ge Gruzija 2026: Bzikebi - On Replay

Ovo mi je baš katastrofica u svakom smislu. Pesma nema ni početka ni kraja, sve nešto nabacano. Stvarno mi nije jasno kada neka zemlja ima interni izbor i odluči se za ovako nešto

Ovo je neka plastika koja mi ne deluje da ima smisla, ili je možda ja ne razumem.
Brzi ritam, sve pršti, moderni smo kao, a opet se ništa ne čuje, ne vozi, niti ima poentu. 😵‍💫
Ne znam... Stvarno loša ESC godina, vrlo verovatno jedna od najgorih u 21. veku.

gruzija je tip pesme gde tekst nije bitan, a nisu nabacali random reci, samo su hteli da imaju catchy pesmu
Bukvalno jesu nabacali random reči da bi imali keči pesmu. Vratite nam zabzabzabzabzbbzabzabzbzaro zabzabzabzabzbbzabzabzbzaroooo.

Mislim da bi ovo lahko moglo ispasti u prvom polufinalu. Slično kao i 2023., pjesma ima ritam, zvuči dobro, ali tekst je prazan, pjesma je u suštini ni o čemu. Najveća konkurencija im je Moldavija, koja mislim da opet ima dosta ubjedljiviju pjesmu.

Pa upravo tekst pesme je najmanje bitan, i verovatno više od polovine gledalaca ni ne razume o čemu se peva. Neko može da peva i o margarinu, ako ume da prenese emociju kroz to, biće mu dovoljno.

Pa upravo tekst pesme je najmanje bitan, i verovatno više od polovine gledalaca ni ne razume o čemu se peva. Neko može da peva i o margarinu, ako ume da prenese emociju kroz to, biće mu dovoljno.
Da li ziri kada daje poene prevodi pesme koje nisu na Engleskom da bi razumeli o cemu peva izvodjac?

Mislim da bi ovo lahko moglo ispasti u prvom polufinalu. Slično kao i 2023., pjesma ima ritam, zvuči dobro, ali tekst je prazan, pjesma je u suštini ni o čemu. Najveća konkurencija im je Moldavija, koja mislim da opet ima dosta ubjedljiviju pjesmu.
Da je Iru imala bolju pesmu, prošla bi i sa gorim tekstom.

Moj utisak je da ljudi neće uzeti da glasaju za nešto što nema smisla, osim ako je baš nešto konceptualno i sa iznadprosječnim nastupom, pa da pokupi simpatije na foru. Imala je i Sarah Bonnici sve samo ne pjesmu, pa je bila zadnja u polufinalu.

Da li ziri kada daje poene prevodi pesme koje nisu na Engleskom da bi razumeli o cemu peva izvodjac?

Zašto bi? Mogu da se upoznaju sa tim detaljima i pre žiriranja. Poenta je da prepoznaju emociju, ocene vokal, nastup... Ako je pesma o pokojnoj babi, a ne oseti se emocija, to ne bi trebalo nešto da utiče na opšti utisak.

Mislim da se prosečan gledalac ne udubljuje previše u tekst, već pesmu doživljava na malo drugačiji način. Teško je da nastup bude izuzetno emotivan, a da se peva o toalet papiru recimo, i to se prepozna i bez dubljeg zalaženja u tekst. U nekim pesmama imamo reči koje ništa posebno ne znače, ali to ne znači da je ceo tekst loš.

Back