hr Hrvatska 2023: Let 3 - Mama ŠČ!

Molim te nemoj meni objašnjavati kako je organizovano Sarajevo, i koliko ima zaposlenih. Hvala unaprijed.
Mislim da se @PeleESC7 pogrešno izrazio, pretpostavljam da je htio reći da javni servis BiH ima oko 30% zaposlenih Srba... Naravno da u (federalnom) Sarajevu kao gradu nema 30% Srba i toliki procenat zaposlenih, ali državna televizija BHRT mora imati barem 30% zaposlenika srpske nacionalnosti (ako ne i više) u skladu sa time koliko procentualno svaki od konstitutivnih naroda ima udjela u stanovništvu, uostalom masa voditelja informativnih programa su Srbi (sudeći po imenima i prezimenima) a i svaki drugi dan (ili treći, ne znam tačno) kompletna programska šema i titlovi su na ćirilici.
Nema Sarajevo šta da guta, BiH je srpska država koliko i bošnjačka, pri tom muzička scena u BiH skoro da i ne postoji tako da i sami Bošnjaci grade karijere kroz talent show-ove u Srbiji. :p
Prije bi pao dogovor da se opet pozove Željko Joksimović da komponuje pjesmu za tipa nekog od Srba koji je odavde rodom a živi u Srbiji nego što bi se dozvolilo da npr. Banjalučani Kristina ili Lukijan Ivanović predstavljaju BiH pošto su koliko se sjećam pjevali na proslavama Dana Republike Srpske...
Uostalom, imali smo već slučaj da je BiH predstavljao Vukašin Brajić koji je samo rođen u istoj, a i šef delegacije je godinama bio Dejan Kukrić koji je etnički Srbin.

Mislim da se @PeleESC7 pogrešno izrazio, pretpostavljam da je htio reći da javni servis BiH ima oko 30% zaposlenih Srba... Naravno da u (federalnom) Sarajevu kao gradu nema 30% Srba i toliki procenat zaposlenih, ali državna televizija BHRT mora imati barem 30% zaposlenika srpske nacionalnosti (ako ne i više) u skladu sa time koliko procentualno svaki od konstitutivnih naroda ima udjela u stanovništvu, uostalom masa voditelja informativnih programa su Srbi (sudeći po imenima i prezimenima) a i svaki drugi dan (ili treći, ne znam tačno) kompletna programska šema i titlovi su na ćirilici.
Nema Sarajevo šta da guta, BiH je srpska država koliko i bošnjačka, pri tom muzička scena u BiH skoro da i ne postoji tako da i sami Bošnjaci grade karijere kroz talent show-ove u Srbiji. :p
Prije bi pao dogovor da se opet pozove Željko Joksimović da komponuje pjesmu za tipa nekog od Srba koji je odavde rodom a živi u Srbiji nego što bi se dozvolilo da npr. Banjalučani Kristina ili Lukijan Ivanović predstavljaju BiH pošto su koliko se sjećam pjevali na proslavama Dana Republike Srpske...
Uostalom, imali smo već slučaj da je BiH predstavljao Vukašin Brajić koji je samo rođen u istoj, a i šef delegacije je godinama bio Dejan Kukrić koji je etnički Srbin.
Dobro.

I rastemo na kladionicama. Krepat ću. :oops:
Pa dobro tako je kako je. Kada su odlučili gurati tu priču onda neka to rade na najjače pa ono... Možda se što i dogodi.

Bukvalno Hrvatska najverovatnije u mojih top 5 ove godine, i meni je neironično drago i zbog Leta 3 i zbog hrvatskih fanova (čak i ako još uvek ne shvataju da je ovo bukvalno najbolja stvar koja je mogla da im se trenutno desi za esc), i ja sada navijam između ostalih i za vas (što mi je godinama bila naučna fantastika) i to je tako :love:

Bukvalno Hrvatska najverovatnije u mojih top 5 ove godine, i meni je neironično drago i zbog Leta 3 i zbog hrvatskih fanova (čak i ako još uvek ne shvataju da je ovo bukvalno najbolja stvar koja je mogla da im se trenutno desi za esc), i ja sada navijam između ostalih i za vas (što mi je godinama bila naučna fantastika) i to je tako :love:
Meni ovo najbolje još od Vanne 2001. vrv.. 🙈

Za potencijalno finale će biti zaslužna isključivo konkurencija koja je očajna da ne može biti gora, bukvalno ne pamtim od kada, i izostanak žirija iz polufinala. Ali, ja ne mogu i neću siliti sebe da navijam za nešto što smatram ogavnim. Isto važi i za bilo koju državu koja pošalje nešto ovakvog tipa, uključujući i moju sopstvenu. I to je tako.

Ma sasvim je normalno ne siliti se na nešto, meni u životu nije palo na pamet da se silim (iako sam možda pokušao malo ali jok) da mi se svidi Arcade ili Running Scared pa da su pobedili još sto puta.

Meni ovo najbolje još od Vanne 2001. vrv.. 🙈
Ja sam u datim momentima bio vrlo okej sa Severinom i Novkovićem u međuvremenu, ali da, načelno mi je ovo najbolje godinama unazad.

Ne, moja ispravka i isprika, bio si u pravu.

