hr Hrvatska 2026

U internacionalnim žiriju su ovaj put: San Marino, Ujedinjeno Kraljevstvo, Norveška i Luksemburg .
Je li moguće da se oni i dalje nisu manuli internacionalnog žirija? 😖

Ma pustite to šta pišu portali i ko komentariše kad oni samo traže povod za to!

Internacionalni žiri je dobra stvar, no po mom mišljenju ja bih u njega stavio 5 država iz kojih u proseku najmanje bodova dobijamo. Dakle da budu neka korekcija ka njihovoj publici. Ovako ako stavimo lokalce od kojih dobijamo najviše bodova uvek to gubi smisao.

Ma nema šanse da će Zevin pobijediti. Lelekice uzimaju u rangu BL. Bit će manja razlika, neće probiti Lazanjin rekord, ali će svakako biti velika razlika između 1. i 2.
Bukvalno ovo, biće Lelek i gosti na Dori

Ja se nadam makar maloj dozi neizvesnosti. Dobre su Lelekice, ali i dalje sam utiska da je moglo i moralo bolje, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Soul of my soul prošle godine bila mnogo bolja.

Ne bih ja nju tek tako lako odpisala. Zagrizla je ozbiljno. Jako je aktivna na mrežama, posebno tik toku koliko god to smešno zvučalo ali generacija Z tako funkcioniše..
A i prošle god je napravila benger koji nažalost, nije stigao do takmičenja na Dori

Ja se nadam makar maloj dozi neizvesnosti. Dobre su Lelekice, ali i dalje sam utiska da je moglo i moralo bolje, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Soul of my soul prošle godine bila mnogo bolja.
Meni osobno Andromeda miljama bolja. Dramatičnija, glazba je kvalitetnija, tekst je bolji, outfit i cijela ta priprema... Pjesma ima potencijal za televiziju i nastup više od prošlogodišnje i nadam se da će uspjeti.

I meni je Andromeda baš znatno bolja od prošlogodišnje, ta mi je bila nekako seljačka i bejzik lol, i nisam kapirao hajp, a sad ga kapiram, ova mi je nekako univerzalnija, filmskija i moćnija.
Ovde bih doduše voleo manje bejzik tekst (mada nebitno za stranu publiku) i možda malo kreativnije melodije, ali sve ostalo mi je super: aranžman, produkcija, ceo vajb, drametina.

S druge strane, ako bi kao kojim slučajem Zevin pobedila, nimalo se ne bih bunio, ono me vozi pa vozi i zarazno je, kapiram je nekako kao izvođača, i mislim da ne bi obrukala kao predstavnica (na pesmu mislim, za lajv i nastup jelte još ne znamo).

Realno, Lelek nisu nešto vokalno da iznesu ovu pjesmu i nisu one kao Ladarice koje su pratile Borisa Novkovića u Kijevu daleke 2005.To su bile pjesme ili valjda neka ta moja mladost. Zevin može, da svakako a sada mi ToMa izgleda kao jedan lijep odgovor Balkana s ovom divnom baladom koje se ni Joksimović nebi postidio. Bosanac kao predstavnik Balkana i Zejna s njim s Jugoslavijom za Srbiju, idemoooo

Lelek prošle godine nije zvučao ni blizu kao u videu. Nastup je bio onako, ne baš dobar i zato su propali. Takođe mislim da na ovim prostorima tema Gaze nije preterano interesantna većini ljudi tako da nisu mogli da profitiraju na temi. Verovatno bi bolje prošli na ESC po tom pitanju nego na Dori.

FINALE

01 Zevin - My mind
02 Ananda - Dora
03 Sergej - Scream
04 Alen Đuras - Froma ashes to flame
05 Irma - Ni traga
06 Fran Uccellini - Ako bude bolje sutra
07 Noelle - Unniterupted
08 Devin - Over me
09 Ema Bubić - Vrijeme za nas
10 Toma - Ledina
11 Lana Mandarić - Tama
12 Ritam Noir - Profumi di mare
13 Stela Rade - Nema te
14 Lima Len - Raketa
15 Lana Demarin - MANTRA

16 Lelek - Andromeda

• Glasate eurovizijskim sistemom 1-8, 10 i 12 bodova, glasove šaljete putem PP-a meni (@zeleni)
  • U slučaju da dvije ili više pjesama imaju isti broj bodova prednost ima ona pjesma koja je dobila bodove od više glasača
  • Možete glasati iako niste glasali u polufinalu
  • Glasanje u finalu traje do 11.02. 12:00

Back