it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Imam osecaj da bi Ðorđa pobedila da se dokopala podijuma.

Btw Brunori Sas osvojio televoting u prvoj rundi finala 😲 definitivno su Italijani odlučili da glasaju po nekom svom nahođenju ove godine, i da iskuliraju imena. Biće da je i do toga što su mnoga jaka imena poput Irame ili Elodi došli sa slabijim pokušajem nego dosad na Sanremu.

Ne znam zašto, ali me Olijeva pesma na neki poseban način emotivno dira. Baš retko koja balada izazove u meni emociju da mi se nakon završetka pesme jednostavno plače. 🥹 Jeste tipična ljubavna pesma, ali nešto više postoji, u njegovom izražaju, interpretaciji i samoj muzičkoj podlozi. Najiskrenije se nadam da će odlučiti da ide na ESC, u suprotnom ću biti baš razočaran.

Мени ће ово бити први фаворит ако буде пристао да иде. Баш ми се свиђа и текст и ова некако носталгична изведба и емоција, вјерујем му сваку ријеч

Ništa od Olija izgleda, ima koncerte u maju koji su rasprodati.

Pa ako uspiju da pomjere koncerte za ovih 5-6 dana, ići će

Inače, pročitah da je Đorđa rekla da ne bi išla da je pobijedila jer je ona kao pjevačica imala priliku da putuje po svijetu i predstavlja sebe i italijansku muziku i da tu priliku sad treba da dobije neko drugi / mlađi. Pošteno

A oni koji bi stvarno išli na ESC ne mogu da pobede na Sanremu, najnepravedniji sistem.

Jako mi smeta koliko potencijala Italija protraći godišnje samo zbog tradicije festivala.
Meni ne bi smetalo da naprave neki poseban izbor za ESC gde bi se prijavili samo učesnici koji imaju želju da predstavljaju Italiju.

Posle preslusavanja i gledanja 3,5 veceri, moram da priznam da mi mnogo više leže Amadeusove verzije SanRema, nekako su bile dosta raznovrsnije, i Amadaus koliko god da davi je bio zanimljiviji.
A za Ollija, mislim da ide samo čeka da pomeri koncerte

Ili da prvo veče festivala kad pjevaju svi, glasa publika da izabere pjesmu za ESC od ponuđenih.

Realno, sve su prilike da nijedna žena neće u skorije vrijeme otići na ESC ako se nastavi muška dominacija. Mislim da bi prošle godine Annalisa išla da su tako glasali.

Sve stoji, slali su sjajne pjesme koje su ujedno i pobjedničke na SR i prolazili odlično, nema se šta reći, meni je jedino Brividi smorčina na kub, ali stvarno oni kojima je najviše stalo da idu nemaju neke šanse ovako.

Ja se nadam da hoće, obožavam pjesmu i smorio bih se da ne ide

Lućo je rekao da bi mu bila čast da prihvati ako Oli kaže ne (a i on je rekao da mu je čast da ide ali sputavaju ga koncerti)

Iskreno me interesuje demografija glasova, kapiram da ima veze sa pobednikom. A i ako je istina da se pecaju na tekst, onda će stalno balada da pobedjuje.
Svakako treba da promene sistem glasanja, nekako ko mi je glasanje 3 vrste žirija previse.

Ne mislim da će zbog tekstova uvek pobeđivati samo balade.
Možda im je samo ovog puta bilo dosta banalnih ljubavnih tema.

Treba da se menjaju samo suštinske nelogičnosti, pre svega jednako vrednovanje rezultata druge i treće večeri koje se ne odvijaju u ravnopravnoj konkurenciji. To je prosto nedopustiva greška, naročito ako se pre superfinala ne resetuju dotadašnji glasovi.

I od Italijana ništa novo, vratili se svojim dobrim i starim muškim baladerima nakon jedne godine pauze lol, izvođač je kjut i dopada mi se njegov stil i način ''kantanja''...

A i ja nešto njamke, skoro svake godine mi se fakat i sviđaju njihove kanconetine jer imaju neku dozu intimnosti i suptilnosti koju samo žabari mogu da prenesu na publiku, nesumnjivo će biti među prvih 10 i kod žirija i kod publike a ako godina ostane slabašna možda će se boriti i za sam vrh. 🤌

Olijeve koncerte je moguce pomeriti jer su u pitanju manji prostori, ali pitanje je da li on hoce. Izgleda danas u 18h saopstava odluku. Ako ne ide on, najverovatnije ce Lućo.

Back