hr Hrvatska 2024: Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

Uopšte nisu uživo neozbiljan bend, imaju neke pesme koje su baš parodija, ali imaju i izbiljne tekstove, kreativne nastupe, ono što je posebno zanimljivo bilo je veliko interesovanje za koncert i apsolutno svaku pesmu(ja ne znam neke pesme čak njihove) su ljudi znali, bukvalno videh ženu od recimo 83 godine koja sa svojim mužem pleše i grli se emotivno, pevaju pesme, znaju svaki pokret rukama za odredjenu pesmu, dakle ne ogroman broj ljudi, ali to su zaista pravi fanovi tog benda i jako ih vole..

Uzgred neki ce misliti posto su oni ludacii da je publika ludaa, nee zapravo publika je bila skroz ok i sto je zanimljivo posebno jer su oni kontraverzni nazalost ipak mnogo vise starijih osoba voli taj bend, mladi vole sto bi rekli Hrvati CAJKE, jbg surova realnost...

Ocekujem ovako nesto
Ova pesma je otvorila koncert i redovno otvata, imali su posebno pokrete plesne za ovu pesmu, publika naravno je bila odusevljena, svi sto je zanimljivo znaju ne samo tekst ceo, vec i svaki pokret i ovu pesmu su pevali onoo predugoo mislim da su pevali cak 2 puta cak ovu pesmu na koncertu, ali atmosfera za ovu pesmu je bila luda.

Inace za pesmu "Mama šč" je bila atmosfera, ali ne kao za pesmu Čke ili jos nekoliko, jednostavno posto je najvise ljudi srednjih godina i starijih oni opet vise znaju i poznatije su im starije pesme Riječke, Drama, Profesor Jakov itd itd

Ma tko god još uvijek misli da su oni neozbiljan bend koji slušaju samo neozbiljni ljudi, taj nema veze sa životom
Iskreno njihovi tekstovi i pesme su poezija, ma šta ljudi mislili, zapravo uopste tekstovi nisu banalni, svaka pesma i nastup nose posebnu neku svoju priču, posebnu energiju, a oni su na sceni tako opusteni i sto je najbitnije vole kako kazu doci u Srbiju, oni se publici ne obracaju niti Srbijooo, Srbii, ne pominju rec Hrvati, kazu i isticu da su oni Jugosloveni, govorili su i tada da granice ne postoje, cak su rekli da im je cast sto svake godine nastupaju u Srbiju u Novom Sadu naravno najvise i jako im se dopada publika i njihova energija..

Oni kažu: "Dragi prijatelji"

"Dok jos kuca mirise na jutarnje pranje"
Let3, Profesor Jakov
Imaaaaš dobar parfem...

Ako će pesma biti makar na nivou Mama ŠČ i tako hitična i melodična nemam ništa protiv, bolje je da oni odu i da Hrvatska tako prolazi uvek barem u finale, te zavrsava medju prvih 7 po publici uprkos izostanku Bosne, Makedonije, Crne Gore, Madjarske, Bugarske drugu odnosno trecu i vise godina zaredom, nego da salju svake godine nesto kao pesmica Mie Dimsic i nista ne urade, posto smao publika glasa u polufinalu, Let 3 su idalje jedini izbor, žiri će naravno pokazati opet svoju "profesionalnost", ali to je potpuno nebitno..

Konstraktu su takodje ukanalili, pa je dobro prosla, ali te voli publika ulazis u finale i dobro ces proci, nadam se da se Konstrakta i oni sretnu na Evrovziji pa da u finalu bude ludiloo haha

Prvi put cujem za ovu Marcelu, covecee gledam spot za pesmu "Nismo isti svijet", ova mala ista Loreen fizicki uu :O

Čudi me da ovde forumaši iz Hrvatske ne lude zbog Dore, nešto nema hajpa.. Na PZE temi krenuo pokolj od spiska 😂 Do 27.2 ko živ ko mrtav!

Nemamo hrvacki forum :/
konstrakta-beovizija.gif

Čudi me da ovde forumaši iz Hrvatske ne lude zbog Dore, nešto nema hajpa.. Na PZE temi krenuo pokolj od spiska 😂 Do 27.2 ko živ ko mrtav!
Ljudi su smoreni, zato sto nema toliko poznatih imena, znaju svi ko ce pobediti ove godine na DORI, znaju da nece pobediti na Evrovziji, standardno..
Dok kod nas je hajp, em imamo vise poznatih imena, em se lozimo da cemo napraviti nesto i na samoj evrovziji, em pojma nemamo ko ce pobediti, zato je i hajp veci..
Secate se one godine kada je bilo samo 3 pesme Nina Radojic, Aleksandra Kovac i oni momci: RING RING RIIIING, NE BUDII MEE..
Tada u Srbiji niko pojma nije imao da mi zaista i ucestvuje na Evrovziji te godine, bili smo bas nebitni..

Zaboravio si na bolju orodukciju, bolji pristup, a mi znamo sta cemo dobit, mozd koju pjesmu al ce je nastup sahranit + ono standardno za cim kmecimo

Zaboravio si na bolju orodukciju, bolji pristup, a mi znamo sta cemo dobit, mozd koju pjesmu al ce je nastup sahranit + ono standardno za cim kmecimo
Iskreno, nije baš ni da je Srbija neka velika sila, neka velesila na Evrovziji, da nije bilo ovog jednog "incidenta" 2022.godine sa Srbijom na Evrovziji i značajnijeg jedinog plasmana, zapravo ni danas ne bi bilo toliko hajpa, nama je to zapravo jedini dobar plasman u poslednjih XXXX godina na Evrovziji..

Dakle Marija, Željko, Jelena, Konstrakta iii?? Koga još imamo od kada se takmičimo kao samostalna zemlja, ne računajući period Jugoslavije?

Čak i ovaj plasman Konstrakte je 5.mesto što nam je najbolji plasman u poslednjih 11, godina i jedini malo bolji plasman još od 2012.godine, to baš i nije za pohvalu..

Gomila 18. 19. 15. mesta, plus nekoliko ispadanja u polufinalu te prosle godine naš najlošiji plasman u finalu do sada i veoma loše 24.mesto u konkurenciji samo 37 zemlja...

But why? Ako bude jedna iole dobra pjesma, na konju smo...

Šta znam, meni na osnovu imena djeluje da će bar 5 dobrih / jakih pjesama biti dostojnih ESC-a, ali da vidimo.

Zna li se kad pjesme izlaze?

Znajući Doru, imena ne znače ništa. Ja sam mislio da će Eni Jurišić rasturiti s obzirom da joj je Cvek radio pjesmu pa na kraju bila dosadna skroz.
Ima više tih primjera. Što se tiče pjesma zasad nema info. Vjerojatno tamo u 1. mjesecu nekad. Ako Dora bude oko 20.-tog u veljači, onda će pjesme izaći do mjesec dana prije. Da se slušaju.

Back