it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Maneskin su ostavili Martu Donu pre 4 godine i potpisali sa Fabriziom Ferraguzzom radi stvaranja svetske karijere. A on je bio sa njima od samog pocetka, kao umetnicki direktor x faktora, preko prvih svetskih nastupa i albuma radjenog u Americi.

Ballorda Nostalgia je realno Mila za 2025. godinu. Bolja produkcija, losiji glas, ali se svodi na slicno.
Odlično stavljanje stvari u perspektivu. Ali pošto je italijanska Mila, može i u top 10.

Nego, sta se ocekuje od Olija na ESC? Nekako sam misljenja da je Djordja bila najbolji paket, poznato ime i u Evropi, lepa pesma, sjajan vokal i malo elegancije u moru "serving kant-ich komme" varijante. Oli je veci rizik definitivno, mada i njega vidim u top 10 sigurno.
Ђорђа је сигурнија за ЕВ, мислим да би је жири баш баш накитио поенима заслужено, а и публика не би остала имуна на њу.

Не знам гдје сте и како повукли паралелу са Милом 😭

Joj baš mi je bilo žao Giorgie sinoć kako se rasplakala. Tačno je to mogla biti Annalisa prošle godine (i bila je sa istim povicima podrške), ali se nekako suzdržala.

Joj baš mi je bilo žao Giorgie sinoć kako se rasplakala. Tačno je to mogla biti Annalisa prošle godine (i bila je sa istim povicima podrške), ali se nekako suzdržala.
И мени, оно је нехумано да остане испод црте.
Али сва она скандирања је заслужила, било је прелијепо и видјети и чути, фантастична је.
Анализи су исто очи пуне суза биле ономад, ње ми је још жалије било 😩

Lucio je u Sugar records, to je kuca koja neguje creme della creme umetnicke italijanske muzike - videti wiki. Razumem da ko ne slusa ili nije upoznat sa ovim tipom lokalnog izraza ne moze da se nacudi kako je Lucio zavrsio tako visoko, ali lokalno Italijani vole mlade umetnike koji imaju za uzor musicare koji su uzor i Luciu - Ivan Graziani, Paolo Conte, Lucio Dalla, Rino Gaetano… plus rifovi gitare vaguely Bowie.
Izabran za cruise kampanju Gucci od licno Alessandra Michelea i Carlo Verdonea za svoju seriju na primu. Mislim da su za njega glasali oni kojima je mainstream popa i rapa dosta. Meni je on u samom vrhu na playlisti, pored Settembrea.

Ne poznajem dobro prilike na italijanskoj sceni, ali mene je kod Lucia više iznenadilo kako su on i pesma odmah kliknuli kod publike, pošto mi sve deluje kao acquired taste, ILI možda tako pogrešno kapiram zbog njegovog imidža. Lično mi se pesma ne dopada. Više me je iznenadio Achille u samom vrhu, ali očigledno je u oba tabora imao podršku.

Videćemo da li će naredno Contijevo izdanje biti malo smelije. Sada je sve bilo sa velikom dozom opreza i u nekom neutralnom tonu.

Ovo mi je baš ulepšalo jutro. ❤️ Pesma je jednostavno taj neki tipični italijanski klasik, koji baš volim. Jeste da Italijani često ne nude neke žanrovske novitete na ESC-u, ali generalno većina ima prođu na konto jezika, zvučnosti, melodičnosti ili čega već. Ako potvrdi učešće, ide na broj 1 kod mene sto posto.

Jao, čak su i Talijani izabrali manje konkurentnu pjesmu nego inače, stvarno ova godina teški raspad zasad

Pjesma kao pjesma mi se sviđa, i vjerojatno će u top 10, ali je ovo jedna od slabijih njihovih pjesama u zadnjih, pa ne znam, 10 godina 😳

Inače volim italijanske balade, ali ovo mi nije čak ni taj njihov standardni prosek.
Ni da me dirne.
Interpretacija i sama kompozicija su mi ipak underwhelming za Italiju.
**Glasom Alesie Michelle**: Italy has done this before, and has done it better.

Predviđam top 10, mnogo Evropljani vole ovako nešto, pa čak i malo lošije servirano.

Kaže Oli razmisliće još za ESC

edit: vidim mu u rasporedu ima neke koncerte zakazane po nekim objektima ne preterano velike veličine, a Marta mu je i menadžerka, kapiram da će da ga potera.

Lucio i Brunori bi sigurno prihvatili jer oni ni nisu previše angažovani.

Last edited:
Meni je ovo super. Uglavnom volik njegove pesme.

Ne znam kako bi prošla na esc ako ode, ali ne mogu da zamislim da Italija prođe loše šta god da pošalju.

Pa ako ne zna da pjeva nek ne ide 😂 Doduše nije ni Blanco pokazao neko pjevanje 🥴

Gledajući top 5, jedino bih Fedezovu pesmu mogao da stavim u konekst nekakvog dobrog plasmana + Evropljani nemaju pojma o njegovim dramama, a to čak ni Italijane nije sprečilo da ga dovuku do kraja.

Sve preostalo mi je zvukom u rangu dosadnijeg Portugala, ali svašta je dobro prolazilo, pa i pobedilo 2017. #musicisnotfireworks lol

Pa ako ne pristane on, mislim da će Rai prije da se odluči za neku od žena nego za nekog od likova iz top 5.

Back