hr Hrvatska 2025: Marko Bošnjak - Poison Cake

Ako su spremili nešto kao Tower of Babylon, super. Al' teško, prije će biti nešto ko onaj drugi Lorenin Dora pokušaj

In Nazaret iz 2005. je meni licno bio promasaj. Ne bi bolje prosla od Borisa Novkovica kako su neki govorili.

Nazaret je bio solidna pesma, ali u studijskom aranžmanu. Međutim na samoj Dori izvedena je sporija verzija sa dugokosim, bradatim muškarcem koji je zvučao kao propovednik u baptističkoj crkvi na američkom jugu. Nedostojno pop festivala jedne sekularne države. Ne znam šta je tom Toniju. Kao kompozitor je sasvim solidan, ali ta faza u kojoj je želeo da tekstovi budu biblijski, bila je apsolutni promašaj koji je davao loš utisak o njemu.

A Djevica Marija koja se penje na brdasce nije promasaj?

Najbitnije je da raste interes naroda. i da se povecao broj prijava.

Bože kad se setim fascinacije koju sam osetio kad sam prvi put čuo pesmu 2005. vs sad kad me puca krindž na maks od prvog stiha

Znači saznah od frenda iz Splita da se tamo priča da je Huljić bio protiv prijave na Doru (poznat hejt na HRT) no Lorena je inzistirala da želi ići na Eurosong i onda je izjavio da ide na pobjedu ako je tako. Uz to, HRT je odabrao novi žiri koji već sada žirira i uzeli su puno više vremena za odabir pjesama.

Će da vidimo...

Kako god, zapalit svijeće za Žažu i Lazanju što su unijeli pozitivne promjene ovako ili onako.

Finalisti Dore 2025.

Među izvođačima koji će se boriti za prestižnu titulu su:

1. Ananda - „Lies Lay Cold”
2. EoT - „Bye, Bye, Bye”
3. Filomena - „Strong”
4. Irma - „Enigma”
5. IVXN - „Monopol”
6. Jelena Radan - „SALUT!”
7. Lara feat. LSQ - „MAMA”
8. laurakojapjeva - „NPC”
9. LELEK - „The Soul of my Soul”
10. Luka Nižetić - „Južina”
11. Magazin - „AaAaA”
12. Marin Jurić Čivro - „Gorjelo je”
13. Marko Bošnjak - „Poison Cake”
14. Marko Škugor - „Šta da Boga molim ja”
15. Marko Tolja - „Through the dark”
16. Marta May - „Running to the Light”
17. Matt Saft - „Welcome to the circus”
18. Natali Balmix - „ŽIVOT IDE DALJE”
19. Natally - „Dom si srcu mom”
20. NIPPLEPEOPLE - „ZNAK”
21. Ogenj - „Daj, daj”
22. Petar Brkljačić - „KRAJ”
23. Supersonic Trio - „Animal”
24. Teenah - „Aurora”

Rezerve:

1. SWINGERS FUL KUL - „Full cool”,
2. Fenksta - „Ekstra”,
3. Patricia Gasparini - „KARMA”
4. llyricum - „TANANAI” (MOTHER)

Tu je i NIPPLEPEOPLE, skoro su održali dva koncerta u Beogradu u Domu omladine. :)

Pored njih, po imenina našem tržištu poznatiji su Magazin, Luka Nižetić, Marko Bošnjak...

Back