Istorija Pesme Evrovizije 1956 - 2021

Pa piši o istoriji, tema je opšta prilično ali nije namenjena za poređenje 2020. i 2021.

Nedavno sam sasvim slučajno naleteo na emisiju posvećenu Beth i njenom bangeru Dime od pre 20 godina (od samog početka i OT 2, pa sve do nastupa na prepartyju u Barseloni proletos). Za mene je to jedna od lepših španskih pesama na takmičenju i uopšte se ne bih bunio da je kojim slučajem pobedila u Letoniji. 🤗

Palo mi na pamet jedno pitanje za sve vas ESC fanove... Svi mi vjerojatno imamo neku naočigled nebitnu ESC pjesmu koju volimo, ali nam se čini da smo jedini na svijetu koji je vole i da je se više ni sami izvođači ne sjećaju, a kamoli itko drugi xD Koja je vaša?

Moja je:

🥰

Ovo je moja, ali studijska verzija ipak. Inače se našla na ESC kompilaciji za Jubilej - 50. godina Evrovizije, čini mi se.

Palo mi na pamet jedno pitanje za sve vas ESC fanove... Svi mi vjerojatno imamo neku naočigled nebitnu ESC pjesmu koju volimo, ali nam se čini da smo jedini na svijetu koji je vole i da je se više ni sami izvođači ne sjećaju, a kamoli itko drugi xD Koja je vaša?

Moja je:

🥰
Ima takvih više, ali jedna od najvećih nebitnara je i meni upravo ova! ❤️

Ima takvih više, ali jedna od najvećih nebitnara je i meni upravo ova! ❤️
Pa kaže:

Što bi učinio kad bi mi kuća bila prazna,
moj život u torbi, daleko od tebe,
uzeo si moju ljubav zdravo za gotovo,
bih li ti zaista nedostajala,
svakom drugom momku bih,
ali bih li tebi?
☝️

Nije stigao do ESC-a zbog covid-a, možda je i bolje što nije, jer bi verovatno završio na nekom 24. mestu, ali da je komplet na francuskom, ova nesuđena ESC pesma bi mi bila top bombonica. ❤️

Još par "ko su ovi ljudi i ove pjesme" traka koje volim (dakako, sve samo u studijskoj verziji iz ocitih razloga lol):

Kipar i Litvanija vrh, Belorusija audio-vizuelni horor uživo. 🤣

Moja je:

🥰
Uh, tesko pitanje, jer bih morao prokopati dosta... Al ajde iz secanja da vidim:

2000: :es: (za koju i dalje smatram da je uzasno podcenjena)
2001: :nl:
2002: :mk: (ja mislim da se ni sama Karolina ne seca te pesme vise)
2003: :pt:
2004: :ru:
2005: :is:
2006: :bg:
2007: :nl:
2008: uh, ovde je bilo dosta treserane...
2009: :ad:
2010: :lv:
2011: :sk:
2012: :fi:
2013: :at:
2014: :ie:
2015: :nl:
2016: :md:
2017: :rs: 😁😁
2018: :az:
2019: :lv:
2021: :si:
2022: :me:
2023: :az:

Odmah mi je ova pala na pamet, iako ne mislim da je potpuno u kategoriji skroz zaboravljenih

Meni je ova pjesma bila uvijek jako dobra, a mislim da ulazi u ovu kategoriju nebitnosti, slabo je tko ikad spominje

Obožavam. Kakva energija.. Uf Aurelja je pokidala, mada ono mogla je pesma da bude malo bolja... ali i ovako je ok...

Bravo @cinque kako - dobra jazzy numera - ko bi rekao da je Moldavija nekad slala ovakav kvalitet.

Back