it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Iskreno drago mi je što je odbio jer mi se nije dopadala njegova pjesma i način kako je otpjevana. Meni je npr. Polvere iz 2023. s kojom je bio na dnu bila puno bolja pjesma i slušao sam je privatno. Pretpostavljam da ide Lucio, što bi svakako bio interesantan izbor za Eurosong.

Nije da nisam očekivao nakon tolikog odugovlačenja, ali sam se ipak nadao. :( Baš mi je žao, Balorda nostalgia je jedna od zaista retkih pesama koja je baš ostavila ogroman utisak na mene i koja bi mi bila #1 vrlo verovatno do kraja ESC sezone. Baš neka specifična emocija van ESC okvira i svakako će mi biti jedno od otkrića godine.

Što se tiče tog Luća, ok mi je, ali mi je neinspirativna i nimalo me ne dotiče. I može se desiti da posle dužeg vremena budu van top 10.

Ima nesto u ovoj godini. Uz tridesetak odustajanja i diskvalifikacija na nacionalnim finalima, imamo povlacenje jedne cele zemlje usred sezone i jos dva izvodjaca koji su odustali nakon pobeda na svojim selekcijama.

Ups, kakvo iznenađenje.
Baš nisam očekivao.

Lučo Korci na ESC. Kakav divan preokret. :love:
silent film dancing GIF

Užas, dobro. 💀 Ovaj će privući pažnju eventualno malo ekscentričnijim izgledom, pošto pesmu nema. :sneaky:

Meni je Lućo sasvim okej. Sviđa mi se pesma mada nisam sigurna koliko ima appeal za šire mase. Mislim da je bilo očigledno da su razvlačili ovo sve jer nisu znali da li će moći da pomeri datume tih svojih koncerata/nastupa.

Za Olija sam svakako najviše razmišljala kako bi prošao na ESC budući da je tamo autotune zabranjen😬 tako da mislim da je sve ispalo dobro na kraju.

Edit: za ESC ja bih volela više da sam videla Giorgiu ili Elodie. Pa čak i Fedez bi bio ok opcija iako mi ta pesma nije bila neki favorit ali opet autotune je tamo zabranjen😭😭

Olly mi je slomio srce… 💔😭 nije mu pesma bila pobednička, ali mi je postala draga a i on.

Autotjun je zabranjen na ESC, ali postoji mnogo načina da se slabiji vokali pokriju, pre svega zahvaljujući pratećim. Olijev vokal ipak nije toliko loš kao na primer Fedezov.

Inače, u saopštenju je rekao da je imao mogućnost odlaganja koncerata (kao što su to neki prethodnici radili) ali da jednostavno na ovaj način želi da ispoštuje publiku. U prevedenom značenju, ne cilja popularnost izvan granica Italije. Šteta jer ima potencijal, ali ne može mi biti toliko krivo jer je njegova odluka.

Ne znam sto se Olly prijavljivao na Sanremo ako je znao da ima zakazane koncerte za vreme Esca, a bio je favorit, plus oni od ove godine moraju da ispune formular da li zele da idu na Esc, i sta bi sa tim? Ajd da je prodao arenu, ali radi se o klubu u Palermu, ko da nije mogao da odlozi. Vrlo nefer po meni.

Sigurno je Olijeva pesma vise za siroku i Esc publiku a Lucova za publiku koja slusa italijansku umetnicku kantautorsku muziku. Ja sam odusevljena njegovom pojavom na ita sceni, breath of fresh air na jednoj ucmaloj komercijalnoj pop i rep sceni ali potpuno shvatam da vecina ovo ne kapira, da je ovo vrlo italijanska stvar.

Sigurno ce imati odlican nastup koji ce mu rezirati gitarista, dve muve jednim udarcem 😆

Lucio fashion icon

Koji god da su razlozi odustajanja, deluje da je isključivo njegova odluka. Ja mislim da je mogao da odloži koncerte, jer je pitanje da li će ubuduće trijumfovati na San Remu i imati priliku da predstavlja svoju zemlju na ESC-u, iako je vrlo mlad. Ostaje ogromna žal, ali šta da se radi. Ja sam svakako zahvalan Oliju na ovako divnoj i emotivnoj pesmi koja će mi biti redovna na plejlisti. :love:

Back