hr Hrvatska 2026

Ja nisam vešto ispratila Doru ove godine ali jesam par reakcija i poslušala favorite i jedna stvar mi tu nije jasna. U svakom od tih intervjua se predviđa pobeda Leleku- jer ta pesma nema konkurencije kažu- a onda kad te iste ljude pitaju šta vi mislite o pesmi oni uglavnom kažu- dobra je pesma, teška, malo mračna ... Moj favorit je (i onda nekog drugog takmičara navedu).

Kako to ljudi garantuju pobedu Leleku a svako ima nekog drugog favorita? Valjda svako glasa za svog favorita. Možda je ova godina malo više neizvesna nego što se misli. 🤷‍♀️

Malo me brine taj naš zatucan balkanski mentalitet, koji eto primećujem i kod Hrvata čitajući komentare za Doru. Ne može da ih predstavlja neko ko nije iz Hrvatske ili na neki način povezuje njih sa balkanom (kako Šveđanima to nije bio problem 2024)- i ajde to zaista nije problem kad je pesma nebitna jer svakako neće pobediti ali to jeste problem ako je pesma u trci za pobedu. Tom logikom neko može reći Lelek neće pobediti jer imaju Zorju.
A bilo je kontroverzi i sa Natali Balmix oba puta zato što je imala veze sa IDJ. Kod nas je takođe Martina Vrbos bila na meti udara.

Hoćemo li ikad da prerastemo taj mentalitet? 😒

ali San Marino...

therapist-laughing.gif

Malo me brine taj naš zatucan balkanski mentalitet, koji eto primećujem i kod Hrvata čitajući komentare za Doru. Ne može da ih predstavlja neko ko nije iz Hrvatske ili na neki način povezuje njih sa balkanom (kako Šveđanima to nije bio problem 2024)- i ajde to zaista nije problem kad je pesma nebitna jer svakako neće pobediti ali to jeste problem ako je pesma u trci za pobedu. Tom logikom neko može reći Lelek neće pobediti jer imaju Zorju.
A bilo je kontroverzi i sa Natali Balmix oba puta zato što je imala veze sa IDJ. Kod nas je takođe Martina Vrbos bila na meti udara.

Hoćemo li ikad da prerastemo taj mentalitet? 😒
Nećemo ali zato svaki put ex yu izmijeni poene pogotovo Srbija i Hrvatska.Na publiku mislim.

Ja bih iskreno volio da Lelekice uzmu, a ne Zevin iz prostog razloga:

■ demagoški i propagandni mediji bi razapinjali Zevin jer je Slovenka, a kud ce pobogu netko iz slo da predstavlja lijepu našu. Znači tu bi se digli Tomsonaši i vršili pritisak dok ne odustane.

Ako mi ne vjerujete, bacite oko na hr portale u vezi Tupsona i dočeka rukometaša. Znači glava me boli od naših portala.
Po toj logici će se dići i na Lelek, jer će se pročuti da je to između ostalog i ,,delo ruku jedne Srpkinje".

Back