hr Hrvatska 2026: LELEK - Andromeda

Mislim da većina poznatih ili starijih ne želi sudjelovati iz 2 razloga:
- imaju riješenu karijeru i nije im to potrebno
- ne žele se natjecati s anonimusima i od njih izgubiti.

Sama Rozga je rekla da nema šanse da bude opet na Dori. Rado bi predstavljala HR ali samo bude izabrana interno. I trebala je predstavljati 2012., ali se povukla u zadnji tren pa je na brzinu odabrana Badrićka koja je izbacivala novi album.

Eno i Karleuša je rekla da joj je ispod ranga natjecati se na PZE.

Bez obzira na te komentare, mislim da u miru svoga doma ih pecka ideja biti na Eurosong pozornici i proći sve što je BL prošao.

Meni je Marko Kutlic nakon finala privukao najvise paznje od onih koje nisam slusao pre Dore. Ne znam dali me podseca na Gibonnija ili nekog drugog hrvatskog pevaca kojeg mesam snjim, ali bas mi je legla pesma.
Meni je odmah legao Kutlić i nije me sramota reć! Mada sa takvim glasom da otpeva recept za fritule svidelo bi mi se. Šteta što ne dođe sa nekom pesmetinom. Ova je dosadnjikavo lepa.

Mislim da većina poznatih ili starijih ne želi sudjelovati iz 2 razloga:
- imaju riješenu karijeru i nije im to potrebno
- ne žele se natjecati s anonimusima i od njih izgubiti.

Sama Rozga je rekla da nema šanse da bude opet na Dori. Rado bi predstavljala HR ali samo bude izabrana interno. I trebala je predstavljati 2012., ali se povukla u zadnji tren pa je na brzinu odabrana Badrićka koja je izbacivala novi album.

Eno i Karleuša je rekla da joj je ispod ranga natjecati se na PZE.

Bez obzira na te komentare, mislim da u miru svoga doma ih pecka ideja biti na Eurosong pozornici i proći sve što je BL prošao.

Žao mi je što Rozga nikad nije otišla na Evroviziju, baš je zaslužila, trebali su je izabrati interno definitivno. Sad je već kasno.

Pa da, on definitivno zaslužuje nešto bolje i konkurentnije i nadam se da ćemo ga videti još na Dori.

Ma Rozga bi i sad izgrmela na Esc posle toliko godina, samo što nema šanse to da se desi. Istaknute zvezde neće da prolaze skroz takmičenja.

Hilje ili Kukus mi prvi padaju na pamet. Bilo bi interesantno da se oni pojave na Dori.

Čini mi se da poznati ne žele na ESC jer je ne uzimaju za ozbiljno ili iz sopstvenih strahova da ne flopnu. Neki to zovu sujeta..
Poznati nece na ESC prvenstveno zbog para. Na Balkanu su nastupi i dalje glavni izvor prihoda izvodjacima. Neko poznat bi morao da zrtvuje pola godine na projekat NF+ESC, plus ulaganje svog novca, plus mogucnost flopa koja moze negativno da se odrazi na publicitet.

Prvo spominjati JK u istom postu i sa istim razlogom kao Rozgu je nebuloza. Ne znam gde se gosn kreće, i da l' čita vesti ili vijesti, ali u Sr Karleuša je bila popularna samo jer je samu sebe hvalila, a sada je jedna od najomraženijih ličnosti zbog učestalog govora mržnje, dirigovanog od strane vlasti. Sem tih namenskih koncerata koju joj vlast plaća, ona me bi mogla skupiti 1500 ljudi da dođu i iz svog džepa plate da je gledaju. Pa praviti paralelu nije baš najbistrija stvar.

Problem što se "poznati" ne prijavljuju je sujeta i ništa više. Ti ako imaš najbolju pesmu, koga briga da l si interno izabran ili ćeš se takmičiti sa anonimusima. Osim tebe lično. Proces izbora je jasno definisan u nekim zemljama, a ti idi kukaj tamo što te nisu interno jer si zvezda, wow. Pa takve "zvezdetine" ako imaju najbolju pesmu, ništa se neće promeniti učešćem - takmičenje postane formalnost, uzmu trofejčić i odu na ESC.
Aliiiii neee. Na takmičenju uvek postoji rizik da neko bude bolji, a oni se plaše toga. Ili pak, da se potvrdi da i ako su najbolji oni više nemaju ljude koji će se uhvatiti za telefon i glasati. Nemaju fanove. Imaju poštovaoce, one kojima prijaju, platiće da ih slušaju lajv, ali ih boli briga da li će otići na Evroviziju. Dok neki tamo klinac iza sebe ima armiju fanova. Ebiga. Sujeta ih sve puca, svi oni bi, al ako može interno.

E
ciganka-ne.gif

Zvali su i Srbija i Hrvatska neka jaca imena tokom druge decenije ovog veka kad smo pretezno birali interno, pa nista. A kod Hrvata je devedesetih i ranih dvehiljaditih bilo normalno da se na Dori takmice jaka imena. I nasih prvih par Beovizija je imalo dosta jakih imena za to vreme, verovatno zbog povratka i zelje da se sto bolje pokazemo pred Evropom tad.

Meni je krivo samo što se neka imena sa hrvatske alternativne i urbane scene ne prijavljuju i onda nemam utisak da je Dora najbolje što Hrvatska može ponuditi pošto znam da može mnogo bolje od toliko generičnih popića i balada.

Ove godine jedino Lima Len i Zevin su bili nešto što stvarno može da se kaže da nije viđeno, možda eventualno Tony Sky i Kandžija, ali sa produkcijski tankim pesmama za ovakav tip takmičenja.
Treba njihov Yem da se angažuje (oni su kao neki tandem Bassivity-ju)
Imaju i ovu devojku koja se pojavila na Idj show-u.
Premoćno peva s v e žanrove.
Ne znam gde se kriju kreativni ljudi na HRT-u? S' obzirom šta je Dora bila i u šta se pretvara, ima nade da će ubuduće još bolje dobaciti.

*kada sam rekla "poznati" , mislila sam na mlađe.

Last edited:
Primjetih da je HRT na svoju platformu HRTi dodao kompletne snimke svih hrvatskih izbora od 1993 do danas. 🤩 Jedva čekam kad uhvatim vremena podsjetiti se malo svega toga

Htio sam baš da pogledam glasanje za Doru 2019 jer me zanimao redoslijed glasanja (na wikipediji nisu unijeli po redu) kada baš za tu godinu stavili samo pjesme i nakon toga odmah ide kako proglašavaju Roka za pobjednika, a samog glasanja nema.

Nije da sam njen fan, ali mislim da bi u datom mometu mogla napraviti solidnu ESC priču. Ipak, prošlo joj je vreme.

Back