hr Hrvatska 2023: Let 3 - Mama ŠČ!

Pesma je nastala od muzike koju prave za pozorišnu predstavu u Splitskom pozorištu:

Ne znam, ali ne vidim da su izvukli pozitivnu reakciju iz ljudi. Meni je lično jezivo kad neko u šezdesetima priča ovako za nekoga u dvadesetima pa makar to bilo samo trolovanje.

Zanimljivo mi je da "trajna nina" nije nigde prevedena.

Moja prva asocijacija je bio "trajni san", jer je na italijanskom "ninna" dečji san ("fare la ninna" bi kod nas bilo "pajkiti"), a pretpostavljam da u istarskom ima dosta italijanskog...

Ide mi "trajni san" uz armagedon nuklearne apokalipse.

Last edited:
Skočili su mi na prvo mesto na listi i verovatno će tu i ostati do kraja. Osim ako sene pojavi neka svemirska senzacija u međuvremenu.

Zanimljivo mi je da "trajna nina" nije nigde prevedena.

Moja prva asocijacija je bio "trajni san", jer je na italijanskom "ninna" dečji san ("fare la ninna" bi kod nas bilo "pajkiti"), a pretpostavljam da u istarskom ima dosta italijanskog...

Ide mi "trajni san" uz armagedon nuklearne apokalipse.
Je, nešto je na tu foru.

Inače Let upao u top 15 na kladionicama. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

@Choda oni su oduvijek takvi. Najbolje kada su napravili skulpturu Merkelice koja kenja... Sve je kod njih uvijek u simbolima i porukama. :LOL:

Inače, danas sam čitao da su Letovci komentirali na Karnevalskoj Dori da je i ŠČ kombinacija 25. i 4. slova hrvatske abecede što zajedno daje 29. slovo, a to je Z. Svi znamo što ono danas znači... o_O

Inače, danas sam čitao da su Letovci komentirali na Karnevalskoj Dori da je i ŠČ kombinacija 25. i 4. slova hrvatske abecede što zajedno daje 29. slovo, a to je Z. Svi znamo što ono danas znači... o_O
12 od Srbije k'o kuća (al' to na zapadu ne sme niko da čuje) :LOL:

Guglajući "Trajna nina" naletela sam na ovu slovenačku :

A ima i ova Familijina, na koju sam skroz zaboravila (s albuma gde je i "Što ja volim taj seks"):

Ma imao je neko odavno još isto to "trajna nina nina nana", tipa Oliver Dragojević ili Mišo Kovač, tako neko, onako neka šlager-balada.
Vidim da je krenula analiza šta to eventualno znači, al ja sam i tada a i sada u Mama ŠČ! to shvatao kao prosto neku varijaciju "trala lala" i "nina najna", prosto kao neko filer pevušenje.

edit: Evo ga, nađoh (baš kaže to na 1:13):

(Prisetih se nekako pesme iz detinjstva jer ju je tada majka nekad puštala i pevušila pošto je se sećala iz svog detinjstva 😁)

Last edited:
  • Love
Reactions: Mrm
Back