Mislio sam konkretno na BHRT, ali kao što kaže @Undercover , ponelo me je to što sam video i neke Srbe/Srpkinje kao voditelj(k)e i što je ćirilica zastupljena, da mislim da su Srbi itekako prisutni. Međutim, potom sam istražio i video da nije tako, već da je bošnjačka strana dominantna, tako da ide moje izvinjenje za ovakav izlet bez provere činjenica, kao i obmane ostalih forumaša

Definitivno najslabija Dora od povratka sudeći po pjesmama (prošlo i pretprošlo izdanje su izmislili kvalitet za ovo), čak je lošije i od one nesrećne Beovizije 2018-e sa koje opet mogu izdvojiti barem 2 pjesme koje su im ok, dok sinoć nisam mogao ni toliko tako da ni neki top 5 ne bih mogao da sastavim... Zapravo, bilo je nekih iole slušljivih pjesama iako su totalno plastične i bez ''krvi'' ali su uništene krindžastim nastupima i lošim vokalima, voditelji antipatični i operisani od smisla za humor, kadriranje i režija kriminalni, razglednice u kojima učesnici stoje nepomični skoro jedan minut su nebulozne (bolje da su imali neku kratku pitalicu za izvođače ili da oni u par rečenica opišu sebe i/ili pjesmu kao ranije). Jedino što mi se svidjelo je grafika koja je bolja nego prije.
Kada je riječ o rezultatima, iznenađujuće je dobro prošao onaj Detour kod žirija i muški bend iz Splita kod publike (pretpostavljam da su alarmirali sve klinke i klince iz svog grada da glasaju za njih), Harmonija disonance sa svojom koreografijom kao za svetosavsku priredbu (kao što već neko reče) nije se imala čemu nadati (bolje je da su stajale u narodnim nošnjama i pjevale poput Poljakinja od prije 4 godine) a i Damir Kedžo je sam isto bio svjestan da nema šanse za pobjedu sa onom blijednjavom pjesmom i iskopiranim nastupom koji ne izazivaju nikakvu emociju (neka pokuša dogodine opet sa nečim poput ''Divlji vjetre'').
Mislim da je i sam žiri shvatio (a i publika pogotovo) da su im dojadili zaboravljivi pop pjesmuljci koje godinama unazad šalju a finala nigdje, očigledno su im se smučili konstantni fejlovi sa ''pristojnity'' pjesmicama pa k'o veli - kad je bal nek' je maskenbal, idu da se sprdaju i da pokušaju i sa nečim ovakvim zajebantskim malo za promjenu što apsolutno podržavam. Čim sam vidio da su kod žirija bili prvi (a mislio sam da će biti pri dnu) znao sam da pobjeđuju jer su tek na televotingu oduvali sve ostale a možda tako bude i u Liverpulu. :D

Ali meni je tako smesna ova igra, mislio sam da je prevazidjeno. Bukvalno Madona ovo radila pre 40 godina, kao stavi krst u spot pa onda crkva kmeci a ona privlaci paznju.

I to i dalje pali sa Let 3. Ne bi me cudilo da nakon nastupa pokazu tri prsta i nose sajkacu. Msm kad se majmuni primaju sto da ne.

Definitivno najslabija Dora od povratka sudeći po pjesmama (prošlo i pretprošlo izdanje su izmislili kvalitet za ovo), čak je lošije i od one nesrećne Beovizije 2018-e sa koje opet mogu izdvojiti barem 2 pjesme koje su im ok, dok sinoć nisam mogao ni toliko tako da ni neki top 5 ne bih mogao da sastavim...
Zapravo, bilo je nekih iole slušljivih pjesama iako su totalno plastične i bez ''krvi'' ali su uništene krindžastim nastupima i lošim vokalima, voditelji antipatični i operisani od smisla za humor, kadriranje i režija kriminalni, razglednice u kojima učesnici stoje nepomični skoro jedan minut su nebulozne (bolje da su imali neku kratku pitalicu za izvođače ili da oni u par rečenica opišu sebe i/ili pjesmu kao ranije). Jedino što mi se svidjelo je grafika koja je bolja nego prije.
Kada je riječ o rezultatima, iznenađujuće je dobro prošao onaj Detour kod žirija i muški bend iz Splita kod publike (pretpostavljam da su alarmirali sve klinke i klince iz svog grada da glasaju za njih), Harmonija disonance sa svojom koreografijom kao za svetosavsku priredbu (kao što već neko reče) nije se imala čemu nadati (bolje je da su stajale u narodnim nošnjama i pjevale poput Poljakinja od prije 4 godine) a i Damir Kedžo je sam isto bio svjestan da nema šanse za pobjedu sa onom blijednjavom pjesmom i iskopiranim nastupom koji ne izazivaju nikakvu emociju (neka pokuša dogodine opet sa nečim poput ''Divlji vjetre'').
Mislim da je i sam žiri shvatio (a i publika pogotovo) da su im dojadili zaboravljivi pop pjesmuljci koje godinama unazad šalju a finala nigdje, očigledno su im se smučili konstantni fejlovi sa ''pristojnity'' pjesmicama pa k'o veli - kad je bal nek' je maskenbal, idu da se sprdaju i da pokušaju i sa nečim ovakvim zajebantskim malo za promjenu što apsolutno podržavam. Čim sam vidio da su kod žirija bili prvi (a mislio sam da će biti pri dnu) znao sam da pobjeđuju jer su tek na televotingu oduvali sve ostale a možda tako bude i u Liverpulu. :D
lupi nekad enter boga ti :ROFLMAO:

Back