it Italija 2026

Ovo dolazi od sale stampa koji su jedini culi pesmu.
Pesma se nakon prvih slusanja izdvojila kao jedna od najuverljivijih. Kazu da je emotivno snazna, vokalno odlicno izvedena- diplomirsla je jazz pevanje, sofisticirana, i radio-friendly. Licno ocekujem nesto u rangu pesama kakve izvodi Giorgia. E sad, publika ce verovatno imati druge favorite.

Najpre zbog novinarskih recenzija pesama. Dobila je odlične ocene. Po opisu, radi se o vrlo emotivnoj pesmi u kojoj njen glas dolazi do izražaja. Ona je meni bila magična 2015. u kategoriji mladih. Nažalost, loše je prošla tada. Ono prošle godine je imalo šarma, ali ovo bi trebalo da bude znatno ozbiljnije. Pesma je posvećena njenoj majci koja je preminula pre nekih 6 godina. Tekst zaista jeste emotivan:

C’è una canzone alla radio che suona
E che parla di noi.
Di quell’amore che resterà sempre, non passerà mai.
E quando ti penso lo sento arrivare quel brivido dentro che attraversa il cuore,
In questo silenzio sento la tua voce,
Calma, la rabbia, la sete, la fame e non cambierà
Quella complicità che da bambina cercavo nei tuoi occhi e che per sempre mi
Accompagnerà.
E se ti portassi via da quelle stelle
Per cancellare il tuo addio dalla mia pelle
Scalerei la terra e il cielo
Anche l’universo intero
Per averti ancora qui con me.
E ti parlo come se mi stessi accanto
Due gocce d’acqua non si perdono nel mare mai,
E poi guardami ma quanto ti assomiglio
Nelle mani, nell’amore che
Mettevi ogni volta nelle cose
Ed ogni giorno era sempre da festeggiare
Sono anch’io così
Noi così simili
Noi così simili
Per cancellare il tuo addio dalla mia pelle
Anche l’universo intero
Per averti ancora qui con me
Ti stringerei forte anch’io ora e per sempre
Anche l’universo intero
Per averti ancora qui con me
Quanta vita ruba il tempo
Oltre i limiti ti sento
So che sei ancora qui con me.
Con me, con me.

I mene je iznenadilo njeno ime na vrhu. Poslednji put kada sam proveravao, vodio je Tommaso, što me i ne čudi jer mi deluje kao neko na koga bi SS odlepila, a kako je bio i u Thegiornalisti očekivao bih i solidan tvt pa mi je nekako izgledalo realnije.

Ne sećam se da li je ranijih godina bilo ovoliko tumbanja kada su izašle ocene pesama. Ako dobro pamtim, Sala stampa često ume da se raziđe oko favorita u odnosu na nekadašnji dem. žiri i tvt, a naročito kada su u selekciji *ljubimci*, posebno muški izvođači.

Levante, Eddie Brock i Raf su najavili da u slučaju pobede ne bi prihvatili odlazak na Evroviziju (ne bi se ni desilo, no dobro).

Inače, u kontekstu sledećeg umetničkog direktora festivala pominje se Stefano De Martino, italijansko tv lice. Pojma nemam ko je lik. Lično bih voleo da su vratili Amadeusa, njegove raznovrsne selekcije su bile jako dobre/odlične.

Nee, zaista mi je tesko da verujem, da bi njemu neko dao da bude umetnicki direktor, mozda voditelj ali mi je i za tu ulogu cheap. Takmicio se kao plesac u Amici, bio korispondent u Isola dei famosi, cesto prisutan u tabloidima, sad vodi kviz. Bas mi je lik za popolarne, narodske emisije, nikako za jedno established takmicenje kao Sanremo.

Pa da, vidim na Wiki, baš i nema pedigre za ovako velike šou programe. Ne znam zaista otkud on u mixu.

Jedva čekam početak Sanrema. Meni značajnije i od samog Eurosonga. I po kvalitetu bolje.

Levante, Eddie Brock i Raf su najavili da u slučaju pobede ne bi prihvatili odlazak na Evroviziju (ne bi se ni desilo, no dobro).

Inače, u kontekstu sledećeg umetničkog direktora festivala pominje se Stefano De Martino, italijansko tv lice. Pojma nemam ko je lik. Lično bih voleo da su vratili Amadeusa, njegove raznovrsne selekcije su bile jako dobre/odlične.

Taman lep alibi kada puknu da kažu da za njih niko nije glasao zbog bojkota.

Njih troje svakako nisu u krugu favorita, pa ni te izjave ne bi trebalo razumeti kao nekakav alibi. Verovatno je neko od novinara pitao. Levante je kao razlog navela situaciju sa Izraelom.

Sanremo je svima njima mnogo važniji od potencijalnog odlaska na ESC, a pobeda na festivalu je veći prestiž. Prošlogodišnji pobednik na kraju nije ni otišao u Bazel.

Taman lep alibi kada puknu da kažu da za njih niko nije glasao zbog bojkota.
Evrovizija je na Sanremu totalno efemerna stvar. Oni to gotovo da ni ne spominju tokom prenosa. Pitanje predstavnika se postavlja tek nakon zavrsetka festivala kad je pobedniku ponudjeno ucesce.

Back