hr Hrvatska 2026: LELEK - Andromeda

Poslušah oba polufinala i jedan nastup i pesma u kontekstu ESC-a su mi se jasno izdvojili kao paket. U pitanju je Devin, lik je ladno servirao spreman ESC nastup, jako stabilan vokal i Bogme doobru pesmu.
Bravo momak! 👌

Par dobrih nastupa videh još kao pakete a to su još samo Alen Djuras (vokalčina) i Irma (cura pokidala takodje). Uz to i fine pesme i nastupe imaju. Da li su za neki ESC rezultat, nisam siguran.

Ali i jednu težu blamčinu videh, a to je likuša koja peva pesmu ,,Dora", toliko falšira da je to teško slušljivo. Ja ne znam ko je i kako pustio ovu curu da peva u takmičenju jer ovakav vokalni masakr jedne pesme, odavno nisam čuo... još ušla i u finale. Ajmeeee HRT...
🤐
Lelekice, pobediće možda ali curama definitivno fali taj jedan jak lead vokal jer ovako, meni bar, sve je to prilično mlako i neubedljivo od njih, jako prosečno uživo pevaju i budi li otišle, borićete se ali onako muški za ulazak u finale...a ako slučajno i udju, ništa ispod 20-26 mesta ne vidim. Imate bolje opcije ali sad to je moje mišljenje a i na vama je. Birajte pametno.

Srećno vam bilo večeras svakako. 🫶

I naravno, mimo svake konkurencije mi je maestro ToMa. Kapa do poda ljudino. 🫶

Obzirom da je ovogodišnja Dora daleko slabija od prethodne, koja je meni bila odlična, ne bih se previše iznenadio da ovaj Gospodin Umetnik sa velikim slovima namerno, možda i pobedi.

Lik je servirao takvu emociju i takav moćan tekst koji prati melodiju, da me naježi od glave do pete svaki put kad ga poslušam i pogledam. Može to biti vizuelno i bolji nastup ali i ne mora, dobar je već i ovako.
On je moj pobednik bez ikakve dileme i samo sam čekao lajv nastup da mi to potvrdi. Kad ovakvu stvar imam u slabašnij ponudi, rezultat tamo negde a koji pritom ni sa čim drugim neće biti vrhunski, me ne zanima. 👌

Kakva vokalna izvedba Stele Rade, bukvalno najez

Zelim joj da ode od srca ali nazalost znamo da ovakva pesma ne bi nista uradila u Becu, docepala bi se potencijalno finala sa nekog 8-10. msta vrv i to je sve

U tom smislu su mi Lelekice veci potencijal

Choda i Josipa su snimili audio podkast u susret večerašnjem finalu Dore..

Moje mišljenje o ovogodišnjim Dora pesmama se baš dosta razlikuje od bilo koga sa foruma tako da je bolje i da ga ne ističem previše! 😂
Svakako, ne mogu da ne kažem da su mi Ritam Noir večeras favoriti i navijam da što bolje prođu. ❤️

Navijam za Cold Snap, a ne bi smetala ni pobeda Lare Demarin. Lepo sam se zabavljala slušajući LimaLena i ne vidim što bi ta zabavna pesmica bila veći blam od Finca bez gaća. Windows95man je prošao u finale, a u polufinalu imao više bodova od naše Ramonde. Iskreno, ne verujem da će Hrvati poslati Raketu, ali verujem da će dobiti dosta glasova.
Mislim da će Lelek bolje proći kod žirija nego kod publike. Nedorečeni stajling, koji najviše asocira na sektu, išarene žene u krpama, medju nekim stubovima, čini mi se da nije nešto što bi većina Hrvata poželela da ih predstavlja u Evropi.
Grleno pevanje nije moja šolja čaja, ali Lelekice su svakako bile medju boljima u polufinalu, pa im želim mnogo sreće.

Lelekice do pobede! 🙏🏻
Na nekom hrvatskom esc forumu su nakon polufinala imali glasanje i pobedile su (glasalo 98 forumaša), pa bi bilo lepo da se to preslika i na večerašnje rezultate 🥳

Neke sam nastupe odgledao i Lara mi je br 1 a Lelek br 2, mada ok mi je ako i one odu iako je dosta losije od prosle godine.
Ako nije Lara Baltic nek bude Lara Demarin 😁

Iskreno, vecinu nisam gledao.

A pevač iz Cold Snapa se ne zaustavlja sa javnim pljuvanjem i blaćenjem Lelekica 🤣🤣 (smeta mu što mediji najviše o njima pišu; jok nego će o njemu pa da niko ne uđe u vest da pročita)

Ok mi je Stela Rade, u slučaju da ne pobede Lelek. Simpatični su i meni Ritam Noir kao Filhyju, mada više kao podsećanje na neke stare pesme, a ne nešto što sad treba slati. Eto to su mi neke fine opcije.

Izrazito loše opcije bi bile npr. Raketa i Mucho Macho.

A pevač iz Cold Snapa se ne zaustavlja sa javnim pljuvanjem i blaćenjem Lelekica 🤣🤣 (smeta mu što mediji najviše o njima pišu; jok nego će o njemu pa da niko ne uđe u vest da pročita)
Pa ti ih podrzavas samo zbog Zorje 🤣🤣
Kritika za Lelek ≠ kritika za Zorju

Gledajući spisak finalista sam shvatio da je ovo prvi put od 2019. i povratka Dore da nemam jasnog favorita, odnosno ni u kome nakon lajva ne vidim taj famozni paket za koji smatram da bi trebao dobiti. Najbliže tome je Stela, ali kod nje u tom paketu fali jača pjesma. Bukvalno nek pobjedi ko god, good for them i sretno mu/joj/im bilo.

Samo bih volio da u bilo kojem scenariju barem bude neizvjesno večeras lol.

Back