Istorija Pesme Evrovizije 1956 - 2021

Kao klincu ovo mi je bila najomiljenija ESC pesma. I dan danas je slušam. Nešto najbolje što je Belorusija ikada poslala :D

Коначно се испунила моја велика жеља да се међу снимцима такмичења између 1993. и 2003. нађу и неки са екс-југословенским коментарима.

Даблин 1995. и Осло 1996. у једном видеу (коментатор за ХРТ: Александар Костадинов)

Јерусалим 1999. (коментатор за ХРТ: Александар Костадинов)

Danas sam se random sjetio ove pjesme i pogledao opet nastup, mislim da mi je ovo definitivno u top 3 ESC nastupa ukupno gledano. Ko god se sjetio te ideje sa njenim starenjem je genijalac, toliko jednostavno, a opet toliko efektno i premoćno.

• Like
Reactions: FFM

Ovaj ulazak Kejt na scenu, tako se ja osećam kad odem u ofis posle pola godine rada od kuće

Meni je ovo njihov najbolji nastup do sada, bolji i od Demi iako je ona bolje prošla u plasmanu. Žena ima anđeoski glas, mogu misliti kako bi tek zvučala da nije bila na štapu.

Australija je s tim nastupom prešla igricu koja se zove 'Evrovizija'. Šteta što pesma sama nije grmela malo više.

Interesantan video (i intervju sa samim Leonom) o njemačkom predstavniku iz 1996., čiji je neprolazak kvalifikacijske faze uzrokovao nastanak BIG 4/5 koncepta.

Vidim da je u specijalnoj HRT emisiji o ESC Zorica Kondža rekla kako je ona bila sa pjesmom Pokora u priči za ESC 1985 u Geteborgu kada je Jugoslavije odustala zbog održavanja ESC na dan Titove godišnjice smrti.

Ona to stalno ponavlja, ali je valjda to nezvanično.

Interesantan video (i intervju sa samim Leonom) o njemačkom predstavniku iz 1996., čiji je neprolazak kvalifikacijske faze uzrokovao nastanak BIG 4/5 koncepta.

Nedostaje mi Rusija na Evroviziji, imali su bas interesantne entrye. Cesto kicaste, ali zabavne.

Ma kakvi interno. To su bile godine kada se redovno održavala Jugovizija, pa teško da bi to drugi prihvatili osim HRT-a.

Jugoslavija je i 1968 zeznula UK.

Nije toliko bitno što je neko sjeban nego na koji način. Jednom favoritu daš prosečnih 6 bodova i on pređe u vođstvo za bod a drugom ne daš ništa dok svi očekuju da će sigurno i on nešto dobiti i pobediti. Još to čitanje svih poena maksimalno razvlači tu dramu.

Back