od balkanskih balada!

Vidim da ju je publika u zapadnoj Evropi dosta fino podrzala (Nemacka, Francuska, Svajcarska, Beneluks). Zanima je u kojoj meri su to bili glasovi lokalaca a u kojoj grcke dijaspore (spominjalo se u temi da je pesma dosta zazivela madju dijasporom, pa me zanima da u kojoj meri se tome moze pripisati ovaj vrhunski rezultat)

Ovo koliko Grci vole Klavdiju i pjesmu je za izučavanje, vjerujem da se u dobroj mjeri dijaspora aktivirala jer je pjesma zaživjela u narodu. Pa i prošle godine je Marina skoro 100p imala, imala bi i više u nekoj drugoj godini gdje top 3 nije dobio 1000p

Primetio sam da su neki forumaši u srpskoj temi pisali kako su balkanske balade zastarele i prevaziđene i da ne treba da ih šaljemo, ali ovo je savršen kontraargument na to. Ovo je klasična balkanska balada, samo dobra i kvalitetna. Nastup je stvarno mess, ali dobra i konkurentna pesma u kombinaciji sa savršenom vokalnom izvedbom je apsolutno dovoljna za top 10, čak i bez nastupa.

Prilično se dobro kotirala među fanovima cele sezone, tako da iako možda nismo očekivali 6. mesto, u retrospektivi i nije toliko iznenađenje.

Ne vidim razlog zašto npr. Zorja ili neko drugi ne bi mogao da uradi nešto slično. Ne treba dizati ruke od balkanskih balada!
Zorju bih ipak u neki industry plant Nemo-JJ akrobatiku, da istestiramo ziri jos jednom 🤣

Bravo Klavdia! A ja zivim za dan kada ce se kraljica vratiti, i ponovo braniti boje Grcke, i osvojiti drugu evrovizijsku pobedu. Go Helena, Go Greece. ❤️🇬🇷 Helena, uvek ces biti moj broj 1!

Nisam očekivao ovako dobar rezultat ali drago mi je, svakako. Sve je bilo na mestu, zato rezultat nije ni izostao.

I dalje Evropa voli balkanske balade, samo mora da ih radi neko ko je dobar u tome + one moraju biti konkurentne.

Stvarno lep plasman, pesma to zaslužuje. Plašio sam se za nastup jer uvek imaju neke over the top najave simbolike i sl. ali je u suštini bio sasvim ok.

Dobro im je došao ovakav rezultat u momentu kada su vratili festival, taman da ih ohrabri da naredna selekcija bude produkcijski malo jača, naročito vizuelno. Zanimljivo mi je da Grci, baš kao i mi, imaju više uspeha kada ih predstavljaju žene.

Богами, Грчка се фино вратила на старе стазе након слабе прошле деценије.

Два пута топ 10, испадање, 11. мјесто па 6. мјесто у ових 5 година. Није шала. Народ је баш загријан и не би ме чудило да и следеће године пуцају на висок пласман, видјех да је маса великих имена подржало Клавдију и пратило такмичење, можда се неко и пријави на ЕТ.

Наводно је Кипар понудио Евангелији да иде за њих

Deluje mi kao da je Grčka jedina pesma sa Balkana i generalno jugoistočne Evrope koja ima bilo kakve šanse da pobedi na Evroviziji u skorijoj budućnosti.

Grcka se vratila na staze uspeha i to sa njihovim autenticnim zvukom. Drago mi je da su i publika i posebno ziri poceli da pruzaju sansu muzickim stilovima koje nemaju prilike da cuje svaki dan na radiju.

Deluje mi kao da je Grčka jedina pesma sa Balkana i generalno jugoistočne Evrope koja ima bilo kakve šanse da pobedi na Evroviziji u skorijoj budućnosti.
I meni deluje tako, mada mislim da je to u velikoj meri zato što bi od svih nas balkanskih bogalja, oni najmanje bili ignorisani od strane žirija. A tvt može da privuče svako, naravno shodno pesmi i uz malo sreće. Pošlo je za rukom nama, Hrvatima, ove godine Albancima. U takvoj kombinaciji i uz malo sreće (i manje politike) i meni se Grčka čini kao zemlja koja ima najveće šanse da ponovo dovede ESC na Balkan.

Grčka je dokaz da kvalitetne balkanske balade uvek mogu dobro da prođu na Evroviziji i da ne treba da prestanemo da ih šaljemo (naravno ne doslovno svake godine, ali ponekad kada se neka dobra pojavi zašto ne poslati).

Ona mora pre svega da bude kvalitetna, sa modernom produkcijom kao što je to Asteromata i da bude ispraćena kvalitetnim nastupom, dobrom režijom i lepim led ekranima.

Grckoj ce drugu pobedu doneti Helena Paparizou, siguran sam u to. Samo da se pojavi dobra pesma, eto nje opet na tronu.

Back