gr Grčka 2026

U meni se bore dva vuka, jedan koji gotivi Ferto i želi da Grčka ima viralni hit, i drugi koji smatra da ima par boljih pjesama od te koje zaslužuju da pobijede 😭

Nazalost Akylas - Ferto ce pobediti. Pesma mi nije privukla paznju, a sad sam video "spot" i dodatno mi kvari utisak. I definitivno je Karija - Cha cha vol 2.

Meni je Ferto sve bolja, naročito nakon što sam obratio pažnju na tekst i značenje pesme. Nemamo baš često pesme koje ismevaju pohlepu i konzumerizam.

Mnogo mi je bolje da neko ima i šaljivu pesmu, ali koja ima neki smisao, priču ili koncept, nego neku dosadnu baladu u kojoj rimuje fire sa desire (i obavezno take me higher), love from above, I am stronger i ostale gluposti. Samo zato što neko predstavi pesmu na šaljiv način, ne znači da je pesma automatski sprdnja i da nema kvalitet.

Svakako, imaju još tri pesme koje mi se dopadaju, tako da sam miran za ovo NF osim ako ne daj bože pobedi Evangelia.

Last edited:
Ferto mi je jedina pesma koja koliko toliko skreće pažnju na sebe. Ostale za sada skroz neprimetne. Evangelia baš razočarala

Ozbiljno sam se naložio na Nikijevu pesmu, ne mogu da prestanem da je slušam.

Grčka ako pošalje Ferto spala je na niske grane, ali štaviše ovo na ESC ide u top 10 (možda i top 5 kod publike). Ja bih pre Niki ili Zaf- a. Od ženskih izvođača me ništa specijalno nije privuklo, možda Marseaux i onaj ženski duet jedino.

Ja vec 20x u mesto vrtim Zafa i Asteio ko da sam zaražen...😁 ❤️
Fenomenalna, ma ozbiljno dobra i kvalitna pesma koja me uvukla u sebe, ali i preharizmatičan dečko uz to.
Na žalost, svi takmičari u Grčkoj ove godine imaju peh zvani Ferto i Akylas. On je liga za sebe, konkurencija bez. 😉

Last edited:
Dobiće 24 od publike to je sigurno, osim ako ne uništi sve nastupom, a to teško, jer Grci očito glasaju za pjesmu i onda kad nastup na NF ne valja (Asteromata)

E sad, valjda će i žirijima biti Ferto top 2, ali nikad se ne zna, bio je i Lazanja ubjedljivi favorit na kladionici pa ga žiri zeznuo zbog (odličnog) Nema, pa ko zna, možda i neko od ovih drugih favorita izdominira nastupom pa prikupi simpatije žirija više i pobijedi i ovdje

Ok upadam u voz hajpa za Ferto 💅🏻

IMG_6704.gif

Što se ostalih pesama tiče, sviđaju mi se:

Desi G - Aphrodite
Evangelia - Parea (iako mi je ovo njen slabiji pokušaj nego prošlog puta)
Marseaux - Hanomai
Rosanna Mailan - Alma
Stefi - Europa
Dinamiss - Chaos
Zaf - Asteio
Kianna - No more drama
Tianora - Anatello
Good job Nicky - Dark side of the moon

Možda trenutno i najbolje pesme od svih drugih nacionalnih finala, raznoliko i zanimljivo u svakom slučaju.
10 pesama da mi se svidi sa jednog nacionalnog finala, pa to se nije desilo ne pamtim.
Pritom ima dosta pesama
koje su mi okej, solidne a nisam ih naveo ovde. Neslušljivih pesama nema toliko, rekao bih.

Akylas tj Ferto mi je ovde ubedljivi zarazni favorit 😍 a pored te pesme tu su mi sasvim korektni i Zaf i Evangelia npr 👌🏻

Negde je već očigledno da Ferto nema konkurenciju kod publike, ali se zato nadam da će žiri uzeti neke druge pesme u obzir i malo "promešati karte". :ROFLMAO:

To sto pesama nema na Spotify ni 7 dana posle premijere mi je najgrckija stvar ikada 😬

Jao moguce, sad sam se setio da je tako bilo i prosle godine ako se ne varam

Inace meni Ferto sve vise zvuci kao nesto sto bi potencijalno bilo kandidat za pobedu u maju, stvarno je zarazna pesma plus ima viralne i tipicne grcke elemente, razbili bi sto se tice televota

Preslušao sve pjesme, meni je ovo veći vajb i bolja produkcija nego Akylas i ono njegovo turbo igranje lol

Back