Bez veze je birati nekakva dva pobednika, iako teoretski može to biti isti izvođač. Na specifičnoj sceni Sanrema teško i da mogu da dočaraju kakav bi bio evrovizijski nastup, pa ni to nema previše smisla, iako bi bilo lepo da se više potrude u vizuelnom smislu. Sa druge strane, pošto im je akcenat uglavnom na pesmi, aktuelni format je ok, jer lakše je unaprediti nju vizuelno, nego šminkati lošiju pesmu vizualima. Eurofanovi se doduše ne bi bunili što se tiče četvrtka, to bi im rasteretilo tzv. super subotu i finale Sanrema ne bi ni pratili.
Meni su Italijani uglavnom precenjeni na Evroviziji, i mislim da i kod njih reputacija zemlje i činjenica što pesma dolazi sa Sanrema, igra određenu ulogu, kao što se neretko gura Švedska, mada mi pesme doduše uglavnom budu pristojne, ako ne među najboljim, što opet nije loše, samo ih ne bih uvek stavljao oko 5. mesta, već 10-15. Dok je kod Pelina sve izgledalo kao dobra fora, držalo pažnju i išlo uz karakter izvođača, kod "šefa sale" je nastup delovao baš krindž, ali upalilo im, publici valjda bilo zabavno. Generalno, Italijani mi pretežno imaju ispodprosečne scenske nastupe, pa im je sama pesma prilično važna.