il Izrael 2025: Yuval Raphael - New Day Will Rise

Još malo počinje emisija u kojoj će biti predstavljena ovogodišnja izraelska pesma.

U međuvremenu, stigla je vest da je preminula Tali Eshkoli, izraelska producentkinja, poznata u evrovizijskim krugovima. Bila je producentkinja predevrovizijskog koncerta "Israel Calling", učestvovala je u organizaciji Pesme Evrovizije 2019, prošla i kroz njihovu delegaciju, a prošle godine je bila i producent za luksemburški nacionalni izbor.​

TaliEshkoli.webp

Last edited:
I upravo je predstavljena izraelska balada za Bazel. Poslušajte "New Day Will Rise"!

Ovo je užasno loše, Hurricane je bila pesmetina za ovo. Šteta što će na kontu toga što predstavlja Izrael u finale, za mene NQ.

Evo i "Hurricane" u izvođenju Yuval i Eden.

@Aleksa49 Prošla bi ta pesma u finale i inače. Sad je samo pitanje koliko će visoko, da li joj je najveći domet top 10 ili može više.

Lijepo krene, ali je do kraja baš razočaravajuće i konfuzno. Vrlo prosječno, da ne kažem skoro pa isppd prosjeka.

Hurricane je bila miljama bolja balada.

@Aleksa49 Prošla bi ta pesma u finale i inače. Sad je samo pitanje koliko će visoko, da li joj je najveći domet top 10 ili može više.
Verovatno si u pravu za finale. Svidja mi se samo deo na francuskom, imao sam prevelika očekivanja zbog Eden prošle godine. Ona pesma je stvarno bila kvalitetna pa sam mislio da će i ove godine sa nečim takvim.

Plasman Izraela koji god da bude ne oslikava pravo stanje stvari.

I ova je prilično kvalitetna muzički, ali uglavnom za Evroviziju očekujemo još dramatičnije balade. Možda je i bolje za sam ESC što je slabija od prošlogodišnje, veće šanse su da ne otme tako veliki broj poena drugim zemljama.

Baš ispodprosečno... Mislio sam da će možda biti jača balada, ima motiv da pokida, ali sve je nekako u ravnoj liniji...

Ako baš moram da biram, meni je ovo na prvu malo bolje i malo zanimljivije od Hurricane, bar me ne gađa opštim mestima i patetikom u tonama nego u kilogramima.
Svakako nijedno nije neki tip pesme koji bi mene oduševio, sve i da izuzmem politički kontekst.

Ma top 10 svakako, možda niži od Hurricane, ali sad je malo lošija godina (+ možda sad još jače organizuju glasanje u strahu da ih žiri ne ignoriše), pa se možda svede na jako sličan plasman, videćemo.

Pa meni je fina pesmica i ona lepo peva, ako je istina da ulažu milion evra u ESC, očekujem i lep nastup.

Mogli su se malo odmaknuti od patetičnih balada, dramatično su dosadni. Pesma je samo ok, ništa specijalno, tu mi je negde u rangu Nine Žižić, ali svi znamo kako će proći jedna, a kako druga. 💀

Tekst isto jako sumjiv da nije zbog 7 oktobra .

Ovo kao da je izvucena neka balada iz diskografije Celine Dion pre 25 godina.
Samo sto ona nije Celine.

Back