Undercover
Ekspert
Mislim da se @PeleESC7 pogrešno izrazio, pretpostavljam da je htio reći da javni servis BiH ima oko 30% zaposlenih Srba... Naravno da u (federalnom) Sarajevu kao gradu nema 30% Srba i toliki procenat zaposlenih, ali državna televizija BHRT mora imati barem 30% zaposlenika srpske nacionalnosti (ako ne i više) u skladu sa time koliko procentualno svaki od konstitutivnih naroda ima udjela u stanovništvu, uostalom masa voditelja informativnih programa su Srbi (sudeći po imenima i prezimenima) a i svaki drugi dan (ili treći, ne znam tačno) kompletna programska šema i titlovi su na ćirilici.Molim te nemoj meni objašnjavati kako je organizovano Sarajevo, i koliko ima zaposlenih. Hvala unaprijed.
Nema Sarajevo šta da guta, BiH je srpska država koliko i bošnjačka, pri tom muzička scena u BiH skoro da i ne postoji tako da i sami Bošnjaci grade karijere kroz talent show-ove u Srbiji.

Prije bi pao dogovor da se opet pozove Željko Joksimović da komponuje pjesmu za tipa nekog od Srba koji je odavde rodom a živi u Srbiji nego što bi se dozvolilo da npr. Banjalučani Kristina ili Lukijan Ivanović predstavljaju BiH pošto su koliko se sjećam pjevali na proslavama Dana Republike Srpske...
Uostalom, imali smo već slučaj da je BiH predstavljao Vukašin Brajić koji je samo rođen u istoj, a i šef delegacije je godinama bio Dejan Kukrić koji je etnički Srbin.